Food

Uit Pauline's Keuken: Pruimencake

Pauline van Uit Pauline’s Keuken heeft weer een lekker recept voor ons gemaakt. Deze pruimencake is super makkelijk om te maken en ontzettend yummy. Als je niet van pruimen houdt kun je ook stukjes appel, bramen, peer, frambozen of ander lekker fruit toevoegen.

Het amandelmeel geeft een zachte smaak aan de cake. Dit zijn gewoon gemalen amandelen die je bij De Tuinen of de natuurwinkel kunt kopen. Kun je het niet vinden voeg dan gewoon 50 gr extra zelfrijzend bakmeel toe.

Uit Pauline’s Keuken Lekkere pruimencake
Ingrediënten voor 8-10 personen


150 gr boter

50 gr amandelmeel

100 gr zelfrijzend bakmeel

100 gr suiker
3 eieren

6 grote pruimen

Snuf zout

Materialen
Springvorm 23 cm

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de boter met de suiker romig en luchtig. Ga net zo lang door tot het mengsel wit van kleur is. Voeg één voor één de eieren toe en mix het voorzichtig door elkaar. Het lijkt alsof het mengsel gaat schiften, dit is niet erg. Komt allemaal goed. Mix het amandelmeel, het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout nog even kort door de massa. Zorg dat het één geheel is.

Bekleed de bodem van je vorm met bakpapier en vet de vorm in met een bakspray of boter. Giet het mengsel in de vorm. Snij de pruimen in vieren en verdeel ze over het cake mengsel. Bak de pruimentaart in ongeveer 35 – 40 minuten af in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt. Garneer eventueel met wat poedersuiker.

Over mij
Ik ben een foodie die denkt in eten! Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Op mijn blog vind je dagelijks nieuwe culi-inspiratie, van recepten tot hotspots en reviews van kookboeken. Download ook gratis de Uit Pauline’s Keuken app voor nog meer kook plezier.

Ga jij dit heerlijke recept uitproberen?

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved