Beauty

Day to night make-up

Feestje hier, afspraak met een vriendin daar… Op sommige dagen heb je het zo druk dat je tussendoor geen tijd hebt om je thuis op te frissen voordat je uiteten gaat of door naar een party. Wil je er fabulous uitzien? Met een paar trucs ben je opgefrist en klaar om uit te gaan. Tover binnen een paar minuten je dag make-up om in een chique avond look! Girlscene legt uit hoe je dat doet.

Met verschillende essentiële producten in je make-up tas kun je jouw look geschikt maken voor de avond. Voor veel meiden is een smokey eye overdag te heftig, neem daarom de volgende cosmeticaproducten mee…

Oogpotlood
Met een donker oogpotlood verander je in een minuut je make-up look. Omlijn je ogen en vervaag het potlood met een wattenstaafje. Dan heb je verder geen oogschaduw nodig, omdat dit al een smokey effect geeft. Ga voor zwart of donkerblauw. 

Mascara
Wimpers zakken gedurende dag in, vergeet dus niet om je mascara in je tas te doen. Krul eventueel voorzichtig je wimpers – maak hier geen gewoonte van – en ga vervolgens met de mascara over je wimpers heen. 

Concealer
Een instant perk me up krijg je als je een lichtreflecterende concealer gebruikt. Zet het aan op je jukbeenderen, onder je wenkbrauw en onder je ogen om je gezicht op te frissen. Door de highlight pigmenten valt het licht mooi op je gezicht en de concealer bedekt rode plekjes en donkere kringen. Lichtreflecterende concealer kun je beter niet op puistjes gebruiken, omdat het dan juist opvalt in plaats van dat je onzuiverheden verbergt.

bron

Poeder
Gedurende de dag wordt de huid vetter. Matteer daarom de t-zone, dat zijn de kin, voorhoofd en neus, om glans te minimaliseren. Dit is een goede tip als je van plan bent om veel foto's te maken. Door de flits ziet een glimmend voorhoofd eruit alsof je er een ei op kunt bakken en dat is waarschijnlijk niet de look waar je voor gaat…

Highlighter
… maar misschien wil je wel graag glans op je gezicht. Girlscene's tip is om met matterende producten te werken, tenzij je een droge huid hebt. Op die manier voeg je zelf glans toe op de plekken waar je dat wilt in plaats van je gezicht matteren met een dikke laag poeder. De mooiste plekken om je gezicht te highlighten zijn de jukbeenderen, wenkbrauwbot, binnenste ooghoek, oogleden, neusbrug en midden van je lip. 

Blush
Zie je er vermoeid uit na een lange dag? Blush is dan een van de beste producten om te gebruiken, zeker als je een gele ondertoon hebt. Rode wangen geven je een blos waardoor het lijkt alsof je een flinke boswandeling hebt gemaakt. Het is geen probleem als je niet met een blos gezegend bent, want met blush op crèmebasis krijg je hetzelfde effect. Dit breng je gewoon met je vingers aan, dus je hebt geen extra kwast nodig. 


bron

Lipgloss
Een glansje doet het goed 's avonds. Kies daarom voor lipgloss in plaats van lippenstift of ga voor een glimmende lippenbalsem. Bij een donkere ooglook is het aan te raden om voor een lichtroze of nude kleur te gaan. Als je verder weinig make-up draagt is het ook een optie om je lippen het middelpunt van de aandacht te maken met een (transparant) rode gloss bijvoorbeeld.

Hoe tover jij dag make-up om in een avond look?

Pin beauty beelden in Pinbook