Lifestyle

8 dingen die een relatie kapot maken

31

Ruzie maken met je vriendje, wat is dat toch lekker makkelijk. En hoewel het ook verkeerd is om nooit ruzie te maken en hem nooit te vertellen wat je irriteert, is een relatie waarin je iedere dag ruzie maakt ook niet leuk. Zoals Katy Perry op haar nieuwe CD zingt 'Choose your battles babe, then you win the war'. Vandaag delen we acht gewoonten die een relatie kapot kunnen maken.


Bron

Zijn familie bekritiseren
Wat je ook van zijn familie vindt, geef nooit op ze af. Ook al vindt hij zelf zijn familie ook niet leuk, het is anders als jij er wat van zegt. Niemand vindt het leuk als zijn of haar familie bekritiseerd wordt.. denk na, hoe zou jij het zelf vinden als hij negatief over jouw familie praat? Houd het voor je… En als ze jou vervelend behandelen, kun je altijd nog zeggen dat je je niet zo op je gemak voelt bij zijn familie, misschien kunnen jullie er dan samen wat aan doen.

Hem in de gaten houden
Vertrouw je vriend. Kun je hem niet vertrouwen? Dan kun je hem beter maar gelijk aan de kant zetten, want een vriend die je niet kunt vertrouwen is super vermoeiend en daar zit weinig toekomst in. Als je je vriend vertrouwt hoef je hem ook niet in de gaten te houden. Hij vindt het niet leuk als hij merkt dat jij zijn sms'jes leest, of continu vraagt waar hij is. Dat werkt benauwend. Jij vindt het toch ook niet leuk als je moeder continu vraagt waar je bent? Geef hem de ruimte. 

Ruzie maken in het openbaar
Natuurlijk heb je af en toe een discussie met je vriend, zeker als je al langere tijd samen bent en een groot gedeelte van de tijd samen besteedt, maar een grote ruzie in het openbaar doet een relatie geen goed. Voel je dat een ruzie gaat ontstaan? Adem in, adem uit.. Blijf rustig, wees de verstandigste. Loop naar de WC, schrijf in je telefoon wat je dwars zit, dan kun je het al even van je afschrijven, zit het je 's avonds thuis nog steeds dwars, dan kun je altijd nog tegen hem zeggen. Dan bespaar je jezelf de schaamte van een ruzie in het openbaar.

Hem proberen te verbeteren
Probeer je vriend niet te verbeteren, probeer hem niet te veranderen. Probeer een man te zien als een hond. Natuurlijk kun je hem een paar trucjes leren, maar denk niet dat je een buldog in een poedel kunt veranderen. 


Bron

Net doen alsof problemen er niet zijn
Het is belangrijk dat je niet van alles een big deal maakt, dat je van ieder wissewasje een grote ruzie maakt. Maar het is ook belangrijk dat als je echt iets dwars zit, je werkt naar een oplossing, anders zal er nooit verandering in de situatie komen. Als iets je dwars zit en je hier meerdere keren tegen aanloopt, is het belangrijk om dit probleem op te lossen. Communicatie is de sleutel. Praat erover en onthoud; praten.. niet SCHREEUWEN!

Tegen hem liegen
Liegen is één van de stomste dingen die je in een relatie kunt doen. Als je leugen uitkomt is de vertrouwensband in één klap weg. Jij wil toch ook niet dat hij tegen jou liegt? Behandel hem zoals jij ook behandeld wilt worden, is dat niet één van de tien geboden?

Ruziën over geld
Wanneer je samen gaat wonen is geld één van de grootste issues waar je ruzie over kunt krijgen, zeker als jullie allebei niet zoveel geld hebben. Maak van tevoren afspraken over geld, dat scheelt een heleboel ruzies. 

Hem dingen verbieden
Verbied hem niets. Of nou ja… Hij moet wel begrijpen dat wanneer hij met andere meisjes zoent, er consequenties voor jullie relatie aanzitten. Maar verbied hem niet zijn vrienden te zien, vergelijk een jongen met een tegendraadse puber.. als je tegen een puber zegt 'doe dit niet' dan doen ze het toch juist wel? Vind je het niet leuk dat hij ieder weekend dronken thuis komt? Begrijpen wij! Praat er over, wil hij niet veranderen, dan is hij misschien niet de jongen voor jou..

Waar maak jij het meest ruzie over met je vriendje?

Laat je inspireren in Pinbook

LOVE dit artikel
16 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

31 reacties

 • 4 jaar geleden Remco Kieft

  Wat een slecht artikel, probeer een man te zien als een hond is het advies...

  Geen wonder dat mannen alleen maar spelletjes met vrouwen spelen en hun behandelen als vuil als er zo over hen gedacht wordt

 • 5 jaar geleden Sophie

  Blijven praten met elkaar. En als je wat dwars zit dat face to face vertellen en niet via een Whatsappje!

 • 5 jaar geleden DafLy-x-

  ik ben nu een 1maand verloofd met mijn vriend. maar als we opstap gaan dan mogen we wel gewoon met andere vrijen. we hebben een top relatie !

 • 5 jaar geleden Minimoe

  Ik ben nu net een jaartje getrouwd en mijn mannetje is echt een topper, we hebben gewoon regels die gelden voor ons beide en als we iets niet leuk vinden praten we erover en vinden we altijd wel een tussenweg. Ik ben wel een jaloers type en vraag dagelijks als hij uit school komt of bij de sportschool is geweest of er meisjes waren of dat hij met meisjes heeft gepraat. Het is wel fijn dat hij geen contact heeft met meisjes en ik niet met jongens en ja vertrouwen is gewoon belangrijk.. jaloers is ieder meisje, maar je moet hem wel laten zien dat je hem vertrouwd anders voelt het voor hem alsof hij iets doet wat niet mag (terwijl dat niet zo is) en denkt hij: ze verdenkt me toch al dus waarom zou ik niet gewoon iets verkeerd doen..

  Verder gewoon eerlijk zijn over alles, ook al iets niet leuk is om te vertellen. Wanneer er ruzie komt laat elkaar gewoon even met rust en kom er later op terug.

 • 5 jaar geleden Sluttyboobgirl

  OOK JALOERSE BITCHES DIE JE MAN PROBEREN TE STELEN IK SLA DIE HOEREN GEWOON

 • 5 jaar geleden Dena

  @bibi ik denk meer dat ze bedoelen dat je niet gemeen over zijn familie moet gaan praten. Kijk als zijn ouders jou niet liggen, kan dat, dat kan je dan gewoon zeggen. Maar als je vervolgens er nog dieper op in gaat en gemeen over ze gaat praten, dan kan het anders overkomen op hem.

 • 5 jaar geleden Bibi

  Goed artikel. Alleen vind ik 'zijn familie bekritiseren' en 'doen alsof er niets aan de hand is' wel een beetje tegenstrijdig. In de eerste staat 'houd het voor je' en daarna mag je niet doen alsof er niets aan de hand is? Talking is the key right? Als je iets van elkaars familie vind moet je dat toch gewoon tegen elkaar kunnen zeggen, zelfs als het iets negatiefs is?

 • 5 jaar geleden PagesOfMyDiary

  @sam12just-me behalve het zoen gedeelte xD

 • 5 jaar geleden Sam12just-me

  dit geldt niet alleen voor je BF maar ook voor je BFF

 • 5 jaar geleden Miekkaa

  Supergoed artikel! Klopt allemaal, maar je kunt ze natuurlijk niet allemaal 'opvolgen', sommige dingen gaan gwn vanzelf...

 • 5 jaar geleden Littlething

  Leuk artikel! Het is trouwens 'bulldog' met twee l'en

 • 5 jaar geleden Maracuyá

  Voor de meiden die zeggen "waarom gaat het artikel over dingen die wij fout doen'' en omdat jongens ook zoveel fout doen, omdat dit een website is gericht aan meiden, dus wat heeft het voor zin om tips neer te zetten voor mannen? Dat is niet de doelgroep hier.

  Ik denk dat het ook wel een goed artikel is, het klopt wel aardig.

 • 5 jaar geleden Pindakaasssh

  ''Probeer een man te zien als een hond'' Hahahahahah! Die ga ik onthouden

 • 5 jaar geleden Sneeuwvlokje

  Echt super goede tips! Natuurlijk zijn wij niet de enige die zich hier aan moeten houden. Het moet wel van beide kanten komen.

 • 5 jaar geleden Raven, timeless...

  ik vind het een goed artikel en ik begrijp dat het van ons oogpunt moet zijn, maar toch lijkt het alsof wij al die dingen fout doen.

 • 5 jaar geleden Supercalifragilistic

  @Sneeuwwitje zoals je zelf al zegt gelden deze dingen voor beide kanten. Daarom vind ik dat het artikel ook zo geschreven moet worden. VOORAL omdat het een meidenwebsite is. Er zijn zat meiden die zich onzeker voelen en dus ook over hun relatie. Dit artikel heeft het continue over wat wij fout doen terwijl in werkelijkheid doen jongens ook zat fout. Die onzekere meiden kunnen zich dan onterecht aangesproken voelen.

  Het beste wat de redactie had kunnen doen in het artikel schrijven dat beide kanten iets fout kan doen. Of een andere titel zoals 8 dingen die jij fout kan doen in een relatie.

  Je kan het zeuren noemen, maar ik zie dit eerder als kritiek. Dit kan de redactie meenemen bij latere artikels.

 • 5 jaar geleden Julia

  Super goed artikel! Ik denk dat veel mensen dit artikel eens moeten lezen.. haha

 • 5 jaar geleden Sneeuwwitje

  Zeur niet zo mensen. Het is een goed artikel en volgens mij gelden de dingen voor beide kanten, maar is het nu gewoon vanuit wat wij fout kunnen doen geschreven omdat dit een meidensite is. Ik vind het handig!

 • 5 jaar geleden AnneS.

  Schoon familie kan der ook behoorlijk wat van hoor...

 • 5 jaar geleden mrsfranco

  Net doen alsof problemen er niet zijn... ja mijn grote fout

 • 5 jaar geleden Miss Miserable

  @tirza.. ligt aan je relatie vind ik!

 • 5 jaar geleden sacha

  Wow ik doe niks d'r van yes!!

 • 5 jaar geleden tirzavdgraaffx

  Is het raar dat ik mijn vriendje nog wel vertrouw ondanks dat hij gezoend heeft met een ander meisje...?

 • 5 jaar geleden Dreamgirl

  @Cupcake, idd ik had het ook al gemerkt..hoeveel relaties gaan namelijk wel niet kapot doordat de jongen zelf vreemdgaat of wat anders doet. Maar verder een goed artikel!

 • 5 jaar geleden Supercalifragilistic

  Waarom is dit artikel alleen vanuit wat wij fout doen?

 • 5 jaar geleden MizzZoë

  Goed artikel.

 • 5 jaar geleden Sab

  Ik ken iemand die bijna al deze dingen doet... die relatie zie ik niet goedkomen :p

 • 5 jaar geleden Jissa

  "Behandel hem zoals jij ook behandeld wilt worden, is dat niet één van de tien geboden?" Nope :p

 • 5 jaar geleden Amira

  "Probeer een man te zien als een hond. "

  omg hahaha

 • 5 jaar geleden Bobby

  idd goed artikel

 • 5 jaar geleden MOIII

  Goedd artikel!

 1. 1