Food

Laura’s Bakery: Cranberry muffins

Laura van Laura's Bakery is weer de keuken ingedoken om iets lekkers te bakken. Deze keer vond ze cranberries en besloot Laura om er heerlijke cranberry muffins van te maken. Hmmmm, dat wordt smullen! Het is nu cranberry tijd, dus haal een zak van deze bessen en let's start cooking. Lees verder voor het recept en de ingrediënten.

Iedereen heeft wel eten of bepaalde ingrediënten die ze met een bepaalde gebeurtenis of periode associëren. Dat heb ik met cranberries. Ik eet ze eigenlijk nooit, alleen maar rond de Kerst. Waarom weet ik niet, maar cranberries associeer ik met Kerst en de periode daaromheen. In de weken voor Kerst besloot ik om met cranberries te gaan bakken, dat werden deze heerlijke cranberry muffins. Een geslaagd experiment, ze zijn namelijk harstikke lekker. Misschien moet ik er toch maar vaker mee gaan bakken dan alleen rond de Kerstdagen.

Ingrediënten (voor 8-10 muffins) 

• 150 gram suiker
• 30 gram zachte boter
• 150 ml melk
• 1 ei
• 225 gram bloem + beetje extra
• 1 theelepel bakpoeder
• snufje zout
• 200 gram gedroogde cranberries

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Vet eerst alle vormpjes in met boter en bestuif deze met bloem. Doe je cranberries in een schaaltje en schep hier een lepel bloem bij. Meng dit er goed doorheen. De bloem zorgt ervoor dat de cranberries straks niet naar beneden zullen zakken in je beslag.

Meng de suiker en boter in een kom tot een luchtig mengsel en voeg hierna het ei toe.

In een andere kom meng je de bloem, bakpoeder en zout samen. Voeg dit afwisselend met de melk bij je boter mengsel. Voeg als laatste de cranberries toe, hou een aantal apart.

Schep je beslag in de vormpjes en strooi de achtergehouden cranberries hier over.

Bak de muffins in zo'n 35-40 minuten goudbruin.


Eventuele bloemresten kun je met een (vochtig) kwastje zo van de cranberries bovenop afvegen. Ik gebruikte zoals je ziet geen muffinvorm maar kleine broodvormpjes, deze komen bij Albert Heijn vandaan. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon in een muffinvorm bakken.

Eet smakelijk!

Zijn jullie een liefhebber van deze bessen? Duik jij de keuken in om cranberry muffins te maken?

Must reads 👀