Lifestyle

10x Irritaties als je samenwoont

26

Samenwonen is leuk. Samenwonen is fantastisch. Je bent ineens een stuk vaker bij je vriend, je kunt iedere avond tegen elkaar inkruipen in bed en jullie hoeven in plaats van twee keer huur, slechts één keer huur te betalen. Maar eh… net als aan alles in het leven, kleven er aan samenwonen ook een aantal nadelen één daarvan is het feit dat je je veel sneller aan je geliefde gaat ergeren. We verzamelden de tien grootste irritaties van samenwonen.

Note: dit gaat natuurlijk niet over onze eigen vriendjes, want die zijn de liefste van de wereld ;-)

 


Bron beeld: Weheartit

 

- Hij ruimt nooit op. Hij komt binnen en laat alles achter zijn kont slingeren. De schoenen halverwege de gang, zijn jas op de grond in de hoek, zijn tas midden in de woonkamer. ARGH! En hoe vaak je er ook iets van probeert te zeggen, hij verandert niet. Gebruikt hij een koffiekopje, laat hij dat koffiekopje gewoon op tafel staan, is hij op zoek naar iets maar kan hij het niet vinden, alles dat er op zijn pad komt wordt overhoop gehaald (en niet opgeruimd). Zooooo frustrerend.

 

- Ook frustrerend, als jij degene bent die alle troep maakt en je er continu op gewezen wordt door je geliefde. Hé, ruim die troep is op, hé ik struikel over je schoenen in de gang, hé kun je je bordje niet gewoon in de keuken zetten als je klaar bent met eten? JA-AAA ik weet het nu wel. Het is niet leuk om met iemand te moeten leven die rommel maakt, maar als jij degene bent die rommel maakt en daar continu voor op je vingers gewezen wordt is dat ook erg frustrerend.

 


Bron beeld: Weheartit

 

- Geld is ook zoiets wat irritaties op kan leveren. Vooral als jullie allebei niet zoveel geld hebben (waar veel jonge mensen last van hebben). Je hebt het idee dat jij meer betaalt dan hij, of hij heeft het idee dat jij minder betaalt dan hij. Hij eet veel meer dan jij, hij eet heel de dag door en dat eten moet ook betaald worden. GRRRRRRRR, jij zou ook wel de hele dag cola willen drinken en willen eten.

 

- Hij nodigt zijn vrienden uit terwijl jij vroeg naar bed wilt omdat je morgen een belangrijk tentamen hebt… Het is natuurlijk niet alleen jouw huis en het is ook belangrijk dat hij genoeg tijd met zijn vrienden heeft, maar erg handig is het natuurlijk niet, als jij wilt slapen omdat je een belangrijke dag hebt en in de woonkamer zitten een paar gasten bier te drinken en vooral niet zachtjes te doen. Adem in, adem uit….

 


Bron beeld: Weheartit

 

- De woorden stofzuiger, afwassen, wassen, strijken en schoonmaken komen niet in zijn woordenboek voor.. Jij bent degene die iedere keer de afwas staat te doen. Je denkt misschien dat hij vanzelf uitzichzelf wel een keer de stofzuiger pakt, maar als puntje bij paaltje komt kun je het toch niet meer aan, er ligt zoveel stof en andere troep op de grond, jij doet het wel weer..

 

- Jullie wonen nu dan misschien samen en jullie slapen in hetzelfde bed, maar toch zien jullie elkaar niet meer 'echt'. Vroeger hadden jullie date-nights, dan deden jullie leuke dingen samen, nu leef je misschien een beetje langs elkaar heen. Hij plant zijn guys night out op vrijdag, terwijl jij je girls night op zaterdag gepland had... weer een weekend waarin jullie elkaar nauwelijks zien of spreken.. GRRRRRR.

 


Bron beeld: Weheartit

 

- Hij maakt alles op! Heb jij voor jezelf een lekker pak koekjes gekocht voor jezelf, is het al op voordat je er één hebt kunnen proeven. Denk je, ik ga een eitje bakken, heeft hij juist de laatste eieren gebruikt. ARGH. Ga je naar het toilet, hangt er geen WC rol meer, wil je een handdoek pakken, heeft hij net de laatste gebruikt. GRRRRR.

 

- Hij laat alle lichten achter zijn kont branden, hij zet zijn elektrische apparaten niet uit, hij laat stekkers in stopcontacten zitten.. Dit is vooral irritant voor samenwoners die elektriciteit apart moeten betalen.. Weet hij dan niet dat elektriciteit geld kost?

 


Bron beeld: Weheartit

 

- Hij is lui. Wanneer je samenwoont leer je elkaar ineens een stuk beter kennen. Jullie zien elkaar niet alleen meer als je met elkaar hebt afgesproken, je ziet ook de minder leuke kanten van hem. Zoals het feit dat hij iedere dag tot 11.00u uitslaapt terwijl jij iedere dag om 7.00u naast je bed staat om te gaan werken. Hallo luilak, sta eens op! Luiheid is écht één van de meest on-sexy eigenschappen die een man kan hebben.. Ook zoiets, als hij de hele dag spelletjes speelt. Ga. Wat. Doen.

 

- Hij draait keiharde muziek en zet het volume van de tv altijd voluit. Hallooooo je hebt ook nog buren, je wilt je eigen gedachten ook nog kunnen horen, mag het wat zachter? Dat had je beter niet kunnen vragen, want je hebt die vraag nog niet gesteld of het volume wordt nog een beetje opgedraaid. Ja, dat had je kunnen verwachten..

 

Woon jij samen, wat is jouw grootste irritatie van samenwonen?

LOVE dit artikel
11 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

26 reacties

 • 5 jaar geleden Carola

  Hahaha, volgens mij ben ik de man in dit verhaal.

 • 5 jaar geleden Stine_weirdoox

  Iedereen zegt dat de tips niet goedzijn naar ze probeert ons tenminste te helpen

 • 5 jaar geleden flowerchild

  nee ik woon niet samen ;p

 • 5 jaar geleden awakemysoul

  herken me in veel, maar om het irriteren te noemen... nee

 • 5 jaar geleden Oreoinpower

  Nog nooit last van gehad!

 • 5 jaar geleden Peej

  Hmm..

  Ik heb ook samengewoond.. en vond het niet irriteren! Juist super leuk

 • 5 jaar geleden Hessie

  Ja ehh... dat hoort toch gewoon bij het leven? Als je echt van je mannetje houdt ruim je met liefde zijn onderbroeken en koffiekoppen op toch? Tenminste, dat doe ik al 4 jaar zo

 • 5 jaar geleden Stark

  Ik heb last van geen van deze irritaties en we wonen al 3 jaar samen. He must be the one

 • 5 jaar geleden KILLERPRINCESS

  HAHAHA herken alles maar irriteer me er niet aan in egenlijks, zo zijn mannen nou eenmaal. en hij en ik weten allebij dat ik de poetser en de opruimer ben

 • 5 jaar geleden illumipanda

  leuk artikel, woon zelf ook samen genoeg irritaties maar dat is love.

 • 5 jaar geleden Jessica

  Leuk artikel, maar misschien wat het leuk geweest als jullie er ook bij hadden geschreven hoe mensen die samenwonen die irritaties kunnen oplossen / verminderen.

  Zelf woon ik niet samen, maar ik kan me voorstellen dat tips handig zouden zijn als je wel samenwoont en je herkent in deze irritaties en situaties.

 • 5 jaar geleden Leonie

  slecht eigk dat dit t stereotype jongen is tegenwoordig want nu worden alle jongens zo in beeld gebracht terwijl misschien de helft niet eens zo is.

 • 5 jaar geleden BrigitteBardot

  ik woon bij m'n vader, en dat is ook een hel.

 • 5 jaar geleden Phoebs

  Heb jij voor jezelf een lekker pak koekjes gekocht voor jezelf, volgens mij moet die tweede 'voor jezelf' hier weg :P

 • 5 jaar geleden nienke

  Ik wil wel graag samenwonen maar ik weet nu al dat mijn vriend heel lui is en dat ik zelf altijd van alles wil ondernemen. Dus dat gaat nog lastig worden

 • 5 jaar geleden Valeska

  Ik woon nu een jaar samen en sommige dingen komen bekend voor maar lang niet alles. Wij hebben weinig irritaties. Maar echt belangrijk is dat je blijft daten, want je ziet elkaar wel elke dag maar dan maak je nog niet bewust tijd voor elkaar!

 • 5 jaar geleden veralove

  dit is wel worst case scenario allemaal...

 • 5 jaar geleden J

  Ik denk sowieso niet dat ik dit een probleem ga vinden, ik ga gewoon lekker zelf even stofzuigen en doe daarna gezellig mee met z'n spelletjes

 • 5 jaar geleden Falathiel

  Leuk artikel, ik denk alleen dat er ook iets tussen zit dat meer over de communicatie gaat. Want welke eikel gaat nou vrienden uitnodigen als hij weet dat zijn vriendin de dag erna een belangrijk tentamen heeft :'). En over dat schoonmaken, je kan het iedere zelf gaan doen en je ergeren of je kan je mond open trekken en er iets van zeggen

 • 5 jaar geleden an0niempJ

  bij ons is dit gelukkig niet zo haha. soms vind ik mn vriend wel wat lui, maar goed aan de andere kant; hij werkt wel de hele dag.

 • 5 jaar geleden MAC

  Nou nou nou. Niet alle jongens over 1 kam scheren aub :') Sommige dingen zijn echt iets overdreven!

 • 5 jaar geleden Trouble

  Nou, ik denk dat ik nog maar even wacht met samenwonen ben namelijk lui, slordig en luidruchtig! Hahaha, arme jongen die met mij moet samenleven!

 • 5 jaar geleden sanne

  Haha wel herkenbaar maar niet per sé irritant. Als hij vrienden uitnodigt dan ga ik gewoon slapen als ik daar zin in heb. Als hij niet opruimt ruim in ook niet op totdat we allebei zo iets hebben van dit kan écht niet meer en dan ruimen we samen alles op :p

 • 5 jaar geleden Bettiepage

  Sommige dingen zijn ergens wel herkenbaar, maar toch...Wij, vrouwen hebben ook slechte kantjes waarmee een man moet leven. Ik laat overal m'n make-up slingeren en ik verstop onbewust de afstandsbediening. Sommige kantjes zijn irritant, maar je vergeet ze snel, omdat je van elkaar houdt. Ik denk dat de persoon die dit schreef maar beter alleen gaat wonen

 • 5 jaar geleden ScrewIt

  Bij sommige van deze irritaties denk ik altijd: dan hoor je gewoon (nog) niet samen te wonen als je dat hebt... Maar deze dingen komen inderdaad wel vaak terug ja en sommigen zijn onvermijdelijk haha

 • 5 jaar geleden Cococinelle

  Haha, mooi dit! :')

 1. 1