News

Shocking: na dit filmpje koop je nooit meer angorawol

Let op: deze beelden zijn schokkend. 'Een trui van angorawol, lekker warm toch?', dat is waarschijnlijk het eerste wat je denkt als je de fluffy trui op de hanger ziet. Waar je niet meteen aan denkt, is de vreselijke dierenmishandeling die daar achter schuil gaat. Dierenrechtenorganisatie PETA heeft een filmpje op internet gezet waarin te zien is hoe de angora konijnen mishandeld worden voor wol. Wij weten zeker dat je na het zien van de beelden nooit meer angorawol koopt. 

Er worden veel truien en accessoires met angorawol gemaakt. Bij aankoop denk je vaak niet aan de achtergrond van het item, ook omdat het moeilijk te geloven is hoe wreed de angora konijnen worden behandeld. Maar het gebeurt écht, dat bewijzen de undercover beelden die de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA heeft gemaakt in Azië.


Bron

In het filmpje is te zien dat de konijnen levend worden kaalgeplukt. Ondertussen krijsen de dieren het uit van de pijn. Als de mensen het wol binnen hebben, worden de konijnen in vieze kooien gegooid. Ze blijven dan alleen en in shock in de kooi liggen. 

Volgens PETA herhaalt deze marteling zich elke vier maanden. Na twee tot vijf jaar -als de konijnen het overleefd hebben- worden de konijnen op hun kop gehangen. De dieren lijden dan ook heel erg, omdat hun voor- en achterpoten stevig worden vastgebonden. Na een tijdje wordt hun keel doorgesneden. Het vel van de dieren wordt dan verkocht. 

90% van het angorawol komt uit China. Als je een trui van angorawol koopt, dan komt het vrijwel zeker uit dat land. Er zijn daar geen wetten of richtlijnen tegen dierenmishandeling. Daarom kan deze marteling steeds door blijven gaan. PETA roept iedereen op om geen items van angorawol meer te kopen, zodat de boeren geen winst meer kunnen maken. Alleen dan kan deze gruwelijke mishandeling worden gestopt. 

Let op! De onderstaande beelden zijn schokkend en bruut. 

Watch on YouTube

Wat vind jij van dit nieuws? Wist je dat de konijnen zo erg mishandeld worden? Denk jij weleens na over de achtergrond van de items die je koopt? 

Bron: peta

Must reads 👀