Beauty

10x variatie op eyeliner

27

Eyeliner is een product dat je in iedere make-up tas van een meisje tegenkomt. En om eerlijk te zijn is het natuurlijk ook een fijn product... Je wimpers lijken voller, je ogen groter en je kunt er alle kanten mee op. Maar soms heb je gewoon zin in variatie in plaats van je dagelijkse routine. Girlscene zocht (inspirerende) beelden op en vertelt hoe je het aanpakt. Misschien is glitter of de Cleopatra iets voor jou?

Glitter
De feestdagen gaan altijd snel voorbij, maar er is geen excuus om glitter eyeliner niet te dragen. Perfect voor een feestje!


bron

Breng eerst zwarte eyeliner aan langs je bovenste wimperrand. Het mooiste effect krijg je in dit geval met vloeibare eyeliner of gel eyeliner voordat je aan de slag gaat met glitter. Begin ongeveer in het midden van je oog met een dunne lijn en maak het dikker naar buiten toe.

Kleur boven
Laat je ogen spreken en geef je huid een levendige uitstraling met een gekleurde eyeliner.


bron

Deze kleur geel spat van een donkere huid af. Bij groene ogen staat paars mooi, net als bij blauwe ogen. Kies voor dieppaars of indigo, aubergine kleur of ga voor olijfgroen als je bruine ogen hebt. In de winter is het ook mooi om een knallende kleur blauw te dragen in plaats van neon.

Smokey
Voor deze variatie heb je een vetter oogpotlood nodig en een oogschaduwkwast. 

bron

Je hoeft niet heel precies te werken, als je er maar voor zorgt dat de lijn zo dicht mogelijk tegen je wimperrand zit. Voordat het potlood gehecht is aan je oogleden vervaag je het met een kwast. Werk snel zodat je meer tijd hebt om er een zachte lijn van te maken, zodat het tegen smokey aanzit. 

Metallic
Pak je favoriete gekleurde metallic oogpotlood en gebruik dit als vervanger van je standaard zwarte potlood. 


bron

In de zomer staat het mooi om je ogen volledig te omlijnen met kleur, zoals hierboven op de foto. Houd het 's winters chiquer door alleen je waterlijn aan te zetten met potlood. Paarstinten staan goed bij iedere oogkleur en kobaltblauw is een aanrader voor bruine ogen.

Bruin
Ga voor een zachtere oogmake-up met bruin oogpotlood. Zwart is perfect voor 's avonds, maar is vooral bij blondines (te) hard overdag. Vervang zwart daarom door bruin. Het laat je ogen spreken op een milde en zachte manier.


bron

Bruin staat iedereen mooi. Vooral blauwe ogen vallen op als je voor een bruine kohl gaat. Girlscene's favoriet is Urban Decay in Bourbon, omdat daar een gouden shimmer doorheen loopt. Een dupe voor Bourbon is verkrijgbaar bij L'Oréal en Wet 'n Wild. 

Grijs
Een ander alternatief voor zwart is grijs. Zacht en hazy op een goede manier. 


bron

Grijs lijkt bijna smokey en oogt zachter dan een hard zwart potlood. Het mooiste effect krijg je wanneer je de wimperrand aanzet met zwart en verder alleen een grijs oogpotlood of zelfs oogschaduw gebruikt. Zet je wimpers goed aan met mascara en houd het verder simpel.

High fashion
Ben je een liefhebber van make-up die je veel op de catwalk ziet? Ga dan voor high fashion eyeliner. 


bron

Bij een dergelijke look begin je eerst met een oogschaduw of wit oogpotlood om de lijnen van het ontwerp neer te zetten. Uit de losse pols tekenen met zwarte gel eyeliner gaat meestal niet vloeiend, vandaar dat je eerst de lijnen zet voordat je met een donkere kleur aan de slag gaat. 

Dik
Wees niet bang om grote ogen aan te zetten met een dikke eyeliner.


bron

Houd in gedachte om de rest van de make-up neutraal te houden als je voor een heftige - lees: dikke - lijn gaat. Ga voor een langhoudend met een waterproof product, zodat de eyeliner de hele dag blijft zitten. 

Cleopatra
Verleng je ogen met de Cleopatra eyeliner.


bron

Oefening baart kunst, want waarschijnlijk duurt het even voordat je deze eyeliner symmetrisch krijgt. Hier geldt weer dat het handig is om eerst met een wit oogpotlood de lijnen te zetten voordat je met een zwarte liner begint. 

Double flick
Deze is voor meiden die van een winged liner houden.


bron

Ben je de standaard wing of flick zat? Kies dan eens voor een dubbele flick. Start in je binnenste ooghoek of het midden van je oog en werk naar buiten toe. Maak je standaard wing en breng vanaf je onderste wimperrand de eyeliner naar buiten voor een tweede flick. 

Hoe draag jij eyeliner het liefste? Welke variaties ga je dragen?

Bedankt voor de tip, Iris! 

Pin je favoriete beauty beelden in Pinbook

LOVE dit artikel
32 meiden hebben deze blog geloved