Fashion

Fashion Friday: Schotse Ruit

Thank god it’s Friday! Het weekend staat voor de deur en we kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Tijd voor een flinke dosis fashion van onze grote zus Fashionscene.nl. Zij zetten iedere vrijdag weer een Fashion Friday voor je klaar waar ze de nieuwste trend of musthave uitlichten. Deze week in Fashion Friday: Schotse ruitjes.

Nee, we kunnen er echt niet meer omheen, de Schotse ruit is terug van weggeweest. Gezien op de catwalk, tijdens fashion weeks en online. Tijd dus om een geruit item aan te schaffen! Wat inspiratie nodig? Kijk mee naar de Fashion Friday van Fashionscene!

Allereerst een stukje geschiedenis. De ruit komt, zoals de titel al zegt, uit Schotland en is eeuwenoud. De tartan, zoals de ruit wordt genoemd, hoort bij de Schotse cultuurstammen. Iedere stam had haar eigen ruit en die werd vooral gebruikt voor de Schotse Kilts die de mannen toentertijd droegen en die we nu nog steeds voorbij zien komen. Verschillende designers die bekend staan om hun ruit zijn Burberry en Alexander McQueen.


bron

Een geruite print is meestal een drukke print en dat kan soms lastig zijn om te combineren, maar niet anno 2013! Tegenwoordig kun je haast alles mixen en matchen en zien we veel creatieve outfits met ruitjes voorbij komen. Als je voor een echte rocky look wil gaan dan kun je een geruit item combineren met een stoer leren jasje, bikerboots en bijvoorbeeld een bandshirtje. Als je niet teveel zwart wil gebruiken kun je een geruit rokje combineren met een denimblouse, zwarte panty en zwarte laarsjes, succes gegarandeerd! Wil je het zoveel mogelijk vrouwelijk houden? Match dan een geruite blouse met een chique rok! Uiteraard zijn er nog veel meer opties om een geruit item te combineren. Mocht je een heel item iets teveel van het goede vinden, dan kun je ervoor kiezen om een accessoire met ruit te dragen, zoals een stoere tas.


bron


bron

Wil je iets uitdagends met ruit combineren? Kijk het dan af bij Zara. Zij combineren ruitjes namelijk met bloemenprints. Dit staat superleuk en kan heel goed omdat in allebei de prints dezelfde kleuren zitten. Ook is Zara liefhebber van de vrouwelijke lingerie-achtige jurkjes met een kanten randje.


Zara

Fashionscene zocht een aantal items voor je uit die je direct in je winkelmandje kunt plaatsen!


Rokje Mango / Blouse Mango / Tasje ASOS

Jumpsuit Zara / Jurkje ASOS / Jurkje Zara


Jurkje Zara / Blouse Mango / Rokje Mango / Jasje Zara / Tas ASOS / Tas ASOS

Wat vind jij van de Schotse ruit? Welk item is jouw favoriet? 

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved