Real life

Girls issues: hoe kom ik via Facebook in contact met m’n crush?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Vandaag een meisje dat tips wil om met een jongen in contact te komen via Facebook.


bron

Beste Girlscene redactie,
Ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik deze vraag moet stellen. Hopelijk willen jullie over het volgende een artikel plaatsen, want ik denk dat veel meiden er iets aan hebben. Er is namelijk nog geen enkel artikel (op geen enkele site) over tips om het eerste contact met “je lover” via Facebook te maken.

Ik wil via Facebook heel graag contact gaan maken met een jongen die ik leuk vind. Die jongen kom ik niet dagelijks tegen (hij woont niet in dezelfde provincie), dus de mogelijke klik moet wel via Facebook gaan gebeuren. Ik weet niet goed hoe ik het eerste contact moet maken en ik denk dat veel meiden dit lastig vinden. Zouden jullie alsje alsjeblieft een artikel hierover willen plaatsen!?

Groetjes, B


bron

Hi B,

Natuurlijk kunnen we je helpen om via Facebook in contact te komen met jongens die je leuk vindt. Juist via social media is de drempel lager om met iemand te praten. Tip 1: Stuur een privébericht, zodat je het niet op z’n wall plaatst. 😉

Interesses
Welke dingen hebben jullie gemeen? Bekijk wat hij liked en vindt op die manier een gespreksonderwerp of een punt waarmee je het gesprek kunt beginnen. Nog beter is het om de gemeenschappelijke interesse aan iets actueels te koppelen.

Voorbeeld: jullie vinden allebei band X leuk en je hebt laatst gelezen dat ze optreden in de Melkweg. Stuur hem een berichtje waarin je zegt dat je op je timeline zag dat hij band X leuk vindt en vraag of hij daar toevallig heengaat. Houd het casual, hij hoeft natuurlijk niet te weten dat je z’n complete profiel hebt gescand.

Waar ken je hem van?
Ken je de jongen via via of heb je hem al eens eerder ontmoet? Vraag hem of hij ook naar het feestje/verjaardag gaat van de persoon die jullie allebei kennen of gebruik deze persoon als aanknopingspunt van het gesprek. Misschien is er iets gebeurd met de gemeenschappelijk vriend en kun je daar iets over zeggen. Denk na waarover je het kunt hebben met je crush.

Tinder
Check of hij Tinder heeft. En zo ja: wacht dan niet af of hij je een hartje geeft, maar maak Tinder het onderwerp van jullie eerste gesprekje via Facebook.

Profielfoto
Als hij een stoere of opvallende profielfoto heeft is dat een goede manier om het gesprek te beginnen. Bijvoorbeeld als de foto in een land is genomen waar jij ook graag heen wilt of dat hij ging parachutespringen, wat ook een droom van jou is.

Ik-weet-het-niet-meer!
Al met al gaat het om gemeenschappelijke dingen te vinden. Wanneer je niets hebt aan bovenstaande tips, zit er nog maar een ding op. Begin met een simpele hoi, hey of hi en vraag hoe het met hem gaat. Dan is de eerste stap gezet en ligt de bal bij hem. Je merkt snel genoeg of hij reageert en daarna is het de kunst om het gesprek op gang te houden.

Hoe je dat doet? Praat over koetjes en kalfjes en dagelijkse bezigheden. Hobby’s, het weekend, festivals, dat je ‘s avonds een film gaat kijken met vriendinnen (waarschijnlijk kent hij nog een paar films die je moét zien). Wees jezelf, wees vrolijk en deel niet meteen zaken zoals krampen in je buik of ruzie met je moeder.

Succes!

Liefs,
Girlscene

Pin je favoriete quote in Pinbook

Must reads 👀