Beauty

Arganolie: 15 dingen die jij nog niet wist over dit product

Arganolie, je hebt er vast weleens van gehoord. Het is hét beautyproduct van dit moment en dat is niet zo gek, want de olie doet veel voor je lichaam. Arganolie is een wondermiddel voor een mooie, gezonde huid, glanzende haren en mooie nagelriemen. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Wij nemen dit populaire product onder de loep. Hier lees je wat je moet weten over dit middeltje. 

Arganolie: wellicht heb je het al in de kast staan, want dit wondermiddel is een echte must als beautyliefhebber. Dat Arganolie goed is voor huid en haar wisten we natuurlijk al, maar hieronder lees je nog veel meer feitjes over deze fijne olie.

1. Arganolie wordt ook wel ‘het goud van Marokko’ genoemd. 

2. Deze olie bestaat al heel lang. In 1219 waren de mensen in Libanon al op de hoogte van de helende werking. De Marokkaanse vrouw gebruikten deze olie al eeuwenlang voor hun haren en huid en als je het zo bekijkt is het ‘geheim’ best wel lang bewaard gebleven!

3. Deze olie is nu zo populair dat het in steeds meer producten wordt verwerkt. Het staat dan voorop de verpakking vermeldt. Denk aan crèmes en lotion waarin het verwerkt is.

4. De meeste producten worden in fabrieken geproduceerd, maar arganolie is helemaal natuurlijk en komt van de arganboom. Deze boom is een van de oudste bomen ter wereld en groeit alleen in het zuidwesten van Marokko. 

5. Arganolie wordt van arganvruchten gemaakt, deze lijken op gele pruimen. Nou, weten we dat ook weer toch?

6. Arganvruchten worden alleen door vrouwen geoogst en verwerkt. Zou dat zijn omdat wij gewoon superzachte handen hebben?

7. Deze olie is wel een duur grapje. Dat komt omdat één boom met ongeveer dertig kilo aan vruchten ongeveer 0,7 liter per seizoen opbrengt en dat komt neer op vijftien uur werk voor één persoon. Tja, je moet iets voor je arganolie over hebben. 

arganolie8. Steeds vaker worden de noten van de vruchten mechanisch geperst, waardoor er maar twee uur nodig is voor het maken van goede olie. Toch wordt het nog het meest met de hand gedaan. Dat komt omdat het kraken van de noot nog steeds niet machinaal gebeurt en daar zit vaak het meeste werk in. 

9. Het middeltje is vooral zo populair omdat je de cosmetische versie ervan op je hele lichaam kunt gebruiken. Vooral nu het weer wat kouder wordt, is dit het een ideaal middel die arganolie. Haar en huid worden er weer glanzend van. 

10. Arganolie bevat veel vitamine E en dat is supergoed voor je huid en je nagels worden er sterker van. Reden genoeg om deze olie te smeren op sommige plekjes op je huid. Zorg wel dat je je huid eerst reinigt. Arganolie + huid: deze combinatie is perfect! Lees in dit artikel meer over vitamines. 

11. Het is een ideaal middeltje voor de herfst en winter. Door het gure winterweer heb je snel last van een extreem droge huid. Doe voor het slapengaan een beetje arganolie op de huid, laat het intrekken en als je weer wakker wordt, voelt de huid gevoed en zacht aan. Oeh, zo willen we wel wakker worden natuurlijk. 

12. Arganolie is ook een wondermiddel voor je haar. Het herstelt dof, droog en beschadigd haar, geeft het haar elasticiteit terug en houdt de hoofdhuid gezond. Zoveel vliegen in één klap. Kortgezegd: arganolie, haar wordt er supergezond van. 

13. De meest genoemde voordelen van arganolie? Huid blijft absoluut niet vettig door deze olie. Het trekt snel in en dat is precies wat we willen. We love it! Lees in dit artikel nog over andere producten die je huid laten stralen. 

14. Let op! Als je arganolie koopt, check dan altijd even of het ook echt puur is. Let erop dat het Ecocert gecertificeerd is. Dit is een soort keurmerk binnen de cosmetica. Hiermee ben je in ieder geval verzekerd van goede kwaliteit waar geen schadelijke stoffen in zitten.

15. Last but not least: wist je dat arganolie ongeveer twee jaar goed blijft? Kijk, dat is weer een meevaller. 

Beeld: iStock | Bron: drgreenshop.nl, arganwinkel.nl, arganolie.eu

 

Lees ook: Laat je huid stralen: de Paula’s Choice kortingscode

Must reads 👀