Tips om ogen groter en kleiner te laten lijken

Beauty door Renee

Heb je grote ogen en wil je ze kleiner laten lijken of zit je juist met het probleem dat je ogen klein zijn? Twee compleet tegenovergestelde issues, maar Girlscene trekt haar trukendoos open en vertelt je precies hoe kleine ogen groter lijken en hoe je grote ogen er kleiner uit kunt laten zien. Heb je grote ogen zoals Katy Perry of juist kleine ogen net als Kendall Jenner? Pak je make-up er alvast bij, zodat je meteen ziet of het bij jou ook werkt.

Grote ogen kleiner laten lijken

Beeld: Reporters

Heb je grote ogen net zoals Katy Perry? Met een paar producten laat je ze minder groot lijken. Donker laat kleiner lijken, dus dat is dan je motto. 

Oogschaduw - Gebruik donkere, matte oogschaduw. Een lichte glimmende kleur opent het oog namelijk en dat wil je niet als je ogen kleiner moeten lijken. Ga voor zwart, donkerbruin, donkerblauw, donkerpaars of donkergrijs. Vergeet niet om veel mascara aan te brengen. 

Oogpotlood - Oogpotlood is de tip om ogen kleiner of groter te laten lijken. In dit geval is een donkere kleur favoriet. Ga voor zwart oogpotlood of gel eyeliner, zoals Rimmel ScandalEyes eyeliner of Maybelline gel eyeliner. 


bron

Tightlinen - Tightlinen is het aanbrengen van oogpotlood of gel eyeliner onder je bovenste wimpers. Dit verkleint de ogen optisch. 


bron

Volledig omlijnen - In plaats van het oog te openen, 'sluit' je de ogen als het ware als je het volledig omlijnt met zwarte eyeliner. Maak het geheel zachter en seductive door de lijnen te vervagen met oogschaduw en een kleine kwast, zoals op bovenstaande foto.

Geen winged liner - Is een winged liner jouw favoriet? Voor deze look niet. Een wing maakt het oog groter en langer, zoals je kunt zien op de Katy Perry foto in dit artikel. Zet dus alleen een lijn langs je wimpers. 

Dikke eyeliner - Hoe dikker de lijn, hoe kleiner het oog.

Kleine ogen groter laten lijken

Beeld: Reporters

Heb je kleine of smalle ogen à la Kendall Jenner? Met de volgende tips lijken ze een stuk groter. Werk met lichte tinten om de ogen te openen en blijf uit de buurt van donkere kleuren op je oogleden. 

Oogschaduw - Mat of glanzend maakt niet zoveel uit, als je maar voor lichte kleuren gaat op je ooglid. Kendall draagt een smokey look die niet te donker is. Ook zij kiest niet voor donkerbruin op haar oogleden, maar wel voor een lichtere tint bruin.
 

Een ander tips is om de focus op de buitenkant van het oog te leggen. 

Arcadeboog - Creëer meer diepte door de arcadeboog aan te zetten met een donkere kleur. Vervaag het goed zodat je geen harde of strakke lijnen ziet. Een fluffy kwast is hier perfect voor.

Oogpotlood - Ga op de waterlijn voor wit, nude of goud. Deze tinten zorgen dat je er wakker en fris uitziet. Blijf uit de buurt van zwart.

Epileren - Haal haren onder de wenkbrauw weg die niets doen voor de vorm. Hierdoor heb je meer ruimte om mee te werken en het opent de ogen.

Highlight - Breng highlighter aan in je binnenste ooghoek, het midden van je ooglid en onder de wenkbrauw. 

Mascara - Met mascara kun je twee kanten opgaan: bold of naturel. Bambi of manga ogen krijg je als je zowel de onderste als de bovenste wimpers flink aanzet met mascara. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de bovenste wimpers van een laag mascara te voorzien. 

 

 

Heb jij nog tips? Welke trucs gebruik je zelf?

Bedankt voor de tip, Joyce!
Pin je inspiratie in Pinbook