Beauty

Dr. Van Der Hoog CC cream

In navolging op de BB creams en de laatste CC creams van onder andere Max Factor en Clinique lanceert Dr. Van Der Hoog nu haar eigen CC cream. Een alles-in-een product voor de hedendaagse vrouw die de huid een mooie natuurlijke dekking geeft en de huid zichtbaar verbetert. De CC cream van Max Factor gebruik ik – Renée – bijna iedere dag. Zou de Dr. Van Der Hoog CC cream net zo goed zijn?


Dr. Van Der Hoog CC cream komt in drie kleuren: light, medium en dark. Eigenlijk heet het Color Correction dagcrème SPF 25. Deze CC cream belooft veel voor de huid te doen:
– Reforcyl gaat het verouderen van de huid tegen
– Huidbarrière wordt van binnenuit versterkt
– Hydrateert langdurig
– Verbetert de elasticiteit
– Vermindert zichtbaar rimpels
– Verbetert de huidcontouren

Het resultaat: een egale en stralende huid die op termijn strakker en gladder wordt. 

Als ik dit lees merk ik op dat deze crème voor de vrouw met een rijpere huid is gemaakt. Dat is prima, maar er is iets waar ik over val. Color correction dagcrème? De ene keer wordt dit product omschreven als een CC cream en de andere keer als een gekleurde dagcrème. Wantrouwig als ik ben denk ik dat dit product gewoon een gekleurde dagcrème is waar CC cream op is geplakt. Dat marketingtrucje zag ik al voorbij komen toen BB creams populair werden.


Light / Medium / Dark

Zodra ik de kleuren op mijn huid zie, heb ik meteen zin in chocolade. Ik vrees dat deze kleuren veel te donker zijn voor mijn bleke huid…


Voor. Mijn haar is nat, niet vet 🙂

Ik doe een druppeltje Dr. Van Der Hoog CC cream op mijn hand en breng het met mijn handen aan. Goed vervagen is belangrijk, zeker als de CC cream te donker is voor jouw huidskleur. Het trekt snel in, maar oogt vlekkerig. Vooral bij mijn haarlijn, wenkbrauwen en rondom mijn mond. Vreemd. Alsof er iets fout is gegaan met zelfbruinen. Op het eerste gezicht is de kleur veel te donker, maar daar deal ik gewoon mee. De finish is natuurlijk en vrij glanzend. Mijn huid voelt niet steviger aan.


Na 10 minuten kun je inmiddels een eitje bakken op mijn hoofd. Het is way too shiny voor mijn huid! De CC cream dekt de huid niet, dus als je normaal foundation en/of concealer gebruikt moet je dat na deze CC cream ook doen. 


Mijn huid lijkt niet egaler na het gebruik van deze CC cream, wat ik wel verwacht heb. Eigenlijk vallen mijn onzuiverheden extra op als ik de foto's bekijk… Not a good look. Omdat ik zo bleek ben lijkt elke foundation/crème/CC cream die niet mijn kleur is oranje op mijn huid. Ik kan zo bij de cast van Geordie Shore, hihi.

Dr. Van Der Hoog CC cream vind ik een gekleurde dagcrème, geen CC cream want dan moet 'ie beter dekken naar mijn mening. Een CC cream ligt tussen een getinte dagcrème en foundation of BB cream in vind ik. Deze 'CC cream' is geen vervanger van foundation, maar eventueel wel van je dagcrème als je geen extreem droge huid hebt. Het is een basic crème die (te) hydraterend is voor mijn gecombineerde huidtype.

De verkoopadviesprijs is € 12,49. 

Wat vind ik?
Kleurenrange: De kleuren van Dr. Van Der Hoog CC cream zijn vrij donker voor meiden met een lichte huid. Het is meer iets voor iemand met een medium, warme of olijfkleurige huid. 
Dekking: Het dekt vrijwel niet. 
Structuur: Structuur is vloeibaar en fijn. Trekt snel in, maar is te glanzend voor een gecombineerde of vette huid.
Verpakking: De verpakking weegt bijna niets, waardoor het handig is om mee te nemen. Het neemt niet veel ruimte in beslag en je kan het laatste druppeltje eruit krijgen. 

Ik geef twee beoordelingen. 
Dit product is in mijn ogen geen CC cream. De ene keer wordt het CC cream genoemd, de andere keer gekleurde dagcrème… Het is positief je gezicht wordt beschermd met SPF 25, maar voor € 12,49 koop ik liever een kleurloze dagcrème die meer voor mijn huid doet. Ik heb liever een crème die matteert, dus de Dr. Van Der Hoog CC cream is niets voor mij. Een voldoende kan ik niet geven.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥   ♥ ♥ 5/10

Ben jij iemand die niet veel make-up op je gezicht gebruikt en niet per se dekking nodig heeft? Dan is de Dr. Van Der Hoog CC cream wel iets voor jou. De crème is ook geschikt als je een tintje op je gezicht wilt en verder niet veel van een crème verwacht. Als je een normale tot vette huid hebt raad ik je wel aan om een poeder te gebruiken. Dit is meer een product waar jongere meiden veel plezier van hebben – of als je geen tiener meer bent, maar wel een perfecte huid heb. Jaloers! -, alleen zijn de verzorgende ingrediënten die de huid verjongen dan nog overbodig. Je kunt dan de CC cream alsnog gebruiken en je bent gelijk beschermd tegen de zon.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 7/10

Het is maar net waar je naar op zoek bent, ladies!

Wat vind jij? En ga je Dr. Van Der Hoog CC cream uitproberen?

Must reads 👀