Beauty

Maak je wangen (minder) vol met make-up

Make-up is meer dan onzuiverheden verbergen en de huid egaliseren. Wie skills heeft kan namelijk haar gezicht compleet veranderen met behulp van cosmetica producten. Denk hierbij niet aan spuiten met gekke vloeistoffen, nee integendeel… Met foundation, concealer, bronzer en blush in verschillende kleuren verander je van alles wanneer je dit wilt. Deze keer legt Girlscene uit hoe je wangen (minder) vol laat lijken.

Het is geen nieuws dat iedereen een andere gezichtsvorm heeft. De een heeft een lang gezicht, de andere een rond gezicht terwijl weer iemand anders een vierkant of ovaal hoofd heeft. Niet iedereen is even blij met haar gezichtsvorm - ook al vindt Girlscene dat je dat wel moet zijn! - en cosmetische ingrepen zijn geen optie als je ook make-up kunt gebruiken. Cheat daarom de vorm van je gezicht met make-up als je een keer iets anders wilt. Girlscene lezeres Joyce wil graag weten hoe je wangen voller laat lijken of juist minder vol. Hier komt de low down...

Vollere wangen krijg je voor elkaar door de blush op de appel van de wang aan te zetten.

Volle wangen
Wie geen volle wangen heeft maar het wel graag wilt - want: volle wangen geeft een jeugdige uitstraling - moet vooral blush gebruiken en bronzer onder de jukbeenderen vermijden. Uiteindelijk draait alles om shapen, maar niet het soort shapen dat je waarschijnlijk kent. Gebruik geen bronzer op of onder je jukbeenderen, want alles wat je donkerder maakt valt weg en alles wat je lichter maakt haal je juist naar voren. Dat betekent dat je moet werken met blush en highlighter en de kunst is om blusher aan te brengen op de juiste plaatsen. Breng je blush aan op de appel van je wang naar buiten toe of zelfs op de jukbeenderen voor een frisse uitstraling. 

Heb je een gezicht waarbij de contouren en jukbeenderen prominent naar voren komen? Dan gaat het vooral om het verzachten van de hoekige vormen. Zet de blush aan op je wangen in plaats van daaronder zodat je de vormen niet extra accentueert. 
Vierkant hoofd: alleen blush op de appel van de wang
Ovaal hoofd: blush iets onder de jukbeen aanzetten
Lang hoofd: werk met blush op de grens van je wang en jukbeen
Hartvormig hoofd: concentreer je op de appel en werk licht naar buiten.

Kies voor een glanzende blush of ga vervolgens te werk met highlighter als je een matte kleur gebruikt. Zoals je hierboven las haal je met highlighter vormen naar voren. Werk in een C-vorm, dat is vanaf de wenkbrauw naar de top van de wang en richting neus. 

Een celebrity die de full cheeks rockt is Selena Gomez

Beeld: Getty Images

In deze video zie je hoe je jukbeenderen à la Cara Delevingne creëert.

Minder volle wangen
De tegenhanger van full cheeks is een slim face, waar je meer tips en informatie over vindt op het internet. Deze tips zijn vooral voor meiden met een rond gezicht. Werk vooral met bronzer om je gezicht dunner te laten lijken en op dagen dat je geen moeite wilt doen pak je er gewoon blush bij om je gezicht te shapen!

Oké, bronzer dus. Contouren van het gezicht is erg belangrijk en vooral Kim Kardashian weet hoe je dat doet. Op YouTube zijn er veel video's waar je ziet hoe je die look voor elkaar krijgt, maar voor elke dag is dat waarschijnlijk too much make-up. De basis is vrij eenvoudig. Begin vanaf de bovenkant van het oor in een schuine lijn langs je jukbeen naar beneden te werken. Stop ongeveer ter hoogte van je pupil in tegenstelling tot de bronzer of contourpoeder helemaal tot de mondhoek te trekken. Breng vervolgens bronzer aan langs je kaaklijn en op je nek zodat het qua kleur mooi overloopt. Er valt nog meer te shapen aan een gezicht, maar dit is de truc om je wangen meer vorm te geven en te faken dat ook jij jukbeenderen hebt zoals topmodellen. 

Hetzelfde is mogelijk met blush. Zet blush net onder de wang aan in plaats van op de wang en vermijd de appel van je wang, het bolle deel. Doe dit niet te heftig, anders lijkt het alsof je een stomp in je gezicht hebt gehad en dat is waarschijnlijk niet wat je wilt. 

Kim Kardashian heeft een vollere wang, maar weet als geen ander hoe ze haar gezicht moet shapen

Beeld: Getty Images

Wat zijn jouw tips om wangen (minder) vol te maken?

Bedankt voor de tip, Joyce!

Pin je favoriete beauty producten in Pinbook

LOVE dit artikel
11 meiden hebben deze blog geloved