Beauty

De beste lippenbalsems

Waarschijnlijk is lippenbalsem één van de meest gebruikte beautyproducten. We staan op met een laagje lippenbalsem en gaan ermee naar bed. Tussendoor smeren we maar wat graag met een balsem om onze mond zacht, soepel en velletjes vrij te houden. Van Lipsmacker tot Rosebud en Eight Hour Cream. Wie gebruikt het niet? Girlscene deelt daarom de beste lippenbalsems met je!

De ene lippenbalsem is de andere niet. Sommigen laten een vette laag achter, anderen zijn licht verzorgend. Er is verschil in substantie, geur, kleur... Het is maar net waar je naar op zoek bent en wat je nodig hebt. En wanneer je het gebruikt. Overdag vindt niet iedereen het fijn om met een dikke laag oranje balsem te lopen waar je haar aan blijft plakken, maar tijdens de winter heb je 's nachts niet genoeg aan een eenvoudige Labello. En welke lippenbalsem draag je als je daarna nog een lippenstift of gloss op wilt doen?

Girlscene's favoriete lippenbalsems zijn...


bron

Kiehl's Lip Balm #1
Een van de populairste lippenbalsems is deze van Kiehl's. Het tubetje bevat 15 ml dikke balsem die een laag op je lippen achterlaat. Hierdoor worden je lippen als het ware afgesloten van alles wat van buitenaf invloed heeft op de huid. Kiehl's Lip Balm pakt gesprongen en gebarsten lippen aan en bevat SPF 4. De hoofdingrediënt is katoenzaadolie wat verzachtend werkt. 

Kiehl's Lip Balm #1 kost momenteel € 8,00 en wordt niet op dieren getest.


bron

Rosebud Salve 
Iedereen op de redactie is verslaafd aan Rosebud Salve! Rosebud Salve is verkrijgbaar in een potje of tube en daarnaast zijn er verschillende varianten verkrijgbaar. De lippenbalsem laat een licht vettig laagje achter waardoor de lippen weer zacht worden. Dit is geen balsem die je onder een lipstick aan moet brengen, want dan blijft de kleur niet lang op z'n plek.

Gebruik ook Rosebud Salve op droge plekken, zoals nagelriemen en ellebogen. 

De originele versie van Rosebud Salve kost € 9,95 en is onder andere verkrijgbaar bij Douglas.  


bron

Elizabeth Arden Eight Hour Cream 
Eight Hour Cream is voor iemand die op zoek is naar een echte verzorging die korte metten maakt met elk droog of gesprongen deel van de huid. De lipverzorging is een dikke balsem die neigt naar een zalf. Zowel de geur als de kleur is niet erg aantrekkelijk - kruidig en oranje/bruin -, maar dit spul werkt als geen ander. Je hebt per keer een klein beetje nodig, waardoor je lang met een tube doet. 

Er is ook Eight Hour Cream op de markt zonder geur (zie foto).

Elizabeth Arden Eight Hour Cream is onder andere te koop in lipstick vorm (€ 21,51) en tube van 50 ml (€ 27,90).


bron

Rituals Eve's Kiss
Ritualss Eve's Kiss is geen gewone lipbalm, het is meer een soort lipgloss die de lippen hydrateert. De substantie is plakkerig, waardoor het lang beschermt en op de lippen blijft liggen. Rituals Eve's Kiss heeft een UV-filter. Vooral de meiden van Fashionscene smeren met dit product!

De prijs van Rituals Eve's Kiss is € 7,50.


bron

Lipsmacker
Een eeuwigheid geleden schreef Girlscene al over Lipsmacker en inmiddels is deze lippenbalsem aardig ingeburgerd. Lipsmackers zijn er in alle denkbare geuren, kleuren en smaken, maar Girlscene's favoriet is Cotton Candy. Cotton Candy ruikt heel zoet en geeft de lippen een subtiele roze kleur.

Lipsmacker koop je onder andere bij Douglas, Primark en Claire's. Een Lipsmacker kost rond de twee euro. 


Maybelline Baby Lips
Maybelline Baby Lips is vergelijkbaar met een Labello, alleen dan in een leukere verpakking met verschillende kleuren. De roze Baby Lips (Pink Punch) ruikt zoet en naar passievrucht en geeft de lippen een lichtroze kleur die je kunt opbouwen naar felroze. Cherry Me (de rode) is Girlscene's favoriet. Die ruikt - inderdaad - naar kersen en laat een mooie rode glans achter. De overige Baby Lips hebben wel een geur. Ze geven alleen geen kleur af. 

Dit is geen lippenbalsem om droge lippen weer soepel te maken, maar zo voor overdag doet 'ie zijn werk goed.

Maybelline Baby Lips kost € 3,49.


bron

MAC Lip Conditioner 
Zalf, balsem, conditioner... Er zijn verschillende termen en namen voor lippenbalsems. De laatste favoriet is de Lip Conditioner van MAC. Deze balsem is zacht en herstelt de lippen met amandelolie, karitéboter en vitamine A en E. Breng deze balsem aan voordat je een matte of droge lippenstift gebruikt, dan zie je niks meer van eventuele velletjes op je lippen.

MAC Lip Conditioner kost € 15,50. 

Het is niet nodig om de hele dag met je lippenbalsem in de hand te lopen, zeker niet als je een dikkere balsem hebt. Breng een royale laag aan voordat je gaat slapen en gebruik het verder alleen als je lippen droog aanvoelen. Op die manier 'wennen' je lippen er niet aan en kunnen ze wel wat hebben zodra de temperaturen dalen!

Wat is jouw favoriete lippenbalsem? Pin het in Pinbook

LOVE dit artikel
20 meiden hebben deze blog geloved