10 trein irritaties

Lifestyle door Renee

Op de redactie van Girlscene zijn we erg afhankelijk van het openbaar vervoer om naar Amsterdam te komen. We spenderen per dag samen meer dan een paar uur in de trein en dat gaat af en toe gepaard met ergernissen. De dag beginnen we en eindigen we in de spits en dat betekent: drukte. Onze tien grootste trein irritaties zijn...

1. Etenslucht
Het is kwart over zes 's avonds en na een lange dag werken zitten we in de trein. Gelukkig hebben we de laatste plekken bemachtigd en kunnen we niet wachten totdat we thuis zijn en een grote pan met eten voor ons klaar staat. En dan. Quelle horreur! Iemand stapt de coupé binnen met een mega puntzak patat mét mayonaise. Shoot. Us. Now. 


bron

2. Muziek
Hoe lekker is het om de dag in rust te beginnen, dus we stappen de stiltecoupé binnen. Helemaal zen en perfect om de dag te beginnen. Tot iemand besluit om naast je te zitten en even happy hardcore op volume 1000 aan te zetten. Moet dat?! 

3. Meekijken
Lieve mensen, als we onze iPad/telefoon/laptop/krant pakken, willen jullie dan niet meekijken? Dat gevoel dat mensen met je meekijken... Daar houden we niet van.

4. Rokers
Iedereen moet natuurlijk zelf weten of hij of zij rookt. Prima. Maar val een ander er niet mee lastig. We zijn soms nogal, ja..., gevoelig voor geurtjes. Liever iemand naast ons die naar Marc Jacobs Daisy ruikt in plaats van een uitgewoonde asbak. Merci


bron

5. Drinkers
Misschien herken je het wel. Het is vrijdag en gisteravond was het studentenavond. Terwijl je onderweg bent naar plaats van bestemming stapt er iemand binnen die onderweg is naar bed. Het is niet zo fijn als we kunnen ruiken dat het een lange avond was waar veel bier werd gedronken. Of nog erger: als iemand besluit om een blikje bier te openen ín de trein. 

6. Zweters
Zware nacht gehad? Neem dan even een douche voordat je een volle trein instapt. Medereizigers zullen je dankbaar zijn.

7. Aanstaren
De stoelen waarbij je met z'n vieren zit zijn ideaal als je met een groep vriendinnen op stap bent, maar in de spits... Je hoeft niet iemand aan te staren alsof diegene iets van je aanheeft. ;-) Maar ben je een Abercrombie model of Ryan Gosling? Maak dan gerust een praatje.


bron

8. Levensverhalen
Als je besluit om bij te praten met een vriendin en alle ins en outs wilt delen over je liefdesleven verzoeken wij je om dit op een niet te harde toon te doen. 

9. Neus ophalen
Snuit liever je neus als je verkouden bent of last hebt van een loopneus. Chronisch je neus ophalen (en al het snot horen) is niet het beste geluid in de wereld.

10. Bellers
Hey! Hoe gaat het? Ja, goed? Met mij ook hoor! Maar ik belde je omdat... hallo? Ben je er nog? *kijkt naar telefoon en belt persoon nog een keer* Ja, sorry. Dat ging niet helemaal goed. Wat ik dus wilde zeggen is om te vragen of je morgenavond bij ons eet. Hallo? *belt nogmaals* Ik zit in de trein en rijd net een tunnel in, dus het kan zijn dat de verbinding wegvalt. Maar ik vroeg ...
Heeft dit verdere uitleg nodig?

Wat zijn jouw irritaties in de trein?