Beauty

Kapsels voor kerst

29

Hoe doe jij je haren tijdens de feestdagen? Los of vast, krullend of steil... En dan kun je nog kiezen uit chique en strak of nonchalant en rommelig. Het is geen probleem als je écht geen inspiratie hebt voor de feestdagen van dit jaar, want Girlscene selecteert voor iedereen een haarstijl. Pak de krultang erbij en vergeet niet om haarlak in te slaan. Let's get started.

Overdag
Op bezoek bij familie of een wandeling maken buiten? Doe dan inspiratie op uit onderstaande kapsels.


bron

Ga voor nonchalant en meisjesachtig, zoals Sea of Shoes, met dit kapsel! Het is vrij eenvoudig om te maken. Allereerst moet je het haar krullen zodat je losse krullen krijgt. Dit zorgt voor dat nonchalante effect. Als je daarmee klaar bent pak je een plukje haar ter hoogte van je oor. Vlecht het in een drie strengen vlecht en bind het uiteinde vast met een doorzichtig elastiekje. Vervolgens pak je de vlecht en leg je hem over je hoofd heen op de plek waar je normaal een haarband zou plaatsen. Zet het aan de andere kant vast met twee schuifspeldjes in een x-vorm. Op die manier blijft de vlecht goed zitten. Pin het vast onder een andere pluk haar, zodat je de schuifjes niet ziet.


bron

De kunst om deze paardenstaart te krijgen? Het ziet er ingewikkeld uit, maar eigenlijk is het vrij eenvoudig. Verdeel je haar in twee plukken: een links, een rechts. Deze draai je vervolgens een paar keer en zet je vast met een elastiek. Trek de elastiek een stukje naar beneden, zodat er een gat ontstaat tussen de twee gedraaide plukken. Hier doe je vervolgens - in de richting van het hoofd naar de nek - de rest van de paardenstaart door. Trek de staart weer aan, et voilà.


bron

De Miley is voor meiden die een drukke dag hebben en willen dat hun haar van 's ochtends vroeg tot op het feest 's avonds laat goed zit. Maak een (diepe) zijscheiding en kam de kant met het minste haar naar achteren. Aan die kant krul je het haar vanaf het oor naar beneden. Zet het haar vast met pinnetjes.
Aan de andere kant (met veel haar) krul je het haar een paar centimeter vanaf de haaraanzet. Vergeet de haarlak niet!

Diner
Probeer een van deze haarstijlen als je niet wilt dat je lokken tijdens het diner in je bord hangen.


bron

Verdeel je haar in tweeën, waarbij een middenscheiding de grens is. Vlecht je haar vanaf de middenscheiding naar beneden, waarbij je de eerste plukken invlecht. Hoe doe je dat?
Pak een pluk haar en verdeel dat in drie strengen. De voorste streng doe je over de middelste en de achterste streng over het midden. Als je dan weer de voorste streng wilt pakken, pak je er een plukje haar bij van de voorkant. Vervolgens doe je weer de achterste streng haar over de middelste pluk, zonder extra haar te pakken. Je pakt dus alleen haar van de voorkant. Vanaf je oor pak je geen extra haar meer. Bind vast met doorzichtig elastiek en herhaal aan de andere kant van het hoofd. 
Pak de twee vlechten en breng de linker vlecht naar de rechterkant van het hoofd. Pin vast onder de andere vlecht. Doe hetzelfde met de rechter vlecht. 


bron

Toupeer de haren op de kroon van het hoofd, zodat je meer volume krijgt. Tip van Tom Sebastian: Als je een lang hoofd hebt, staat het mooi om de haren aan de zijkant te touperen. Als je een rond gezicht hebt kun je de zijkanten beter strak laten en bovenop touperen.
Pak vervolgens je haar en bepaal waar je de staart wilt hebben. Hoog, in het midden of misschien laag in je nek? Zet het haar vast met een elastiek en zorg dat je die toupage behoudt. Aan de onderkant van de staart pak je bij het elastiek een dunne pluk haren die je om het elastiek wikkelt. Zet het vast met een schuifspeldje en de paardenstaart is klaar. 

In plaats van het haar om het elastiek binden, kun je ook een zogenaamde haarclip (ring) gebruiken. Die zijn te koop bij H&M.


bron

Wil je toch je haren los doen? Probeer dan dit kapsel voor (half)lang haar. Maak een scheiding in het midden, maar trek het niet helemaal door naar de achterkant van het hoofd. Pak twee plukjes en draai het. Die zet je vervolgens vast aan de achterkant. Krul een paar plukken van je haar als je een slag in het haar hebt of krul het gehele haar als je steil haar hebt. Blijven de plukken niet gedraaid? Doe dan een elastiek om het einde van het haar.

Feest
Heb je de glitterjurken uit de kast getrokken en de sparkle op je oogleden zitten? Pak dan nog meer uit met een feest hairdo.


bron

Krul het haar in een strakke krul en pin het naar voren toe als je een stoer, kort kapsel hebt. 


bron

Voor meiden met middellang haar: zet een grove krul in het haar, toupeer het en verdeel de bovenkant van het haar in vijf strengen. Draai deze strengen en zet het vast met een schuifspeldje. Begin met de plukken in het midden en doe als laatste de buitenste. Hoe rommeliger, hoe beter. Wikkel vervolgens de plukken die uitsteken samen en steek dat ook op. 


bron

Breng je lange haar naar een kant en krul het vervolgens. Gebruik een dikke krultang voor de onderkant van het haar en zorg voor meer definitie met een dunne krultang voor de voorste en bovenste pluk. Pin eventueel een lok vast waarmee je een neppe pony creëert, zoals op bovenstaande foto. 

Hoe draag jij je haren tijdens de feestdagen?

LOVE dit artikel
37 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

29 reacties

 • 5 jaar geleden lobkevermeiren

  zo mooi, maar ik kan dat echt totaal niet!

 • 5 jaar geleden Dreamer

  Allemaal zo mooi, zacht haar; De mijne is echt een ramp

 • 5 jaar geleden Miss Great

  Ik vind de laatste echt leuk alleen het is erg jammer dat ik niet zo veel met mijn haar kan, als het te lang is dan kan ik het alleen maar in een staart hebben.

 • 5 jaar geleden Voldemort.

  'de oor' .... seriously?

 • 5 jaar geleden Judith

  Mijn haar is veel te dik om deze dingen te doen! Het is echt erg! (

 • 5 jaar geleden lizaxx

  1

 • 5 jaar geleden lizaxx

  1

 • 5 jaar geleden Elif

  Een strakke staart met een middenscheiding of een dotje is toch ook mooi?

  Ik vind deze nattuurlijk ook mooi maar je hebt meerdere modellen die en gemakkelijk zijn en zonder te stylen of krullen kan doen..

 • 5 jaar geleden justine♕

  http://virtualpopstar.com/vote/Narnia/

 • 5 jaar geleden nailgothica

  i.d.d de meeste zijn rommelig, daar wil ik met kerst echt niet mee rondlopen

 • 5 jaar geleden Ninive

  De oor... Serieus Girlscene ?

 • 5 jaar geleden MOU

  Dat rommelige vind ik echt niks voor kerst. Niet dat ik uberhaupt was met me haar kan toen, veels te dik.

 • 5 jaar geleden StaySweet

  mijn haar is te dik

 • 5 jaar geleden Sogood

  Allemaal mooi enzo maar ik krijg dat écht niet in mijn haren!

 • 5 jaar geleden Floralscents

  @little_girlxo idd! zo doe ik het ook altijd!

 • 5 jaar geleden Floralscents

  De vierde laatste en de laatste zijn mooi!

 • 5 jaar geleden Amouretta

  De voorlaatste is prachtig!

 • 5 jaar geleden TNY

  Mooie kapsels! Jammer dat er alleen steeds voor stijl haar wordt gepost

 • 5 jaar geleden tickettoparadise

  miley is daar zooooo mooi :"(

 • 5 jaar geleden chérie

  Wauw er zitten echt mooie tussen!

 • 5 jaar geleden Ties

  De laatste twee zijn wonderful!

 • 5 jaar geleden MerlinEmrys

  Waarom moet je bij zowat alles een krultang gebruiken?

 • 5 jaar geleden little_girlxo

  die ene mer die ingedraaide staart

  ( plaatje 3 ) is helemaal niet zo gemaakt

  je maakt gewoon een staart en dan een spleet net boven je elastiek en dan je staart vanaf boven daar doorheen halen )

 • 5 jaar geleden Fashionista

  Superleuk, hier heb ik zeker iets aan !

 • 5 jaar geleden tiffany

  Niet iedereen heeft glad haar

 • 5 jaar geleden danique

  super mooie kapsels allemaal! maar ik wacht nog steeds op mooie stylingtips voor meiden met kort/kinlang haar... Mooi om naar te kijken maar hier heb ik jammer genoeg niets aan.....

 • 5 jaar geleden Marshmallows_x

  Zitten we en paar leuke hairstyles bij enk dat ik 2 plukjes na achter ga draaien xx

 • 5 jaar geleden AppeltjeEitje.

  Wauw hier heb ik veel aan!

 1. 1