Beauty

How to: lippen scrubben

10

Het is simpel, snel en geeft meteen resultaat… lippen scrubben! Lippen zien er het beste uit wanneer je ze net hebt gescrubd. Velletjes vrij, zacht en kissable. Er zijn verschillende manieren hoe je dit kunt aanpakken en Girlscene deelt die met jou! Lees snel verder om te zien hoe je moet scrubben en wat je daarvoor het beste kunt gebruiken.

Waarom scrub je? Heel simpel: om dode huidcellen te verwijderen. Dan heb je geen last meer van droge en/of plakkerige witte velletjes. Weet je wel, die je hebt als je dan je mond opent... Weg ermee! Na het scrubben heb je mooie rode lippen die er verzorgd uitzien en zacht aanvoelen. 


bron

Lip scrub
Lip scrubs koop je kant en klaar bij onder andere Lush. De Lush lip scrub komt in verschillende smaakjes, zoals cola, bubblegum en popcorn. Deze scrub is op suikerbasis. Of probeer de lip scuff van The Body Shop (€ 10,00). Dat is een lip scrub in lipstick vorm die de lippen weer glad maakt en is netter in gebruik vergeleken met de suiker scrub van Lush. 

Geen lip scrub bij de hand? Loop dan eens naar de keuken en kijk wat je in de kastjes hebt staan. Met olijfolie, honing of vaseline in combinatie met suiker heb je zo een eigen DIY lip scrub. De beste substantie is dik en niet te vloeibaar, zodat je prima kunt scrubben.

 


Gebruik geen scrub die voor het lichaam of het gezicht is. De scrubdeeltjes zijn anders en niet geschikt voor de lippen. Lip scrubs zijn speciaal voor de lippen (duh) waardoor het niet schadelijk of slecht is als je een deel in je mond krijgt. Sterker nog, je kunt het van je lippen likken en opeten.

Tandenborstel + vaseline
Een andere effectieve manier om je lippen te scrubben is met een tandenborstel. Combineer het met vaseline zodat het iets zachter voor de lippen is en het tegelijkertijd niet uitdroogt. Doe vaseline op de borstel en ga vervolgens heen en weer over je mond alsof je tandenpoetst, maar dan op je lippen. 

Scrub je even snel met de tandenborstel? Maak het dan even nat onder de kraan voordat je de borstel op je mond zet. 

Ruwe handdoek 
Een quick fix als je de douche uitstapt: haal een ruwe handdoek langs je mond om de oppervlakkige dode huidcellen te verwijderen. Smeer daarna je lippen in met iets wat hydrateert en je bent klaar om te gaan. 

Scrub, scrub, scrub
Scrubben doe je op droge lippen, dus in het begin heb je geen water nodig. Breng de scrub aan in een draaiende beweging, omdat je op die manier de dode huidcellen weghaalt. Scrub voor ongeveer een tot twee minuten en neem ook de randen van je lip mee. Spoel de restanten af met water en dep de lippen voorzichtig droog. Voilà, perfect lips! Je merkt dat je mond weer zacht is en er is geen velletje te bekennen. Misschien voelen de lippen wat droog aan, maar daarom is er de volgende stap...


bron

Lippenbalsem
Na het scrubben is het belangrijk om je lippen te verzorgen met een goede lippenbalsem. Girlscene's favorieten zijn Eight Hour Cream van Elizabeth Arden en Rosebud Salve. 

Tot slot nog een tip van een Girlscene lezeres: je kunt ook scrubben met het ribbelrandje van de dop van een flesje. Een handige truc als je onderweg bent! 

Wil je weten hoe en waarom andere meiden van Girlscene hun lippen scrubben? Dat lees je in dit topic op het forum.

Scrub jij je lippen? Waarmee en hoe scrub je?

Bedankt voor de tip, Imren!

Pin inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
22 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

10 reacties

 • 4 jaar geleden marthevermeire

  Wow , ik had er eerst een andere gemaakt van een ander blog , die mislukte. Ik probeerde deze en het lukte !

 • 5 jaar geleden Fashionista4ever

  Super blog

 • 5 jaar geleden specialfagg

  Oh wauw,

  Geweldig!

 • 5 jaar geleden badwomenx

  ik meng suiker (fijne) en kokosnoot of olijfolie met elkaar en dan scrubben, soms doe ik er iets bij zodat het lekkerder smaakt. citroen, aardbei etc.

 • 5 jaar geleden 4Eaton

  Die lip scrubs van Lush werken heel goed en zijn heerlijk!

 • 5 jaar geleden Ville88

  Handig die met tandenborstel en Vaseline.

  Straks ff proberen.

 • 5 jaar geleden Freazy

  Hahaha vuurpijl

 • 5 jaar geleden Topmodel

  Je kan je lippen ook scrubben met suiker het helpt echt

 • 5 jaar geleden vuurpijl

  ik had de bubblegum lipscrub van lush gehaald en dat was echt zonde van me geld. het was super lekker dat ik het niet kon laten om de scrub gewoon op te eten. dus na 1 x was hij op... zonde

 • 5 jaar geleden kerstkindje

  Ik heb een keer met lipscrub van de Lush mijn lippen gescrubd, en die gingen echt vet branden. Daar had ik nog de hele dag last van. Herkennen jullie dit? Ik zal die andere tips eens proberen, misschien dat het helpt.

 1. 1