Lifestyle

'Winkels mogen scholieren tijdens schooltijd weren'

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De stelling van deze week: Winkels mogen scholieren tijdens schooltijd weren.

Ausbeimitnachvonzuzeit opende een topic op het forum over winkelverboden en hindernissen voor scholieren. 

Je ziet het steeds meer. Bij de plaatselijke AH, Digros of andere supermarkt mag je in de pauze alleen de winkel in, als je een speciaal mandje voor scholieren hebt. Dat is dan bijvoorbeeld een aantal van drie mandjes, dus 3 scholieren, want meestal mag je geen vrienden meenemen. Of je mag zelfs helemaal de winkel niet in tijdens schooltijden. Je hebt ook kleine winkels van particulieren, die altijd de regel hebben dat er maar een scholier tegelijk naar binnen mag. De redenen voor deze maatregelen, zijn vooral overlast en diefstal. Is het goed dat supermarkten, maar ook andere winkels, scholieren weren, of moeten ze maar wat anders verzinnen tegen de overlast en diefstal?

De stelling luidt:
Winkeliers mogen scholieren tijdens schooluren weren.


bron

Coccolare zei:
"Winkels mogen zelf bepalen wie er in hun winkel komt, dus van mij hoeven ze geen andere manier te verzinnen. Ik snap wel dat er zo'n regel wordt ingesteld wanneer er telkens scholieren zijn die voor overlast zorgen. Dat zij daar mee eventuele klandizie mislopen is dan hun eigen probleem. Als het nu zo zou zijn dat scholieren daarmee in iets noodzakelijks beperkt worden dan vond ik het anders, maar scholieren hoeven over het algemeen niet in hun eigen levensbehoeften te voorzien en de dagelijkse boodschappen te doen onder schooltijd. En moeten ze dit wel dan zijn ze vaak in hun eentje. Ik ben overigens wel eens geweigerd toen ik al 2 jaar van de middelbare school af was en ruim 1 jaar op mezelf woonde. Ik moest dus echt gewoon mijn dagelijkse boodschappen doen. Maar toen ik dit uitlegde en mijn collegekaart liet zien mocht ik toch naar binnen gelukkig."

Stark:
"Ik heb het ook gezien en ik vind het werkelijk BELACHELIJK. Dit is gewoon leeftijdsdiscriminatie en ik snap niet dat dit is toegestaan. Ik word soms ook doodleuk geweigerd, terwijl ik notabene 23 ben. Ik ben toch ook klant? Ik koop ook mijn dagelijkse boodschappen daar. Dat anderen zich misdragen heeft niks met mij te maken dus verbied mij de toegang graag niet. Gelukkig ben ik in de plaatselijke Albert Heijn gewoon welkom omdat ik vaste klant ben, maar ik moe er niet aan denken dat ik niet gewoon een flesje drinken kan kopen als ik een keer van huis ben en het is toevallig lunchpauze bij de middelbare school in de buurt."

Wat is jouw mening over deze stelling?

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved