Series die je moet zien in 2014

Films & Series door Emma

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent ook dat de series weer beginnen! De winter is de perfecte tijd om jouw favoriete programma's uren achter elkaar te kijken met een dekentje op de bank en een pot thee naast je. Heerlijk! Maar wanneer beginnen al die series precies?! Girlscene zet alle data -van nieuwe én oude series- op een rijtje, zodat je in 2014 niets meer hoeft te missen. 

Note: We zetten de Amerikaanse data op een rijtje. Op internet verschijnen de series een dag later, houd daar rekening mee.

6 januari
Teen Wolf (Seizoen 3, deel 2)

Waar gaat het over? Teen Wolf gaat over de jonge Scott McCall. Als hij wordt gebeten door een weerwolf, verandert hij er zelf in een. En alsof volwassen worden nog niet erg genoeg is, wordt hij nu ineens op de hielen gezeten door weerwolfjagers. Het drama wordt helemaal compleet als een van de weerwolfjagers de vader van zijn nieuwe vriendinnetje blijkt te zijn, want romantiek mag natuurlijk niet ontbreken.
Wat kun je verwachten? De makers laten niet veel los over deel 2 van seizoen 3, maar de trailer zegt genoeg. Dat wordt SPANNEND! 

7 januari 
Pretty Little Liars (Seizoen 4, deel 2)

Waar gaat het over? Het verhaal gaat over vijf meisjes, Spencer, Aria, Hanna, Emily en Alison. Op een dag aan het einde van hun schoolperiode hebben ze een sleepover. Die dag verdwijnt Alison spoorloos. Één jaar later zijn de beste vriendinnen helemaal uit elkaar gegroeid en hebben ze nieuwe vrienden. Maar dan krijgen ze ineens rare berichtjes van iemand die zich 'A' noemt. A. dreigt hun levens te verwoesten door geheimen openbaar te maken die enkel Alison kon kennen. Is A Alison, hun beste vriendin die een jaar geleden verdwenen is?
Wat kun je verwachten? SPOILER ALERT: Nu bekend is wie A. is, wordt het alleen maar spannender en spannender. De vier vriendinnen weten namelijk niet wie A. is, dus dat levert angstaanjagende avonturen op. 

7 januari
Cougar Town (Seizoen 5) 

Waar gaat het over? De serie gaat over een groepje vrienden die lief en leed delen. Ze zijn niet de meest uh... normale mensen, dus dat zorgt voor hilarische momenten.
Wat kun je verwachten? Heel veel grappen! Cougar Town is geen serie waar na elke aflevering weer razend benieuwd bent hoe het verder gaat, maar als je even je buikspieren wil trainen dan ben je bij deze serie aan het juiste adres. 

12 januari 
Girls (Seizoen 3)

Waar gaat het over? Girls, gemaakt door en ook hoofdrolspeler Lena Dunham, is een komische blik op de diverse vernederingen en zeldzame overwinningen van een groep meisjes van 20 in New York.
Wat kun je verwachten? SPOILER ALERT: Hannah heeft haar leven eindelijk weer op de rails, Jessa zwerft van hot naar her, Marnie is heartbroken door de breuk met Charlie en Shoshanna gooit alle remmen los, vooral op sexueel gebied.

13 januari
The Fosters (Seizoen 1, deel 2)

Waar gaat het over? The Fosters is een drama over een multi-etnische familie mix van pleegkinderen en biologische kinderen die worden opgevoed door twee moeders.
Wat kun je verwachten? SPOILER ALERT: Het hele gezin staat op zijn kop sinds Callie is weggelopen. Stef en Lena begrijpen er niks van dat ze is verdwenen nadat ze verteld hebben dat ze haar willen adopteren. Totdat Brandon met de waarheid komt... 

11 februari
Twisted (Seizoen 1, deel 2) 

Waar gaat het over? Twisted is een één uur durend mysterie, vol wendingen die Danny Desai volgen; een charismatische 16-jarige jongen met een duister verleden. Hij keert terug naar zijn thuishaven nadat hij vijf jaar in de jeugdgevangenis heeft doorgebracht. Hij wordt meteen bestempeld als buitenbeetje, maar Danny probeert direct opnieuw contact te krijgen met zijn twee beste vrienden uit zijn jeugd, Jo en Lacey, en probeert de spanningen tussen hem en zijn moeder, Karen, glad te strijken. Haar sociale status kelderde door haar zoon die naar het gevang moest en de mysterieuze verdwijning van haar man.
Wat kun je verwachten? Nieuwe geheimen, nieuwe onthullingen en the twisted truth...

17 februari 
Star-Crossed (Seizoen 1 - NIEUW!) 

Waar gaat het over? Passie en politiek bedreigen de vrede en een epische romance ontbrandt tussen een menselijk meisje en alien jongen wanneer hij en acht anderen van zijn soort (The Orion 9) geïntegreerd worden in een buitenwijkse middelbare school. Tien jaar nadat zij en honderden anderen op aarde zijn geland en onmiddellijk naar een interneringskamp werden gezonden en sindsdien gevangen zitten.
Wat kun je verwachten? Als we één reden moeten geven waarom je deze serie moet kijken? Matt Lanter. Jep, de 90210-hottie (Liam) speelt een hoofdrol in deze serie en wij hopen dat hij binnenkort ook shirtless te zien is ;-). 

19 maart 
The 100 (Seizoen 1 - NIEUW!)

Waar gaat het over? De serie speelt zich af 97 jaar nadat een nucleaire oorlog de beschaving heeft verwoest. Een ruimteschip dat huisvesting geeft aan de eenzame menselijke overlevenden stuurt 100 jeugddelinquenten terug naar de aarde om te onderzoeken of er een mogelijkheid is tot rekolonisatie. Gebaseerd op de Alloy boeken van Kass Morgan.
Wat kun je verwachten? Als je zin hebt in actie, spanning en drama, dan is The 100 wat voor jou. De hoofdrollen worden gespeeld door jonge acteurs en wij denken dat we wel meer van deze mensen gaan horen! 

Ben je niet zo van de series, maar wel van de films? Lees dan het artikel met de leukste meidenfilms

Welke serie staat op jouw watchlist? 

Bron: mijnserie, thehollywoodreporter, thewrap