Lifestyle

'Winkels mogen scholieren tijdens schooltijd weren'

90

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De stelling van deze week: Winkels mogen scholieren tijdens schooltijd weren.

Ausbeimitnachvonzuzeit opende een topic op het forum over winkelverboden en hindernissen voor scholieren. 

Je ziet het steeds meer. Bij de plaatselijke AH, Digros of andere supermarkt mag je in de pauze alleen de winkel in, als je een speciaal mandje voor scholieren hebt. Dat is dan bijvoorbeeld een aantal van drie mandjes, dus 3 scholieren, want meestal mag je geen vrienden meenemen. Of je mag zelfs helemaal de winkel niet in tijdens schooltijden. Je hebt ook kleine winkels van particulieren, die altijd de regel hebben dat er maar een scholier tegelijk naar binnen mag. De redenen voor deze maatregelen, zijn vooral overlast en diefstal. Is het goed dat supermarkten, maar ook andere winkels, scholieren weren, of moeten ze maar wat anders verzinnen tegen de overlast en diefstal?

De stelling luidt:
Winkeliers mogen scholieren tijdens schooluren weren.


bron

Coccolare zei:
"Winkels mogen zelf bepalen wie er in hun winkel komt, dus van mij hoeven ze geen andere manier te verzinnen. Ik snap wel dat er zo'n regel wordt ingesteld wanneer er telkens scholieren zijn die voor overlast zorgen. Dat zij daar mee eventuele klandizie mislopen is dan hun eigen probleem. Als het nu zo zou zijn dat scholieren daarmee in iets noodzakelijks beperkt worden dan vond ik het anders, maar scholieren hoeven over het algemeen niet in hun eigen levensbehoeften te voorzien en de dagelijkse boodschappen te doen onder schooltijd. En moeten ze dit wel dan zijn ze vaak in hun eentje. Ik ben overigens wel eens geweigerd toen ik al 2 jaar van de middelbare school af was en ruim 1 jaar op mezelf woonde. Ik moest dus echt gewoon mijn dagelijkse boodschappen doen. Maar toen ik dit uitlegde en mijn collegekaart liet zien mocht ik toch naar binnen gelukkig."

Stark:
"Ik heb het ook gezien en ik vind het werkelijk BELACHELIJK. Dit is gewoon leeftijdsdiscriminatie en ik snap niet dat dit is toegestaan. Ik word soms ook doodleuk geweigerd, terwijl ik notabene 23 ben. Ik ben toch ook klant? Ik koop ook mijn dagelijkse boodschappen daar. Dat anderen zich misdragen heeft niks met mij te maken dus verbied mij de toegang graag niet. Gelukkig ben ik in de plaatselijke Albert Heijn gewoon welkom omdat ik vaste klant ben, maar ik moe er niet aan denken dat ik niet gewoon een flesje drinken kan kopen als ik een keer van huis ben en het is toevallig lunchpauze bij de middelbare school in de buurt."

Wat is jouw mening over deze stelling?

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

90 reacties

 • 5 jaar geleden odairblesugarcubes

  Hmm, dit vind ik echt onzin. En wat als je uitval hebt of zo, of een verkort rooster en je bent heel vroeg uit.. wtf

 • 5 jaar geleden Floor

  Onzin dat je onder schooltijden niet binnen in een winkel mag maar na schooltijden wel. Wij moeten iedere dag in de pauze minstens 10 minuten lang voor de appie wachten om naar binnen te kunnen en oh je mag maar met zijn 2en tegelijkertijd naar binnen als er een ander 2tal naar buiten is gekomen en je moet je tas bij de ingang laten en als je er belangrijke spullen in hebt zitten heb je pech.

  Pfff wat een onzin.

 • 5 jaar geleden Sarah

  @BEACON Dat heb ik ook bij de Jumbo dicht bij mijn school. Ik snap wel dat het tegen diefstal enzo is maar ze doen meteen of alle scholieren voor overlast zorgen en diefstal plegen. En bij die speciale kassa moet je soms heel lang in de rij staan hoewel er bij 3 andere kassa's helemaal geen klanten zijn.

 • 5 jaar geleden xXdreamerxX

  BULSHIT!!!!!!

 • 5 jaar geleden Fijn Papier

  Ik snap waarom ze het doen, maar ik vind het erg vervelend. Bij ons hebben ze een Jumbo en als scholiere (ikzelf ben nog een scholiere) moet je dan een groen mandje ipv geel pakken, dat vind ik nog wel oke. Maar je moet ook bij een 'speciale kassa' (oftewel de klantenservice kassa) afrekenen en de cassières daar doen alsof het een vakantie is en laten gerust tientallen klanten voor voordat ze ons helpen.

  Je mag best wat doen tegen de jongeren, maar behandel ze nog wel hetzelfde svp.

 • 5 jaar geleden iamdemi1208

  slaat helemaal nergens op, scholieren mogen in hun tussen uren toch gewoon ook even lekker winkelen ???

 • 5 jaar geleden Raven, timeless...

  ergens wel logisch wegens de diefstallen, maar verder is het eigenlijk gewoon leeftijdsdiscriminatie! bij ons bij de c1000 moet je je schooltassen buiten de winkel laten en als er iets gestolen word daarvan is het jou eigen probleem. echt dom!

 • 5 jaar geleden Antsje

  Ze scheren alle scholieren over 1 kam, jammer.

 • 5 jaar geleden AGirl

  Ik vindt het best dom.. bij ons in het dorp zit dan een plus en een jumbo.. de meeste kinderen gaan naar de plus omdat het dichterbij is. Maar waarom zou de plus zoiets doen en andere winkels? Ze verdienen er juist toch extra mee? en net zoals linnie hiervoor al zei koop camera's en beveiligers..

 • 5 jaar geleden kim

  Ik wist niet dat dit bestond, in België komt dit gewoon niet voor

 • 5 jaar geleden Annaaaa:)

  Dat is echt het domste ooit. Je kunt toch een dag vrij hebben? En niet alle scholen hebben dezelfde schooltijden. In tussenuren gaan ze dan op straat hangen. Is dat wat ze willen?

 • 5 jaar geleden Linnie

  koop camera's en beveiligers. probleem opgelost

 • 5 jaar geleden JustLaura

  Ik ben vrij op maandag, zou lekker zijn als ik geen winkels meer in mag zeg haha, ik snap het wel maar het is een beetje onzin om scholieren te weigeren, ik bedoel wat als je je je eten bent vergeten en je hebt honger? Je moet toch wat eten

 • 5 jaar geleden Amsterdammertje

  Bij ons in de Jumbo moeten scholieren hun tas afleveren en een groen mandje (ipv geel zoals de anderen) pakken. Als deze op zijn, moet je wachten tot andere scholieren klaar zijn. Dit vind ik op zich een prima oplossing, ook al vind ik het nooit echt fijn om mijn tas daar bij de ingang onbeschermd achter te laten, alleen doen die medewerkers ook wel echt verschrikkelijk neerbuigend, en dat is wel echt iets wat me echt boos kan maken. Ik snap dat scholieren voor overlast kunnen zorgen, maar om dan tegen al de scholieren zo onaardig te doen vind ik echt zwaar irritant.

 • 5 jaar geleden Daaphnee

  Ik denk in deze tijd dat het niet slim is om mensen te weigeren, hierdoor krijg je slechte bekendheid en gaat het je toch misschien klanten kosten ookal snap ik het wel als er erge overlast is.

 • 5 jaar geleden Lore Maheux

  Het zijn niet alleen de jongeren die zorgen voor lange wachtrijen , maar ook de kassabedienden doen alsof het vakantie is. Alles doen ze op hun gemakje. Dat vind ik ook niet normaal hoor .

 • 5 jaar geleden Meisje

  bij on sin de AH verdienen ze zo veel meer aan de scholieren, dat ze dit niet doen.

  wel is er een aparte kassa

 • 5 jaar geleden pauline

  dit heb ik zelf nog nooit meegemaakt (of zelf gehoor) hier in belgië…

  echt onzin… en wat op een vrije dag? leuk ffe shoppen, wordt je buiten gezet… erg

 • 5 jaar geleden Tamara

  Fijn dat ze alle scholieren over één kam strijken, not.

 • 5 jaar geleden Heathen

  Het slaat nergens op, ik snap het wel, maar komop. Ik werd in een supermarkt die 20 km van mijn school af zit. Ik was met mn moeder, maar die ging niet mee naar binnen omdat we alleen wat wilden drinken. Ik ben 14, maar alsnog. Weiger geen klanten. Het was trouwens vakantie. Dus waar slaat het op? Mijn neef werd ook geweigerd, hij is 23, en vader. Ik vind het echt niet kunnen. Plus dat ze bij de lidl naast mijn school nog onbeschofter zijn dan de gemiddelde leerling. Als je niet doorhebt dat er al 2 leerlingen binnen zijn zeggen ze: Er zijn al mensen binnen. WEG, NU! En dan duwen ze je de winkel uit. En als je dan wacht tot je naar binnen mag dan moet dat buiten. Terwijl er binnen voor die hekdingen genoeg ruimte is. Ik ben heet eens met Stark.

 • 5 jaar geleden Manuela1995

  Ik vind het te belachelijk voor woorden. Ik ben niet eens scholier en alsnog moet ik bij de scholieren ingang gaan staan, wat ik dus niet doe. Jammer voor de supermarkt want zo lopen zij toch echt geld mis..

 • 5 jaar geleden veralove

  wij mogen de ah niet meer in vanaf 10:30 tot 14:00

 • 5 jaar geleden Merel

  Ik vind het vreseelijk irritant. Als ik gewoon eerder uit ben, en iets moet halen kom je er gewoon niet in. (Bij albert heijn dan, dirk kan dan weer wel) Ik snap dat ze grote groepen hangjongeren liever niet binnen hebben maar als je gewoon eventjes wat wil halen..

 • 5 jaar geleden Coccolare

  Ik voel me vereerd dat mijn mening in een Girlscene artikel staat.

 • 5 jaar geleden NEZ

  Ik vind het maar dom, het zijn toch gewoon klanten. En stel je voor je bent vrij dan mag je dus niet tijdens de ''schooltijd'' naar de winkel. Maar ik snap het punt dat er mensen zijn die zich misdragen. Maar dat zul je dan wel in de winkel merken, en dan mogen ze weggestuurd worden. Ze moeten de klanten toch vriendelijk behandelen? Ben het met Stark eens.

 • 5 jaar geleden YaoiAme

  Ik ben het met dat stukje van Stark eens.

 • 5 jaar geleden MoveitMoveit

  Ik snap best dat supermarkten maatregelen nemen tegen scholieren. Het aantal diefstallen liep bij ons in het dorp echt uit de hand tijdens de pauzes van de middelbare school. Zoals ze het bij de Jumbo doen vind ik een goede regeling: scholieren in groepjes naar binnen laten gaan met een speciaal mandje, en extra op ze letten als ze ergens heel lang blijven rondhangen. Ik ben gelukkig zelf nog nooit voor scholier aan gezien, dit lijkt me heel erg vervelend.

  Wat ik wel slecht vind is dat we bij de AH onze tas voor de winkel moesten laten liggen, terwijl er niemand bij bleef wachten of op lette. Ik wil mijn tas best buiten laten, maar dan vind ik het niet meer dan vanzelfsprekend dat de AH er ook voor zorgt dat deze tassen in de gaten worden gehouden. Scholieren hebben ook kostbare eigendommen. Ook is het heel lastig om als scholier na schooltijd boodschappen te doen; ik vind dat je in dat geval geen scholier meer bent, maar gewoon een jongere. Bij de C1000 werd je als scholier echt als een crimineel behandeld, daar ben ik nooit meer gekomen voor mijn boodschappen.

 • 5 jaar geleden Stephanie

  Iedereen heeft het recht om in een winkel binnen te mogen! Als er luidruchtige jongeren zijn, wat heel vervelend is moeten die gewoon de winkel uitgezet worden.. er zijn genoeg jongeren die zich wel gedragen en deze mogen niet gestraft worden!

 • 5 jaar geleden Chantal

  Ik snap het wel. Ik erger me kapot aan al die luidruchtige groepen met hun grote bek tegen het personeel en de klanten. Je staat weet ik hoe lang ik de rij omdat ze met zo veel zijn terwijl ze allemaal maar 1 blikje energy drink kopen en daar nog te lang over doen... Terecht dat ze die groepen weren.

  Vind het wel apart om te lezen dat scholieren (en zelfs volwassenen van 21+) ook worden geweerd als ze alleen zijn. Een scholier alleen is wat mij betreft geen risico en zal zich over het algemeen netter gedragen dan in een groep.

  Stel dan de regel in dat scholieren alleen wel naar binnen mogen, maar groepen niet.

 • 5 jaar geleden Quindo

  Ik snap het aan de ene kant, het zal vast overlast schelen en diefstal. Maar aan de andere kant zijn er ook genoeg scholieren die zich netjes kunnen gedragen (merendeel hoop ik) en zijn er ook ouderen (volwassenen) die zich misdragen.

  Maar ik zou niet eens meer de moeite nemen om daarheen te gaan. Als ik er niet welkom ben, nou dan niet. Dan hebben zij minder winst, prima.

 • 5 jaar geleden Nadine

  Echt belachelijk, ik wist niet eens dat dit bestond. idd leeftijdsdiscriminatie!

 • 5 jaar geleden Aardbeitje

  Het is een beetje iedereen over een kam scheren vind ik. Niet iedere scholier doet zo.

 • 5 jaar geleden Jessica

  Ik vind t niet logisch. Soms mag het niet van de school, maar sommige kinderen - ook op de middelbare - zijn al om 1 uur uit. En als je dan eruit wordt gestuurd, terwijl je het recht hebt om er te zijn vind ik t belachelijk.

 • 5 jaar geleden i-am-daisy

  Ik vind het belachelijk, als ik een keer mijn brood vergeet of geen tijd meer heb gehad om het te smeren, vind ik het wel fijn dat ik bij de AH even snel een zakje broodjes kan halen. Ik snap wel dat scholieren vervelend kunnen zijn, maar dit is niet een goede oplossing. Ik zou ook niet weten hoe ze het anders moeten doen, dus het is begrijpelijk maar ongelofelijk onhandig.

 • 5 jaar geleden Mies

  Ik snap dat ze denken dat wij ons misdragen, ik geef ook toe dat sommige mensen van onze leeftijd dit doen, maar je kunt ook gewoon die mensen naar buiten sturen? Beetje overdreven dit.

 • 5 jaar geleden Moonlight

  Lol, de supermarkt dichtbij onze school heeft helemaal niet dit soort regels, volgens mij is de helft wat ze op een dag verdienen aan scholieren te danken haha

 • 5 jaar geleden Smilee☮

  Bij mij is het helemaal niet zo. Je mag gewoon naar binnen... Maar het slaat toch nergens op?

 • 5 jaar geleden kietje

  Ik werk in een speelgoed winkel en wordt soms ook helemaal gek van oogeschoten 14 en 15 jarigen die alles overhoop trekken en al het speelgoed "uit proberen"

  Ik snap dat niet iedereen zo is en dat bannen een beetje extreem is maar als er echt veel overlast is snap ik dat je er gek van wordt. Helaas lijden de goede nu onder de slechte en ik snap dat dat heel vervelend is.

 • 5 jaar geleden Hester

  In onze Appie hangt wel zo'n briefje van niet meer dan 3 tegelijk naar binnen ofzo, ik snap het wel maar helemaal weren vind ik onzin want er zijn altijd uitzonderingen en dan kan je het echt niet maken.

 • 5 jaar geleden Phoebs

  Hier heb ik echt nog nooit van gehoord.

  En hoeveel inkomsten lopen zij dan wel niet mis

 • 5 jaar geleden OPERA

  Moeten ze vooral zelf weten. En als ze klanten van 23 gaan lopen weigeren gaat dat lekker van hun winst af.

 • 5 jaar geleden molly

  @DoYouBoo ja dat hebben wij ook, en dan is dat hoekje ook helemaal tussen de spinnenwebben en al. staat er ook bij dat als onze tas/spullen worden gestolen het niet hun schuld is. en ook als je bij de aldi of whatever bent met een paar vrienden gaat echt iedereen je aankijken alsof je in overtreding bent en al. ze moeten blij zijn dat er zoveel scholieren zijn, zonder ons zouden ze veel minder verkopen! lang niet iedereen jat hoor. logish dat iedereen "jongeren" overlast vinden, ze denken nu dat alle jongeren stelen. das ook niet leuk dat iedereen ons zo behandeld...

 • 5 jaar geleden NOYOUDONT

  nog nooooit van gehoord, leeftijdsdiscriminatie !

 • 5 jaar geleden DoYouBoo

  bij mij is er bij de AH een speciaal hoekje waar je je tassen kan neerleggen, maar eeen speciaal mandje doe normaal !!

 • 5 jaar geleden Pursuit of Happiness

  Dit is ronduit belachelijk :')

  Gelukkig nog nóóit meegemaakt of uberhaupt van gehoord.

 • 5 jaar geleden Silk

  Ik heb hier werkelijk nog nooit van gehoord! Ik weet alleen dat er een rek stond waar je je schooltas in moest leggen bij de AH. Dit om winkeldiefstal te voorkomen. Maar mensen weigeren. Ik vind dit belachelijk.

 • 5 jaar geleden Neggelswokkel

  Het gaat in deze stelling toch over middelbare scholieren, en niet over studenten? Ik ben het er in ieder geval mee eens, heb twee jaar terug een jaar lang in een supermarkt gewerkt (full time) en wekelijks pakten we scholieren die spullen jatten. We verdienden er meer aan als ze niet kwamen dan wanneer ze wel kwamen. Als supermarkt mag je inderdaad bepalen wie er wel en niet binnenmag, en ik denk dat door het weigeren van scholiertjes hun naam er niet op achteruit gaat. Als medewerker vond ik die kleine gastjes vaak hartstikke asociaal, onbeschoft tegen het personeel en dan ook nog gaan lopen vloeken als ze de winkel uitgeschopt werden wegens diefstal. Of dat ze mij (ik was toen 17) maar ook andere kassameiden van mijn leeftijd allemaal naampjes gingen noemen. Echt flikker op :') Ook andere klanten (ouderen, maar ook mensen die gewoon hun wekelijkse boodschappen op hun gemak wilden doen) storen zich er vaak enorm aan. Je krijgt eten mee van thuis, en anders heb je op school 99% zeker een prima kantine. En als je écht écht eten wil, hoe moeilijk is het dan om in je eentje te moeten ipv met een hele groep.

 • 5 jaar geleden ScrewIt

  Belachelijk! Ik snap waarom ze het willen en het is inderdaad een moeilijke situatie, maar dit is echt niet de oplossing. Zorg dan gewoon dat het personeel een goed oogje in het zeil houdt en jeugd die overlast geeft mag er wat mij betreft per direct worden uitgegooid dan. Maar bij voorbaat toegang weigeren of andere gekke eisen stellen (tas niet mogen meenemen ed) is echt niet oke.

  Ik heb veel overlast van ouderen in rollators en mensen met extreme obesitas, zullen we die dan ook maar weigeren? Oh en en zijn zat volwassen die zich ook ongelooflijk asociaal gedragen, maar daar wordt toch ook niets aan gedaan..? Dat vind ik zelfs nog erger, middelbare scholieren zijn nog maar kinderen, daarvan kun je toch geen perfect gedrag verwachten..

 • 5 jaar geleden Channa

  Ik ging na een school een keer met een vriendin naar een supermarkt om wat te drinken te kopen en niet werden we niet naar binnen gelaten. Precies op dat moment kwam ik mijn moeder tegen en toen was zij heel boos geworden op die bewaker en toen mochten we wel naar binnen haha

 • 5 jaar geleden SupremeBitch

  Nog nooit van de maatregel gehoord maar ben het er niet mee eens. ik ben pas 18, maar woon al op kamers en werk, dus ik mag geen boodschappen doen? Ze moeten me eens proberen te weigeren ik klaag ze aan.

 • 5 jaar geleden NoMercy

  Ik heb een jaar lang fulltime gewerkt en toen werd ik een keer een winkel uitgezet toen ik eten wilde halen voor mijn pauze.. (ik was 20 en had gewoon een schoudertas mee) maar dat maakte mij blijkbaar een scholier.

  Ik vind het echt belachelijk. Scholieren mogen er niet in omdat ze hangen en jatten? Als er wordt gezegd dat Turken niet welkom zijn omdat ze hangen en jatten is dat meteen discriminatie (nee dit is niet mijn mening over Turken)..

 • 5 jaar geleden Goodlife

  Bij mijn school in de buurt staat er een coop waar je je tas achter moet laten ergens bij de (lege) kassa . En dan staat er ook nog op een bord dat zij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele diefstal van je tas. Ja daaaag. Fucking bullshit, ik laat echt niet mn tas achter als zij dan niet eens de verantwoordelijkheid willen nemen.

 • 5 jaar geleden missGibbyx

  Lang niet alle scholieren doen dit. Ik zelf kom ook wel eens met een groepje in de AH en we kopen dan gewoon dingen, we gedragen ons dan ook heel normaal.

  Ik ken ook wel mensen die dit wel doen, maar ik vind deze oplossing nergens op slaan.

 • 5 jaar geleden yasmine658

  Bij de Jumbo in ons dorp moet je je tas bij de ingan laten staan. Daar kan ik op zich best inkomen omdat we echt een grote school hebben en er heel veel scholieren daar heen gaan in de pauzes en tussenuren.

  Maar de aanpak in het voorbeeld vind ik echt te gek voor woorden. Als ik een winkel uitgebonjoured word vanwege mijn leeftijd dan zal ik daar niks meer kopen. En ik zal ervoor zorgen dat mijn familie en vrienden ook geen stap meer binnen zetten daar omdat ik vind dat ze klantontvriendelijk zijn.

  Ikw erk zelf ook in een winkel en er is een bepaalde klant die echt enorm irritant is, ze dringt voor, komt vaker op een dag terug etc. Maar wij zijn klantvriendelijk en ook haar helpen we met een glimlach.

 • 5 jaar geleden tealover

  ONZIN het is toch niet normaal om in de rij te moeten staan als je een supermarkt binne wil om iets te KOPEN.??

 • 5 jaar geleden blondiex

  Dat er mensen zijn die voor overlast veroorzaken en dingen stelen is wel duidelijk maar om dat nou op deze manier aan te pakken vind ik een beetje gek. Er zijn ook genoeg scholieren die daar niks mee te maken hebben en die dus geweigerd worden. Leeftijdsdiscriminatie je hebt ook genoeg volwassenen die stelen!

 • 5 jaar geleden Nyxe

  Wat een onzin. Ja, ik snap het als je tieners wil tegenhouden omdat ze met zijn tienen tijdens schooltijd binnen proberen te kopen, maar dit is inderdaad leeftijdsdiscriminatie. Wat als je nou als je een tussenuur hebt en voor je moeder boodschappen moet doen omdat zij moet overwerken?

 • 5 jaar geleden yelyahmi

  ik begrijp het wel.. wij mochten ook toen ik op de middelbare zat niet naar de hoogvliet omdat er gewoon zoveel gestolen werd en heel de winkel plunderen, maar goed je hebt ook leerlingen die gewoon ook echt wat kopen en geen overlast verzorgen

 • 5 jaar geleden Lovestory

  Ik vind dit BELACHELIJK. Tegenover onze school staat een appie, waar in de pauze de scholieren in de rij voor de appie moeten wachten terwijl alle andere klanten doodleuk gewoon naar binnen lopen. Het is beter dan niet naar binnen mogen, maar wij doen ook ons best op school en hebben gelijke rechten het is niet onze schuld dat toevallig leeftijdsgenoten iets misdaan hebben. Er zijn genoeg volwassen die hele overvallen plegen en stelen, maar die hoeven niet in de kou buiten te wachten...

 • 5 jaar geleden Pippin

  Ik begrijp wel waarom die winkels dat doen, als zij er alleen maar overlast van hebben is dat ook niet goed voor hun. Want ik denk wel dat ze de klanten in hun winkel willen behouden die meer dan een energie blikje en koeken(of iets dergelijks) kopen.

  En als die scholieren wat willen eten en drinken, moeten ze dat maar vanuit thuis meenemen of uit de kantine op school halen. Of zorg ervoor dat de ouders(of samen) een boel energie blikjes halen, dan kunnen ze die meenemen en hoeven ze daar niet steeds voor één blikje naar de winkel.

  (hierbij heb ik het wel over de middelbare scholieren en niet degene die op kamers enzo wonen)

 • 5 jaar geleden Mandy93

  Schandalig.

  Ik ben scholier, werk hard, betaal lesgeld en belasting.

  Laten ze die werkloze maar is aanpakken die aan de kassa van alles een probleem maken omdat ze verder niks te doen hebben. Nog niet te spreken over personen die geen eens Nederlands kunnen spreken en onbeschoft met de cassieres omgaan... Dat is pas een probleem in de supermarkten.

 • 5 jaar geleden Derelict

  Op mijn vorige school mochten we op een gegeven moment ook niet meer naar de Digros die er tegenover was

  We mochten alleen nog op vrijdag en dan was de eetwinkelding in de school gesloten

  Maar volgens mij was dit meer omdat iedereen naar de digros ging omdat dat veel goedkoper was

 • 5 jaar geleden Watermelon

  Ik snap best dat de winkels dit doen, maar het lijkt me wel erg irritant. Gelukkig zijn alle supermarkten bij onze school gewoon 'open' voor iedereen, dat komt misschien ook omdat wij best wel een brave niet-criminele school zijn haha. Maar dat je als winkel scholieren weigert of er maar één naar binnen laat, vindt ik raar. Dan moet je wel erg lang wachten..

 • 5 jaar geleden sofie

  Ik vind dat iedere scholier over een kam geschoren wordt. Ik ben er namelijk zelf een en zou er niet eens aan denken iets te stelen. Vind het toch best beledigend dat er vanuit wordt gegaan dat ik voor overlast zorg en een dief ben, puur omdat ik op school zit.

 • 5 jaar geleden Traveler

  Supermarkten maken echt geen verlies op hetgeen wat scholieren in de pauze's halen hoor

 • 5 jaar geleden Soepstengel

  Wat ontzettend idioot. Het verplichten van een mandje (voor iedereen) kan ik me nog iets bij voorstellen maar mensen weigeren vindt ik te ver gaan.

  Daarnaast, het zijn hun klanten en toekomstige klanten, als zij die omzet willen missen moeten ze het lekker zelf weten maar het zal vast een slechte naam krijgen ''oh daar mocht ik vroeger niet naar binnen omdat ik op school zat''...

  En de meeste diefstallen worden gepleegd met voorbedachte mensen die het vaker doen, dus letten ze daar eerst eens beter op.

 • 5 jaar geleden Sara

  Ik vind het echt zo irritant dat ik altijd tijdens schooltijd bij de jumbo me tas ergens in een hok moet laten staan(waar geen beveiliging is en iedereen het dus kan pakken!)En dan MOET je een mandje pakken ook al koop je niks!Wat @music(: zegt:''Wat als je je eten bent vergeten?''Ik snap wel dat ze het vervelend vinden dat er word gestolen, maar dit vind ik nou ook wel overdreven!

 • 5 jaar geleden Little Notes

  ik vind het echt stom, als je een dag vrij bent, of om 12 uur uit, dan betekend dat dat als je in die tijd dan lekker wil gaan winkelen, dat niet kan! echt stom.

 • 5 jaar geleden Sneeuwwitje

  Ik ga vaak in een tussenuur de stad in, jammer dat de jongeren die zich niet fatsoenlijk kunnen gedragen dat moeten verpesten. Gelukkig ben ik nog nooit geweigerd, maar ik hoop dat dat niet veranderd! Bij supermarkten vind ik het trouwens helemaal niet erg. Als je je eten vergeten bent is er bijna altijd wel wat op school, bijvoorbeeld een automaat, en anders heb je pech.

 • 5 jaar geleden beautypanda

  Ik denk juist dat supermarkten lekker verdienen aan scholieren! dan zou het toch wel dom zijn om scholieren te verbieden als het ware!

 • 5 jaar geleden lolaa

  huh? wat als je een tussenuur hebt en je eten bent vergeten? lekker lullig....

 • 5 jaar geleden Pawi

  Als zij dat willen, mogen ze het best doen. Maar wil elke winkel niet zo veel mogelijk winst maken, dus zo veel mogelijk klanten hebben?

  Dat scholieren meer stelen, zou best kunnen. Dan kan je beter wat aan je eigen security doen, dan een deel van je klanten te weigeren. Zij zijn immers degenen die wat bij jou kopen.

  Dit valt overigens gewoon onder discriminatie.

 • 5 jaar geleden Suzanne

  ik vind het belachelijk,

  stel je bent je eten vergeten dan moet je dus wat uit de school kantine halen wat meestal 5x zo duur is als in de supermarkt.

  bij onze school zit een jumbo daar mogen scholieren in bepaalde aantallen naar binnen. dit vind ik een goede maatregel voor een tussen weg.

  ik vind niet dat ze mensen kunnen verbieden iets bij hun te kopen, alleen omdat ze scholier zijn

 • 5 jaar geleden Bahestel

  Ik vind het een terechte maatregel, alleen is het erg jammer dat de scholieren die zich normaal gedragen de dupe hier van worden.

  Ik ben namelijk zelf heel fatsoenlijk opgevoed en gedraag me ook zo. Ik was laatst in een winkel met een aantal vriendinnen, en ze gooiden dingen om terwijl ze hakken (die ze beslist niet zouden kopen) pasten en door de winkel renden. Ik schaamde me dood en voelde gewoon de ergernis van de medewerkers, haha. M'n vriendinnen zeiden daarna tegen me dat ik meer lol moest hebben in mijn leven, maar goed: dan kan ook terwijl je gewoon fatsoenlijk bent.

  Ik vind de maatregel dus kunnen, maar dan zal er iets aan de wet veranderd moeten worden, aangezien je als winkel niet een specifieke doelgroep mag weren.

 • 5 jaar geleden Noeke

  En als nog een toevoeging vind ik dit zelfs vergelijkbaar met de ophef over de discriminatie van buitenlanders. Als er een paar buitenlanders crimineel zijn mag je niet alle buitenlanders behandelen als criminelen. Als een paar scholieren herrie schoppen dan mogen toch niet zeker alle jongeren tot 25 zo behandelt worden?! Alsof je tegen een marokaan zegt: nee meneer, u bent marokaan, wij willen geen marokanen in deze winkel. Dan moet je heel nederland eens horen. Huur een extra beveiliger in en ben klantvriendelijk voor àlle klanten

 • 5 jaar geleden CherryBlossom

  Het is sowieso toegestaan om scholieren te weigeren... Het kan alleen nooit echt goed zijn voor de klandizie, lijkt mij :'')

 • 5 jaar geleden Noeke

  Het stuk van stark had ik wel geschreven kunnen hebben. ik vind het inderdaad ronduit belachelijk en leeftijdsdiscriminatie. Zo was ik laatst in mn uppie naar een jumbo in tilburg om mijn boodschapjes te doen omdat ik op kamers zit. Daar hadden ze een speciale kassa voor alles wat ze als 'scholieren' zien. Je mag niet aan een andere kassa aansluiten. Er stond een giga rij bij die kassa terwijl de andere kassa's open waren en er niemand stond. Ook werkt de jumbo normaal met de regel van 4e in de rij gratis boodschappen. Toen ik hier een opmerking over maakte werd ik afgesnauwd. Een ding weet ik zeker; mijn boodschappen doe ik nooit meer daar! En als je na gaat dat ik als arme student toch voor 100 euro per maand boodschappen doe, loopt die jumbo mooii 1200 euro in een jaar aan me mis. Over klantvriendelijkheid gesproken..

 • 5 jaar geleden Traveler

  Hm... ik denk dat dit wel eerst heel goed uitgewerkt moet worden voor het toegepast kan worden. Dit om de reden die ik al een paar keer genoemd zie worden en dat is de leeftijd. Zelf ben ik 23, maar ik word jonger geschat. Het zou belachelijk zijn als ik geweigerd word terwijl ik mijn boodschappen wil doen en ik al jaren geen scholier meer ben.

  Ik snap wel het idee erachter overigens.

 • 5 jaar geleden Belanaaax

  Ik wilde laatst boodschappen doen onder schooltijden werd ik ook geweigerd. Ik snap dat ze maatregelen willen nemen, maar om alle scholieren aan te zien als crimineel vind ik belachelijk. De 'goede' scholieren worden hier nu de dupe van.

 • 5 jaar geleden Kaylinn

  Ik snap het opzich wel, maar alleen omdat ik zelf heb gezien in de jumbo bij onze school hoe het eraan toe kan gaan. Groepen van 15 man komen tegelijk binnen, allemaal tassen bij, ze stelen, en gooien dingen overhoop. Daarbij komt een grote bek tegen de medewerkers. Maar misschien dat dit beter op te lossen zou zijn door desbetreffende personen te weren, en niet alle scholieren.

  Wat ik wel belachelijk vind is dat bij onze school-jumbo een onderscheidt wordt gemaakt tussen kassa's voor scholieren en non-scholieren. Mensen met een havo of universiteits- schoolpas worden toegelaten tot de non-scholieren, en MBO en middelbaar moeten bij de scholierenkassa.

 • 5 jaar geleden Miessjel

  Ja ik vind dit best belachelijk.. ik heb het persoonlijk ook nog nooit meegemaakt eigenlijk, behalve dan die regel dat er bijvoorbeeld maar 3 scholieren tegelijk naar binnen mochten. Het lijkt me ook érg vervelend als je als 2e jaars student die haar dagelijkse boodschapjes doet wordt aangezien voor een scholier. Bovendien vind ik dat scholieren echt als een soort kleuters worden behandeld, op school vooral en nu ook in het dagelijks leven. Hier werd ik persoonlijk echt gestoord van in mijn laatste jaar op de middelbare. Gelukkig ben ik er nu vanaf en krijg ik hopelijk niet te maken met dit soort leeftijdsdiscriminatie.

 • 5 jaar geleden Emmely

  Het is leeftijdsdiscriminatie en dat mag niet. Het is wel terecht als ze je weren als je je misdraagt. Ook mogen ze je tas doorzoeken als ze je verdenken van diefstal.

  Het is eigenlijk heel krom. Als ik twee of drie tussenuren had en ik moest nog wat boodschappen doen zou ik het schandalig vinden als ik geweerd zou worden. Dan mag die supermarkt van mij zijn zooi houden en had ik een klacht gestuurd naar iedere instantie die ermee te maken heeft. (consumentenbond, kassa, e.d.)

 • 5 jaar geleden Maracuyá

  Ik vind het belachelijk, het is discriminatie… Ik snap best wel de regeling met al die mandjes enz, want ja het diefstal is natuurlijk vervelend en hoog onder de scholieren. Maar om ze te weren, dat kunnen ze niet maken.

  Er zijn ook scholieren die bepaalde dagen vrij zijn, misschien wel boodschappen voor hun zieke moeder moeten halen… Kom nou zeg.

  Ik heb er zelf gelukkig dan niks mee te maken, maar ze zouden ook niet moeten proberen mij te weigeren bij een supermarkt, dan kunnen ze wel een aanklacht hun kant op krijgen.

 • 5 jaar geleden Equivalent

  Bij ons is het gewoon dat je onder de 18 niets af mag rekenen tussen 8.30 en 16.00 . Ik ben gelukkig al 18 :')

 • 5 jaar geleden Seasonwithlove

  De winkels hier in de buurt hebben een speciaal "scholieren" pad. Een gangetje direct naar de kassa, waar je langs drinken, energy drank en goedkope koeken etc loopt. De dingen die scholieren ook het meeste kopen. En een speciale scholieren kassa.

  Dat vind ik een perfecte oplossing, want ik heb inderdaad last van scholieren. Allemaal tegelijk in de rij met één blikje energy drank en altijd luid en druk.

  Ik wil gewoon rustig mijn dagelijkse boodschappen kunnen doen. En op deze manier ban je ze niet helemaal uit de winkel.

 • 5 jaar geleden Daenerys

  ik ben het er niet helemaal mee eens, als je echt heel veel last hebt van stelende scholieren dan vind ik het wel oke maar voor de rest vind ik het onzin, bij ons gaan altijd alle mensen zowat naar de Plus om brood en drinken te kopen... anders hebben zij dus geen eten.

 • 5 jaar geleden Enchanted

  Ik snap het, maar ik vind het niet eerlijk. Natuurlijk zijn scholieren vaak degene die stelen, maar oude vrouwtjes (als voorbeeld) kunnen net zo goed stelen. Ik vind het aan de ene kant heel erg oneerlijk, maar aan de andere kant snap ik het ook wel. Denk alleen dat supermarkten door dit soort maatregelen ook veel omzet mislopen. \

 • 5 jaar geleden matinée

  Ik vind het een prima idee. Toen ik nog naar de middelbare school ging had je een lunchtrommel mee en at je dat in de pauze. Dan had je helemaal niks te zoeken in de supermarkt.

  Daarnaast is het waar dat scholieren ontzettend veel stelen en voor overlast zorgen, kan me voorstellen dat je daar als winkel niet op zit te wachten.

  Ben het er dus mee eens.

 • 5 jaar geleden The Captain

  Ik ben ook een keer verplicht een mandje voor scholieren te pakken terwijl ik ook al 18 ben. En toevallig in een pauze. Ik weet in elk geval dat ik niet meer bij die winkel inkopen ga doen.

 • 5 jaar geleden sacha

  euh nee

 1. 1