Lifestyle

What to do op Tweede Kerstdag?

17

Diners, gala's, bezoekjes aan familie... Dat is meestal hoe de kerstdagen eruitzien. Maar als je niks te doen hebt, dan zijn deze dagen behoorlijk saai. Je vriendinnen zijn meestal druk en de winkels zijn gesloten. Argh, what to do?! Geen zorgen, er zijn genoeg leuke dingen om deze Tweede Kerstdag tot een succes te maken. Girlscene zet 10 ideeën op een rijtje. 


Bron

1. Kerstdiner
Vanavond geen kerstdiner op de planning, maar heb je wel ruimte voor een ander heerlijk maaltje? Trek je schort dan maar uit de kast en speel vandaag voor keukenprinses. De supermarkt mag dan wel gesloten zijn (misschien heb je geluk en woon je in een grote stad, dan kun je snel naar de winkel sprinten), maar zie het als een uitdaging om een lekker gerecht te bereiden van ingrediënten die je thuis hebt staan. Je bent geen sterrenkok, dus het hoeft echt geen moeilijk gerecht te zijn. Inspiratie nodig? Kijk hier voor recepten. 

2. Kerstwandeling
Ga lekker naar buiten en maak een kerstwandeling in het bos of in het park. Als je maar in de natuur bent. Sleep je ouders en broertje(s)/zusje(s) mee en haal een frisse neus. Tijdens wandelingen komen altijd de leukste en diepste gesprekken tot stand, leuk om op deze manier een stukje closer te worden met je familie. Misschien kun je ook naar je opa en oma wandelen, als je toch bezig bent (en ze in de buurt wonen natuurlijk), dat zullen ze vast op prijs stellen. 

3. Schaatsen
Wat is er nu meer kerstachtig dan schaatsen? Het mooiste is natuurlijk als je kan schaatsen op natuurijs, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Pak daarom je schaatsen uit de kast en ga naar de schaatsbaan bij jou in de buurt. Na afloop drink je uiteraard een grote mok met warme chocolademelk en slagroom. 

4. Spelletjesdag
Blijf vandaag lekker thuis en organiseer een spelletjesdag!  Pak alle spelletjes die je hebt en misschien hebben jullie wel een sjoelbak op zolder staan.  Zet wat bakjes met lekkere dingen klaar -dat hebben jullie vast wel over van de voorgaande dagen- en zet de frisdranken koud. Haal je familie erbij en game time

5. Uitwaaien
Veel mensen gaan met de kerstdagen naar het strand om lekker uit te waaien. Zeg nu zelf: wat is er rustgevender dan een lange strandwandeling?! Bovendien is het een activiteit die leuk is voor het hele gezin, zelfs voor de hond. Na afloop kun je lekker opwarmen met een bord erwtensoep of een mok chocolademelk.

6. Kerstfilms
Geen zin om vandaag iets te doen? No problem, je kunt altijd nog een leuke kerstfilm op zetten. Trek je onesie of snuggie aan, pak popcorn erbij... Een perfecte, relaxte kerstdag. Kijk hier voor 12 kerstfilms die je kunt kijken. 

7. Bioscoop
Heb je wel zin om een film te kijken, maar wil je niet de hele dag thuis zitten? De meeste bioscopen zijn gewoon open op Tweede Kerstdag en sommigen draaien ook kerstfilms. Kijk op de website van een bioscoop bij jou in de buurt voor de openingstijden. 

8. Paleis 't Loo
Elk jaar wordt Paleis 't Loo omgetoverd tot het Winterpaleis. Rond de kerstdagen wordt het Paleis sfeervol ingericht met kerstbomen in verschillende stijlen. De tafels zijn feestelijk gedekt, er zijn kerstkaarten, er staan koninklijke steden én er is zelfs een ijsbaan! Paleis 't Loo is van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend. 

9. Winter Efteling
Ook tijdens de kerstdagen kun je in de Efteling genieten van een winterwandeling door het verlichte Sprookjesbos en geniet van de spannende (winter)attracties. Je kunt de dag afsluiten met een heerlijk diner in een van de sfeervolle locaties in de Efteling. 

10. Party time
Deze dag is een feestdag, dus hoe kun je vandaag beter doorbrengen dan met een feestje?! Er zijn vast genoeg party's bij jou in de buurt, overdag en 's avonds. Als je 's avonds een leuk feestje op het oog hebt, dan kun je de dag gebruiken om je helemaal op te tutten. Trek je leukste party outfit uit de kast, ga los met je make-up (inclusief nepwimpers): als er een moment is om uit te pakken, dan is het wel nu! 


Bron

Wat ga jij doen op Tweede Kerstdag? 

LOVE dit artikel
11 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

17 reacties

 • 5 jaar geleden Hessie

  Ik moest gewoon werken hihihi

 • 5 jaar geleden Mystic_illussions

  Ik heb het gewoon gezellig gemaakt met mijn vriend. Even quality time na de feestjes.

 • 5 jaar geleden SilverBlueberry

  Overdag eerst lang uitgeslapen, verder niet zo veel. Weer lekker gegeten :') En 's avonds naar de bios! Ik vind Tweede Kerstdag niet overbodig want het blijft een soort van gezellige dag :P

 • 5 jaar geleden ZeynepZK_

  Gister HomeAlone gekeken

 • 5 jaar geleden Girl97

  Fijn leren voor de toetsweek die ik de week na de vakantie heb!

  En natuurlijk ook wel ontspannen en leuke film kijken met mijn ouders en broer. Dadelijk gezellig met z'n 4tjes gourmetten

 • 5 jaar geleden Emma01SS

  Ga zo naar de bios. Naar de film de nieuwe wildernis.

 • 5 jaar geleden MerlinEmrys

  Ik blijf gewoon lekker thuis: wat lezen, tekenen en een film kijken!

 • 5 jaar geleden ammique

  Ik ga straks aan het werk, net als gisterochtend dus ik hoef me niet te vervelen ;p

 • 5 jaar geleden OVERJOYED

  Ik ga zo'n cadeautjesspel doen met mn familie, erg gezellig!

 • 5 jaar geleden Naomi

  op 2e kerstdag dit jaar heb ik pyjamadag, de hele dag kerstfilms kijken en lekker eten!

 • 5 jaar geleden snkin love xx

  fijen krstda en gelukki nieuwjaar

 • 5 jaar geleden miss kletskous

  kerstfilmss

 • 5 jaar geleden Hester

  Nothing special, vanavond familie hier.

 • 5 jaar geleden hollaholla

  studeren

 • 5 jaar geleden Anne

  Hm, ik ga lekker hardlopen en daarna naar mijn vader kerstmis vieren.

 • 5 jaar geleden annesolveigv

  Mijn familie komt vanavond lekker eten!

 • 5 jaar geleden sacha

  Hihi ga ik doen 😇 xx

 1. 1