12 tips tegen pluizig haar

Beauty door Renee

Oh no, het is mistig buiten, je haar voelt droog en over het algemeen is het al een bad hair day voor je. Wat nu?! Girlscene to the rescue. Met een paar algemene tips en directe tricks tover je pluizig haar om tot (op z'n minst) tembaar haar. Girlscene legt uit wat je met je lokken moet doen om frizz te elimineren en welke tools je kunt gebruiken om te zorgen dat het haar een gladde structuur houdt gedurende de dag. Lees verder! 

Was je haar zo min mogelijk
Blijf tijdens je dagelijkse douchesessie ver uit de buurt van shampoo. De natuurlijke oliën in het haar temmen de pluis vanzelf. Probeer daarom ongeveer twee keer per week (maximaal!) je haren te wassen en gebruik een shampoo en conditioner speciaal voor jouw haartype.


bron

Gebruik tussendoor droogshampoo
Als je twee keer per week je haar wast, is het tussendoor wel even lekker om je haar op te frissen met droogshampoo. Hierdoor ziet je haar er niet meer vet uit en kun je langer door. Nog een voordeel: door droogshampoo krijg je volume in je haren.

Diepvoedende conditioner
Gebruik voor droog en pluizig haar haarmaskers of diepvoedende conditioners, zoals Aussie 3 minute miracle conditioner. Laat het een paar minuten in je haar voordat je het uitspoelt. L'Oréal EverRiche conditioner is ook fijn voor droog haar.

Microfiber handdoek
Na het wassen is het verstandig om een microfiber handdoek te gebruiken voor je haar. Dit is veel beter voor pluizig haar in vergelijking met een ruwe handdoek. Dep je haar rustig droog zodat de haren minder frizzy worden. Wanneer je een microfiber handdoek gebruikt is je haar bovendien sneller droog, omdat het super absorberend is. 

Hittebeschermend product
Wanneer je hete lucht of een hete tang op je haar zet moet je niet vergeten om een heat protectant oftewel een hittebeschermend product te gebruiken. Het is altijd stap nummer een om je haar te beschermen wanneer je tangen gebruikt, maar het is nog belangrijker als je haar pluisgevoelig is. 

Deze sprays en lotion koop je onder andere bij de drogisterij.

Ionic haardroger
Pluizend haar heeft baat bij een föhn met ionentechnologie. Door ionen wordt je haar zacht en glad. Föhn je haar altijd met je haar mee naar beneden om het haar zo min mogelijk frizzy te maken. Maar het allerbeste is om je haar aan de lucht te laten drogen. :-)


bron

Krultang
Heb je golvend of krullend haar dat pluist? Krul het eens. Waarom, denk je misschien. Door pluizige lokken om de warme krultang te wikkelen wordt het haar gladder en dus minder pluizig. Vergeet niet om je haar te beschermen voordat je de tang erop zet. ;-)

Siliconen serum
Siliconen leggen een laagje om je haar heen, waardoor het haar gladgestreken wordt. Door een siliconen serum te gebruiken heb je dus om elke haar een laagje aangebracht en verdwijnt de frizz (voor een groot deel). Haar ziet er dan minder droog en weerbarstig uit. 

Olie treatment 
Verwen je haren af en toe met een olie treatment. De kleine tubes (hot) oil treatment gebruik je in een keer en vind je onder andere bij drogisterijen. Het is niet zwaar voor je haar, maar wel effectief. Het maakt het haar sterker en gladder - als in: minder frizz - en je hoeft het alleen in de lengtes en puntjes van je haar aan te brengen. 

Een DIY en goedkoper alternatief is kokosolie in harde vorm. Verwarm het in de magnetron en breng gelijkmatig aan over het gehele haar. Doe een handdoek om het haar en laat het 20 minuten zitten, waarna je het wast met shampoo en conditioner. 

Alcoholvrij
Vermijd producten die alcohol bevatten, omdat alcohol haar uitdroogt. Haarproducten zoals mousse en haarspray bevatten vaak een hoog percentage alcohol. Hoe hoger alcohol den. in de ingrediëntenlijst staat, hoe slechter. Bekijk dus even de verpakking voordat je een nieuwe bus koopt. 

Plannen
Er zijn genoeg tips om pluizig haar te temmen, te voorkomen, etcetera. Als je hiermee te maken hebt, is het een goed idee om vooral te plannen en naar het weer te kijken. Is de luchtvochtigheid hoog en de kans op regen groot? Bind je haar dan vast. Die combinatie is namelijk een killer voor je haar. Maak bijvoorbeeld een leuk vlechtje of twist in je haar - in plaats van het naar achteren te kammen - en zet het vast. Op die manier heb je ook in deze weeromstandigheden een goed kapsel.

Leuke haarstijlen
Met welke hair do's fix je een pluizend kapsel? Vlechten! Een nonchalante messy braid doet het altijd goed. Als je krullen à la Carrie Bradshaw hebt maakt een beetje pluis je haar compleet. Soms moet je het dus gewoon omarmen. :-)

Zet de krultang in je haar...

bron

... of vlecht het

bron


bron

Hoe tem jij pluizig haar? Heb je nog extra tips? Kijk voor meer haar inspiratie in Pinbook

Bron: allure, naturally curly, totalbeauty

Bedankt voor de tip, Imren!