Lifestyle

5x DIY slaapkamer inspiratie

De slaapkamer is een plek waar we dagelijks heel wat uurtje vertoeven, dus we zijn ook graag met de inrichting van de kamer bezig. Het is tenslotte ons eigen plekje! We zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën om onze kamer nét wat leuker te maken, een beetje inspiratie is dus niet overbodig. Een kleine verandering kan al voelen alsof je een brand new room hebt. Ga er lekker voor zitten en laat je inspireren met prachtige plaatjes en handige tips. 

Butterfly wall

Uit de serie Gossip Girl halen we niet alleen inspiratie voor kleding, maar ook voor onze slaapkamer. Serena's kamer bijvoorbeeld, wat een plaatje! Wat we het leukst vonden aan de kamer van S.? De butterfly wall natuurlijk, die willen we ook wel in onze kamer hebben… En dat kan! Tenminste, als je er wat voor wil doen. In dit artikel staat stap voor stap beschreven hoe je deze stijlvolle, Gossip Girl inspired wall zelf kan maken. De perfecte bezigheid op een grauwe zondag! 

Bank van pallets


Bron


Bron


Bron

Heb je altijd al een bank willen hebben, maar heb je geen geld om er een te kopen? Heb je wel een paar dikke kussens liggen? Maak dan heel gemakkelijk je eigen bank met pallets als bankstel. Op Marktplaats kun je pallets voor een prikkie kopen. Voor deze bank met pallets hoef je niet eens voor Bob de Bouwer te spelen, het enige dat je hoeft te doen is de pallets tegen elkaar te zetten en de dikke kussens erop leggen. In plaats van dikke kussens, kun je ook een matras op de pallets leggen. Kind kan de was doen! Als je nog wat (tijd) te besteden hebt, dan kun je er ook nog voor kiezen om de pallets een leuk kleurtje te geven! 

Creatief met kerstverlichting


Bron


Bron


Bron


Bron

Kerstverlichting is echt niet alleen gezellig met Kerstmis! Als je er een beetje creatief mee bent, dan kan het je kamer super gezellig maken. Hang het bijvoorbeeld om je spiegel, hang het om of rondom je bed of doe kerstverlichting in lantaarns. De opties zijn eindeloos. Het voordeel van dit idee is dat iedereen wel kerstverlichting in huis heeft (of in ieder geval je ouders, die vinden het vast niet erg als je het even leent), waardoor het alleen een kwestie is van het even van zolder halen. Je hoeft er geen cent aan uit te geven! Heb je geen kerstverlichting in huis? Dan ben je alsnog weinig geld kwijt, bij Action is het voor een prikkie te koop.

Kast met behang


Bron


Bron


Bron

De Billy boekenkast kan heel classy zijn, maar het is ook wel een beetje saai… Een makkelijke en niet al te dure oplossing is om jouw boekenkast te personaliseren met -jawel- behang! We zeggen niet dat het de állermakkelijkste DIY is, maar met een beetje inspanning kan het je zeker lukken. Vraag desnoods je vader of vriendje om een handje te helpen. Het enige dat je nodig hebt is een behangetje met een leuk patroon, een schaar en behanglijm. Meet de vakjes  op en knip het behang in deze afmetingen. Plakken maar! Op de bovenstaande plaatjes kun je zien hoe jouw brand new bookcase eruit kan zien. 

Carrie kledingrek


Bron


Bron

Droom jij ook van een kledingrek? Droom niet langer! Je kunt het namelijk zelf maken. Gewoon, met  een PVC-pijp (te koop bij de hobbywinkel, inclusief de delen die de pijpen aan elkaar kunnen bevestigen). In het bovenstaande filmpje laten ze zien hoe je het kunt maken. Je hoeft het niet zo ingewikkeld te maken als in het filmpje. In het YouTube filmpje hebben ze namelijk meerdere stangen, maar je kunt ook drie of vier pijpen aan elkaar bevestigen. Als je het eenmaal door hebt, is het best simpel. Kom je er niet uit? Vraag je vader om hulp, deze DIY is ook geschikt om zo meer tijd met hem te spenderen (vader-dochter middag?). Het duurt even voordat je het in elkaar hebt, maar het resultaat mag er wezen! 

Welke DIY ga jij maken? Heb jij nog een leuke manier om je kamer op te fleuren?  Pin het in Pinbook!