Lifestyle

Train je hersenen met Professor Layton

Advertorial – 'Wat ik gisteravond heb gegeten? Uhhh… Ik weet het eigenlijk niet meer!'. Overkomt het jou ook weleens dat je de simpelste dingen niet kunt onthouden? Dan is het tijd om je hersens te trainen! Maar dan wel op een leuke manier, natuurlijk. Laat je hersens kraken met de Nintendo 3DS game Professor Layton en de erfenis van de Azran.. Binnen no time vergeet jij niks meer! 

Oké, het is dus heel vervelend als je niet eens meer kunt herinneren wat je gisteravond hebt gegeten of wat je ook alweer moet kopen in de supermarkt. Hier op de redactie hebben we vaak genoeg last van 'geheugenverlies' (een verhaal beginnen, maar halverwege niet meer weten wat je ook alweer wilde vertellen…). Onze hersenen mogen wel getraind worden! Maar alleen als dat op een leuke manier kan. Met het spel Professor Layton en de erfenis van Azran voor de Nintendo 3DS kun jij jouw brain trainen door puzzels op te lossen. Leuk om elke dag even te doen als je uit school komt of tijdens een saaie rit in de trein. 

Even voorstellen: Professor Hershel Layton. Hij is een echte gentleman en zijn passie is het oplossen van puzzels. Hij kan genieten van een kopje thee. Deze professor leidt je door het spel met leuke en uitdagende puzzels. Door middel van een spannend verhaal moet je puzzeltjes oplossen om verder te komen. 

Het verhaal: De professor Layton ontvangt een brief van een bevriende archeoloog, Professor Desmond Sycamore. In de brief beweert Sycamore dat hij een 'levende mummie' heeft ontdekt, en hij vraagt Layton om deze eens te komen bekijken. De nieuwsgierige professor vertrekt met zijn compagnons Luke en Emmy naar de stad Frysborg om de zaak te onderzoeken. Dankzij professor Laytons passie voor puzzels, ben je een groot deel van het avontuur bezig met het oplossen van allerlei soorten puzzels en breinbrekers. Sommige puzzels ontvang je in de loop van het avontuur, andere zijn verstopt en moet je zelf ontdekken, terwijl je er nog meer kunt verdienen door minigames te voltooien. Kun jij ze allemaal kraken?

In het spel kun je 150 puzzels oplossen, maar totaal heeft de game 500 gloednieuwe puzzels inclusief 365 dagelijkse puzzels die je kunt downloaden. Naast het verhaal en de puzzels kun je drie nieuwe minispellen Modeadviseur, Notenroller en Bloementuin spelen. 

Wees niet bang dat je de puzzel niet op kunt lossen, er zijn hints. Deze hints zijn niet altijd heel concreet maar brengen je zeker naar de oplossing. Als je een puzzel oplost, dan krijg je punten (Picarats) waar je extra bonusmateriaal mee vrij speelt. 

Gloednieuw is de speurtocht stand waarmee je uitdaging uit kan wisselen met andere spelers. Binnenkort nemen de redacties van Ze.nl, Vrouwen.nl, BySjanty en Girlscene het tegen elkaar op! Wij gaan het spelletje alvast spelen zodat onze hersenen helemaal klaar zijn voor deze wedstrijd ;-). 

Dit is het zesde spel met Professor Layton, maar met een gloednieuw verhaal dus het is niet erg als je de voorgaande delen nog niet hebt gespeeld. Alle spellen vind je hier.

Wil jij ook je hersenen trainen? Lijkt Professor Layton en de erfenis van Azran jou wel wat?