Lifestyle

Girls issues: hoe kom ik via Facebook in contact met m'n crush?

16

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Vandaag een meisje dat tips wil om met een jongen in contact te komen via Facebook.


bron

Beste Girlscene redactie,
Ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik deze vraag moet stellen. Hopelijk willen jullie over het volgende een artikel plaatsen, want ik denk dat veel meiden er iets aan hebben. Er is namelijk nog geen enkel artikel (op geen enkele site) over tips om het eerste contact met "je lover" via Facebook te maken.

Ik wil via Facebook heel graag contact gaan maken met een jongen die ik leuk vind. Die jongen kom ik niet dagelijks tegen (hij woont niet in dezelfde provincie), dus de mogelijke klik moet wel via Facebook gaan gebeuren. Ik weet niet goed hoe ik het eerste contact moet maken en ik denk dat veel meiden dit lastig vinden. Zouden jullie alsje alsjeblieft een artikel hierover willen plaatsen!?

Groetjes, B


bron

Hi B,

Natuurlijk kunnen we je helpen om via Facebook in contact te komen met jongens die je leuk vindt. Juist via social media is de drempel lager om met iemand te praten. Tip 1: Stuur een privébericht, zodat je het niet op z'n wall plaatst. ;-)

Interesses
Welke dingen hebben jullie gemeen? Bekijk wat hij liked en vindt op die manier een gespreksonderwerp of een punt waarmee je het gesprek kunt beginnen. Nog beter is het om de gemeenschappelijke interesse aan iets actueels te koppelen.

Voorbeeld: jullie vinden allebei band X leuk en je hebt laatst gelezen dat ze optreden in de Melkweg. Stuur hem een berichtje waarin je zegt dat je op je timeline zag dat hij band X leuk vindt en vraag of hij daar toevallig heengaat. Houd het casual, hij hoeft natuurlijk niet te weten dat je z'n complete profiel hebt gescand. 

Waar ken je hem van?
Ken je de jongen via via of heb je hem al eens eerder ontmoet? Vraag hem of hij ook naar het feestje/verjaardag gaat van de persoon die jullie allebei kennen of gebruik deze persoon als aanknopingspunt van het gesprek. Misschien is er iets gebeurd met de gemeenschappelijk vriend en kun je daar iets over zeggen. Denk na waarover je het kunt hebben met je crush.

Tinder
Check of hij Tinder heeft. En zo ja: wacht dan niet af of hij je een hartje geeft, maar maak Tinder het onderwerp van jullie eerste gesprekje via Facebook.  

Profielfoto
Als hij een stoere of opvallende profielfoto heeft is dat een goede manier om het gesprek te beginnen. Bijvoorbeeld als de foto in een land is genomen waar jij ook graag heen wilt of dat hij ging parachutespringen, wat ook een droom van jou is. 

Ik-weet-het-niet-meer!
Al met al gaat het om gemeenschappelijke dingen te vinden. Wanneer je niets hebt aan bovenstaande tips, zit er nog maar een ding op. Begin met een simpele hoi, hey of hi en vraag hoe het met hem gaat. Dan is de eerste stap gezet en ligt de bal bij hem. Je merkt snel genoeg of hij reageert en daarna is het de kunst om het gesprek op gang te houden.

Hoe je dat doet? Praat over koetjes en kalfjes en dagelijkse bezigheden. Hobby's, het weekend, festivals, dat je 's avonds een film gaat kijken met vriendinnen (waarschijnlijk kent hij nog een paar films die je moét zien). Wees jezelf, wees vrolijk en deel niet meteen zaken zoals krampen in je buik of ruzie met je moeder. 

Succes!

Liefs,
Girlscene

Pin je favoriete quote in Pinbook

LOVE dit artikel
9 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

16 reacties

 • 4 jaar geleden xam_xoxo

  Ik heb ook zo'n geval. Ik wil heel graag met degene die ik leuk vind in contact komen maar als je ineens iets gaat zeggen vind ik dat er zo raar uitzien! Ik heb toch maar wat gezegd na dat ik dit heb gelezen! Als je zegt van: Hey, hgh? Is dat dan raar?

 • 5 jaar geleden 100%BLOND

  een vriendin van mij heeft een keer perongeluk iets naar haar crush gestuurd wat ze eigenlijk naar mij moest sturen en toen hebben ze via facebook ook contact gekregen

 • 5 jaar geleden AnoniempjeexM

  Goeie tips

 • 5 jaar geleden LiveLife

  Dankzij facebook heb ik nu verkering met mn crush! Dankjewel, door girlsschene durfde ik deze stap te zetten! Ik ben jullie echt eeuwig dankbaar! X

 • 5 jaar geleden nynkiee

  READ THIS YOU WILL BE KISSED ON THE NEAREST FRIDAY BY THE LOVE OF YOUR LIFE. NOW YOU'VE STARTED READING THIS, DON'T STOP. THIS IS FREAKY.

  1) say ur name 10 times

  2) say ur mums name 5 times

  3) say ur crush name 3 times

  4) PASTE THIS TO FOUR OTHER COMMENTS IN 143 MINUTES. WHEN YOUR DONE PRESS F6 AND YOUR CRUSH NAME WILL APPEAR IN BIG LETTERS ON THE SCREEN. THIS IS SO FREAKY BECAUSE IT ACTUALLY WORKS

 • 5 jaar geleden iloveyou.

  ik vind persoonlijk tinder niet leuk want ze gaan meer op je uiterlijk af dan wie je van binnen bent xd

 • 5 jaar geleden iloveyou.

  ik praat fk veel met een jongen via facebook. ik ken hem van mijn stage want hij is daar ook stagaire hij woont ongeveer 20 km van mij vandaan maar ik zie hem nooit meer. hij is btw. ook bijna 4 jaar ouder als mij, maar als ik met hoge hakken loop ben ik bijna net zo lang als hem dat hen ik mezelf dus ook voorgedragen m me hakken aan te doen ook gemakkelijker met oeken we hebbben het best vaak over een relatie maar over dat soort dingen denkt hij helaas wel heel anders tot nu zijn we beide verliefd maar we hebben het voorgenomen om elkaar eerstt beter te leren kennen..

 • 5 jaar geleden Amber

  titel klinkt desperate hahaha

 • 5 jaar geleden wallofgreatmemories

  Ik heb mijn inmiddels ex ontmoet via facebook! ik vond hem al heel lang leuk en heb toen gevraagd of hij toevallig ook daar werkte waar ik had gewerkt omdat ik hem toch echt ergens van kende! (dit was dus alleen als starter van het gesprek bedoelt, ik wist dat hij daar niet had gewerkt).

 • 5 jaar geleden BeeYou

  Haha ik heb nu zn nummer 😍

 • 5 jaar geleden YaYa

  Ik heb ook wel dat probleem. Er zijn enkele jongens waarmee ik graag contact wil leggen, maar bij diegene waarmee ik het liefst contact wil is het echt niet zo simpel. Als je contact wilt met iemand waarmee je totaal geen connecties hebt (via vrienden of familie), heb je eigenlijk niets te verliezen. De jongen waarmee ik contact wil, ken ik niet persoonlijk maar er zijn wel connecties via mensen die zowel mij als hem goed kennen. Dus ik kan niet zomaar iets zeggen, want ik zou me wel eens belachelijk kunnen maken en dat zou terug tot mij kunnen komen... Das dus een pak lastiger om aan te pakken :s Iemand tips?

 • 5 jaar geleden Hester

  Mijn crush heeft me ook via Facebook benaderd (al zitten we wel bij elkaar op school) met de vraag of hij me mocht interviewen over mijn blog voor het blaadje van school. Toen moesten we een datum prikken en tja, toen bleven we praten... Dus het kan werken

 • 5 jaar geleden suusieee

  jupp @jessica

 • 5 jaar geleden Ville88

  Is Tinder niet een ''vleeskeuring''?

 • 5 jaar geleden suusieee

  Ja idd, goede tips! MAar hoe weet je of iemand tinder heeft? Enw at als die gene je irritant begint te vidnen,omdat je tegen hem praat. Ik weet wel dat je nooit bang moet zijn voor afwijzing enzo, maar hoe ga je daar dan mee om. Super awkward om hem dan weer tegen te komen, nadat hij tegen je hebt gezegd dat je beter niet meer met hem kan praten ofzo haha

 • 5 jaar geleden Emmely

  Dit zijn best goede tips, maar hoe kom je nou te weten of hij Tinder heeft? Die app geeft aan wie er binnen zoveel km bij je in de buurt is...

 1. 1