Beauty

8 redenen waarom je niet elke dag je haar moet wassen

38

Shock horror: Girlscene vindt inderdaad dat je niet per se elke dag je haar hoeft te wassen, zeker als het niet nodig is. Je verwijdert de natuurlijke oliën van het haar, waardoor het juist extra gaat produceren en jij vervolgens al snel weer met vet haar loopt. Dat proces stel je uit door het om de dag of zelfs maar een paar keer per week te wassen. Lees verder waarom dat zo is en welke kapsels goed bij second day hair passen.

Waarom moet je je haren niet elke dag wassen...

Eenvoudig stijlen
Haar is makkelijker te stijlen als het een dag daarvoor - of nog eerder - gewassen is. Wanneer je haar helemaal schoon is schuiven speldjes sneller uit je haar. Net als vlechten en krullen wat sneller uitzakt, omdat je haar simpelweg minder hold heeft als het fris gewassen is. 

Geverfde lokken
Om de kleur van je geverfde haar te behouden moet je het eigenlijk zo min mogelijk wassen. Hoe vaker je het wast, hoe eerder de kleur vervaagt. Vergeet niet om een shampoo te gebruiken die speciaal voor gekleurd haar ontwikkeld is. 

Gezond(er) haar
Het 'overwassen' van haar zorgt ervoor dat je haar juist droger wordt in plaats van lushious en zacht. En daarbij strip je elke keer je lokken van de natuurlijke oliën, waardoor het haar de oliën wil compenseren en overcompenseert. Gevolg: sneller vet haar. Probeer om de dag of zelfs één keer in de twee of drie dagen shampoo te gebruiken en neem dan een kleine druppel in plaats van een handvol. Nog beter: gebruik shampoo zonder SL(E)S. Dit ingrediënt zorgt dat producten schuimen, maar het heeft ook een uitdrogende werking. 

Tijd besparen
Hoeveel tijd bespaar je als je niet elke keer je haar wast en je onder de douche alleen maar je lichaam hoeft te wassen? Heel veel tijd! Je hoeft ook niet meer te wachten tot je haar droog is wat nog meer tijd bespaart. Dat betekent langer slapen in de ochtend en wie wil dat niet. ;-)

Geld besparen
Je doet dubbel zo lang met een fles shampoo als je het wassen slechts een dag uitstelt. Stel dat je normaal gesproken elke maand nieuwe shampoo moet kopen... Dat hoeft niet meer als je het wassen een keer skipt! Van het geld dat je bespaart koop je weer een leuk shirtje of een lipgloss bijvoorbeeld.

Droogshampoo
Whoop whoop, thank God dat er droogshampoo bestaat waardoor je haren wassen uitstelt. Girlscene kan niet zonder Batiste op dagen dat we de shampoo laten staan. Vette haarwortels verdwijnen als sneeuw voor de zon en de extra volume in het haar is mooi meegenomen. 

Minder frizz
Haar is beter handelbaar op de tweede dag na het wassen, omdat het haar dan meer grip en textuur heeft. Bovendien is haar minder pluizig op de tweede dag, wat mooi meegenomen is. Het lijkt wel alsof haar minder 'fluffy' is als je het een dag niet wast. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de oliën die je produceert.

Stijlen
Is het niet fijner om twee of meer dagen van je steile haar of krullen te genieten in plaats van alles er meteen uit wassen? Als je eerst mousse of een ander langhoudend product gebruikt blijft je haar op z'n minst twee dagen goed zitten, waardoor je de volgende dag niet veel moeite hoeft te doen en je haar meteen perfect in model zit.

Hierbij meteen wat inspiratie hoe je second day hair draagt, zoals de celebrities:

Selena Gomez gaat vaak voor een vlecht die ze aan de linkerkant van haar schouder draagt. Met droogshampoo zorg je voor volume en ga je de vette haarwortels tegen. Maak het lekker messy, want er mogen best een paar plukken loshangen.


Olivia Palermo weet hoe ze op een mooie manier haar vastzet, wat een perfecte haarstijl is voor op de 'tweede dag'. Allereerst draagt ze haar haren in een middenscheiding. Vervolgens vlecht of draait ze aan beide kanten een pluk haar en dat zet ze vast in een knot met schuifspeldjes. Voor een opvallende knot vlecht je de pluk haar eerst en draai je het zoals je normaal doet als je een knot maakt. 


Of draag je haar in Victoria's Secret-stijl met een grove slag. Je hoeft niet naar het strand te gaan om de beachy waves te krijgen, aangezien je het tegenwoordig gewoon in een potje koopt. Zoek in de drogisterij naar sea salt of texturizing spray en gebruik dit op droog haar. 


Kendall en Kylie dragen gewoon een hoed of pet als ze geen zin hebben om hun haar te wassen en stylish voor de dag willen komen.


Een andere optie is een paardenstaart, zoals Kim Kardashian vaak draagt. Kim gaat meestal voor sleek en strak, maar een rommelige staart is ook prima als je niet veel tijd hebt om iets met je haren te doen. Zie je de glans op het haar van Kim? Deze haarstijl is daarom no problemo als je haar wat vetter is. 

Hoe vaak was jij je haren? En hoe draag jij je haren op de tweede dag?

Bron: sheknows, collegegloss, dailymakeover
Beeld: Getty Images en Instagram

LOVE dit artikel
13 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

38 reacties

 • 3 jaar geleden Leonor0547

  ik was me haar 1x in de week elke zondag waneer ik van paardrijden af kom en jha me haar word pas vettig als het vrijdag is ofzo 😊 1xweek wassen vind ik meer dan genoeg en dat vind mijn kapper ook

 • 3 jaar geleden Marleen

  Eerst waste ik mijn haar iedere dag, maar na een tijdje wordt het zelfs dan al meteen vet. Toen ben ik gestart met om de dag wassen, nu zo'n maand geleden, en het bevalt prima!

  Tip: Doe je haar op de eerste dag in plaats van de tweede dag vast, dus bijvoorbeeld in een staart. Zo voorkom je dat als je dit de tweede dag niet doet het dan erg vettig is omdat je er zo niet aankomt. Als je de eerste dag je haar al los draagt ga je er toch vaak aanzitten waardoor het de tweede dag, zelfs als je het in een staart draagt, er niet uitziet.

 • 4 jaar geleden __foxever__x

  Ik was m'n haar alleen wanneer ik thuis kom van het sporten en op Zondag dus 3 keer per week

 • 4 jaar geleden Truelife

  Elke dag, soms sla ik een dag over. Maar ik heb enorm kort haar en flinterdun en dan is het heel snel vet en uit model.

 • 4 jaar geleden antonia.007

  ik was het gewoon 2x per week maar alsnog wordt mijn haar zo vettig

 • 4 jaar geleden chérie

  Meestal was ik m'n haar 4x per week, ben van plan het nog wat te verminderen

 • 4 jaar geleden MerlinEmrys

  Ik was m'n haar 2x per week.

  Maar ik snap de "ophef" in dit artikel over second hair day niet echt... Bij mij zit m'n haar dan nog gewoon hetzelfde als op de eerste dag, soms zelfs beter.

 • 5 jaar geleden MUSiCLOVER

  Ik waste het eerst iedere dag, maar met mijn krulletjes lijk ik dan net een schaapje. Dus was het nu 2x per week en dat bevalt me prima!

 • 5 jaar geleden Sugar

  Ik was het zo'n 4 x per week

 • 5 jaar geleden Ville88

  2 x per week is genoeg

 • 5 jaar geleden Saskia

  ik was het 1keer per week elke zondag avond. Ik doe dat al jaren zo en me haren zijn het gewoon zo gewent. Het word nooit vet ofzo. alleen als ik heb gezwommen ofzo was ik het wel vaker.

 • 5 jaar geleden Sanne_

  Ik was het 2x per week, vind ik vaak genoeg anders word t bij mij zo droog en juist vet.

 • 5 jaar geleden Merel

  ik was het elke dag, ik vind het gewoon frisser.

 • 5 jaar geleden Orchidee

  Ik moet echt stoppen met mijn haar dagelijks wassen ugh.. maar dat is best moeilijk vind ik haha.

 • 5 jaar geleden X_cutePanda

  ik was het om de dag maar op vrijdag en zaterdag doe ik het niet.

 • 5 jaar geleden chayenne

  Ik was mijn haar meestal 2 x in de week, als het echt vet is of nat is geworden door de regen dan 3x in de week.

 • 5 jaar geleden Dreamingsss

  Ik was het om de dag en soms stel ik het nog een dagje uit.

 • 5 jaar geleden My Beautycase

  ik was mijn haar 2x in de week, heel soms was ik het 1x in de week. Mijn haar is dit gewend, omdat ik het nooit zo vaak gewassen heb

 • 5 jaar geleden Bao

  Ik was mijn haar om de 3 dagen anders wordt het snel vettig. Als het kan was ik mijn haar pas op zondag avond. Want als ik het wassen na 4 of 5 dagen doe is het de volgende keer minder vettig. Ik zorg er alleen wel voor dat ik dan de deur niet uit hoef

 • 5 jaar geleden Raatje

  Ik waste mijn haar eerst iedere dag, het was toen droog en snel vet.

  Nu heb ik het afgebouwd naar 2x per week en mijn haar is echt zo'n stuk mooier en makkelijker geworden!

 • 5 jaar geleden Fennaaaa

  Ik waste mijn haar eerst altijd om de dag, mijn haar werd daar echt zo snel vet van als ik bijv. 3 dagen niet mijn haar waste. Nu was ik het 2x per week en het is nauwelijks meer vet.

 • 5 jaar geleden beautiful-made

  Ik was mijn haar om de twee dagen, en wil het nog meer afbouwen maar het lukt nog niet echt.

 • 5 jaar geleden Katy

  Ik was het 2x per week ongeveer.. en het ziet er helemaal niet vet uit.

 • 5 jaar geleden BeeYou

  Ik was mn haar 2 keer per week, en het werkt prima!

  Ik had ergens (volgens mij ook op girlscene) gelezen dat je haar juist vettiger word als je het vaak wast. En dat je het langzaam moest afbouwen naar 2 of 3 keer per week :]

 • 5 jaar geleden MyShoesAreMarried

  Ik was mijn haar 2 keer in de week en het zit perfect.

 • 5 jaar geleden LouderLove

  Met een kleine druppel shampoo heb ik niet eens 1/10 van m'n haar gewassen.. Ik was m'n haar om de dag of om de 2 dagen. Ik vind het altijd zo vies ruiken na 2 dagen niet wassen of na 1 dag al .

 • 5 jaar geleden Charlotte

  Ik was het om de dag. Mijn haar gaat net makkelijker in een staart of vlecht als het niet 'vettig' is hoor haha :p

 • 5 jaar geleden TryingToBeMyself

  Ik was het 2 of 3 keer in de week. Werkt prima . Ik vind het altijd zo'n gedoe...

 • 5 jaar geleden Anna

  ik was mijn haar om de 3 dagen! gaat prima! ik deed het eerst elke dag en mn haar was heel snel vet en toen ben ik het in de vakantie gewoon gaan afbouwen!

 • 5 jaar geleden Damon_master_piece

  ik was nu om de dag me haren

  eerst was de ik me haar te vaak maar ik merkt te dat me haar vettig van werd

 • 5 jaar geleden realitea

  ik moet het sowieso om de dag wassen, anders ziet het er echt niet uit. Het liefst doe ik het elke dag maarja dat is dus niet heel goed voor je haar.

 • 5 jaar geleden Sleepin

  'Probeer om de dag of zelfs één keer in de twee of drie dagen shampoo te gebruiken'

  Om de dag en één keer in de twee dagen is hetzelfde volgens mij?

 • 5 jaar geleden Julide

  ik was het elke dag omdat het echt na 12 uur al vettig wordt… zo vervelend en droog shampoo is na 2/3 uur al uitgewerkt bij mij

 • 5 jaar geleden KAGUYA

  Mag hopen dat het een behoorlijke druppel is ter grootte van een 2 euro muntstuk, aan een kleine drup heb ik met mijn volle (wel korte) bos niet genoeg :')

  Was het nu 2x in de week, heel soms 3x

 • 5 jaar geleden flowerchild

  Een kleine druppel shampoo? Hoe verdeel je dat dan in godsnaam over je hele hoofd? haha

 • 5 jaar geleden Boardsport life

  Ik moet het wel bijna iedere dag wassen i.v.m. mijn werk. Als ik een dagje thuis zit / alleen 's ochtends school heb doe ik het minder vaak. Maar m'n haar wordt tijdens m'n werk (horeca) snel vet.. En dat is verboden! haha

 • 5 jaar geleden 2GirlsOneCupid

  Ik was mijn haar maar 1/2 keer in de week en het werkt fantastisch.

 1. 1