10 irritante hashtags

Lifestyle door Emma

Een paar jaar geleden had de hashtag een heel andere betekenis, nu gebruiken we het dagelijks op onze social media kanalen. Door hashtags zijn onze Tweets, Instagram foto's en Facebook berichten goed te vinden en we kunnen ook weer relevante berichten of foto's vinden door op een bepaalde hashtag te zoeken. Handig is het zeker, maar sommige gebruikers hebben het nut van de hashtag niet helemaal begrepen, #mensen #die #een #hele #zin #in #hashtags #schrijven #bijvoorbeeld. Meer irritante hashtags vind je hier! 

1. #nofilter, terwijl er overduidelijk een filter is gebruikt
Als je de nofilter-hashtag al gebruikt, wees er dan ook eerlijk over. Of wees in ieder geval zo slim dat we niet duidelijk kunnen zien dat er wel een filter is gebruikt. 


2. #voor #elk #woord #een #hashtag #gebruiken
Weet degene waar hashtags voor zijn? Ter verduidelijking: een hashtag gebruik je om een onderwerp te geven aan je bericht of foto. Het heeft dus geen zin om voor elk woord in een zin een hashtag te gebruiken en het is ook nog eens heel erg vervelend lezen. 

3. #eenhelezininhashtagsissuperirritantenheelverwarrend
Hoe verwachten mensen dat we de hele zin kunnen lezen als er geen spaties zijn? Bovendien heeft de hashtag dan helemaal geen nut. 

4. #nomakeup, terwijl er wél make-up is gebruikt 
Hier geldt hetzelfde als voor #nofilter: Als je gebruik maakt van deze hashtag, wees er dan ook eerlijk over. 

5. Hashtags gebruiken op een site waar het helemaal geen nut heeft
Op Facebook, Twitter en Instagram hebben hashtags een functie -je kunt zoeken op de woorden met een hashtag- maar de meeste websites hebben deze functie niet. Het is dan ook zeer irritant als hashtags op een site worden gebruikt waar het helemaal geen nut heeft. 

6. Ongepaste hashtags
Sommige dingen plaats je gewoon niet op social media. Toch slingeren bepaalde mensen een foto of een bericht op internet, met bijpassende, ongepaste hashtag. Denk bijvoorbeeld aan de hashtag #begrafenis (#funeral), dat is geen hashtag die je wil gebruiken. 

7. Te veel hashtags
Er is geen regel voor het aantal hashtags, maar we weten allemaal dat je er niet te veel moet gebruiken. Toch lijken sommige mensen deze ongeschreven regel niet te kennen. Ze overspoelen hun berichten met hashtags en dat is ECHT HEEL ERG IRRITANT. 

8. #Mensen die #af en toe een hashtag #gebruiken
Again: dit is niet hoe je een hashtag gebruikt. Je zet de hashtag alleen voor woorden die relevant zijn voor je bericht of foto. Bovendien leest het zeer vervelend als er in een zin opeens een hashtag voorbij komt. Niet doen dus. 

9. Awkward hashtags
Een goed voorbeeld van deze irritante (oké, eigenlijk is het meer zielig en een klein beetje grappig) hashtag, is #susanalbumparty. Zangeres Susan Boyle lanceerde haar nieuwe album en aanwezigen die erover schreven op Twitter gebruikten deze hashtag. Waar ze niet aan had gedacht is dat je van deze drie woorden iets heel anders kunt maken... 

10. 'Hashtag' in real life gebruiken
Sommige mensen slaan een beetje door met de hashtags. Zij praten met hashtags: 'Wow, ik ben gisteren echt veel te laat weggegaan van dat feestje, hashtag yolo!'. Dat dit super irritant is, vinden ook Jimmy Fallon en Justin Timberlake. Zij laten in onderstaand filmpje zien waarom:

Wat vind jij de meest irritante hashtag?

Pin een foto met de meest irritante hashtags in je Pinbook.