8 dingen die een relatie kapot maken

Lifestyle door annemerel

Ruzie maken met je vriendje, wat is dat toch lekker makkelijk. En hoewel het ook verkeerd is om nooit ruzie te maken en hem nooit te vertellen wat je irriteert, is een relatie waarin je iedere dag ruzie maakt ook niet leuk. Zoals Katy Perry op haar nieuwe CD zingt 'Choose your battles babe, then you win the war'. Vandaag delen we acht gewoonten die een relatie kapot kunnen maken.

Bron

Zijn familie bekritiseren
Wat je ook van zijn familie vindt, geef nooit op ze af. Ook al vindt hij zelf zijn familie ook niet leuk, het is anders als jij er wat van zegt. Niemand vindt het leuk als zijn of haar familie bekritiseerd wordt.. denk na, hoe zou jij het zelf vinden als hij negatief over jouw familie praat? Houd het voor je… En als ze jou vervelend behandelen, kun je altijd nog zeggen dat je je niet zo op je gemak voelt bij zijn familie, misschien kunnen jullie er dan samen wat aan doen.

Hem in de gaten houden
Vertrouw je vriend. Kun je hem niet vertrouwen? Dan kun je hem beter maar gelijk aan de kant zetten, want een vriend die je niet kunt vertrouwen is super vermoeiend en daar zit weinig toekomst in. Als je je vriend vertrouwt hoef je hem ook niet in de gaten te houden. Hij vindt het niet leuk als hij merkt dat jij zijn sms'jes leest, of continu vraagt waar hij is. Dat werkt benauwend. Jij vindt het toch ook niet leuk als je moeder continu vraagt waar je bent? Geef hem de ruimte. 

Ruzie maken in het openbaar
Natuurlijk heb je af en toe een discussie met je vriend, zeker als je al langere tijd samen bent en een groot gedeelte van de tijd samen besteedt, maar een grote ruzie in het openbaar doet een relatie geen goed. Voel je dat een ruzie gaat ontstaan? Adem in, adem uit.. Blijf rustig, wees de verstandigste. Loop naar de WC, schrijf in je telefoon wat je dwars zit, dan kun je het al even van je afschrijven, zit het je 's avonds thuis nog steeds dwars, dan kun je altijd nog tegen hem zeggen. Dan bespaar je jezelf de schaamte van een ruzie in het openbaar.

Hem proberen te verbeteren
Probeer je vriend niet te verbeteren, probeer hem niet te veranderen. Probeer een man te zien als een hond. Natuurlijk kun je hem een paar trucjes leren, maar denk niet dat je een buldog in een poedel kunt veranderen. 


Bron

Net doen alsof problemen er niet zijn
Het is belangrijk dat je niet van alles een big deal maakt, dat je van ieder wissewasje een grote ruzie maakt. Maar het is ook belangrijk dat als je echt iets dwars zit, je werkt naar een oplossing, anders zal er nooit verandering in de situatie komen. Als iets je dwars zit en je hier meerdere keren tegen aanloopt, is het belangrijk om dit probleem op te lossen. Communicatie is de sleutel. Praat erover en onthoud; praten.. niet SCHREEUWEN!

Tegen hem liegen
Liegen is één van de stomste dingen die je in een relatie kunt doen. Als je leugen uitkomt is de vertrouwensband in één klap weg. Jij wil toch ook niet dat hij tegen jou liegt? Behandel hem zoals jij ook behandeld wilt worden, is dat niet één van de tien geboden?

Ruziën over geld
Wanneer je samen gaat wonen is geld één van de grootste issues waar je ruzie over kunt krijgen, zeker als jullie allebei niet zoveel geld hebben. Maak van tevoren afspraken over geld, dat scheelt een heleboel ruzies. 

Hem dingen verbieden
Verbied hem niets. Of nou ja… Hij moet wel begrijpen dat wanneer hij met andere meisjes zoent, er consequenties voor jullie relatie aanzitten. Maar verbied hem niet zijn vrienden te zien, vergelijk een jongen met een tegendraadse puber.. als je tegen een puber zegt 'doe dit niet' dan doen ze het toch juist wel? Vind je het niet leuk dat hij ieder weekend dronken thuis komt? Begrijpen wij! Praat er over, wil hij niet veranderen, dan is hij misschien niet de jongen voor jou..

Waar maak jij het meest ruzie over met je vriendje?

Laat je inspireren in Pinbook