Hoe gebruik je haarrollers?

Beauty door Renee

Haarrollers stammen zo'n beetje uit de tijd dat je oma nog jong was. Maar ze maken een comeback! Je hoeft niet meer 's ochtends vroeg tien minuten ondersteboven volume in je haar te föhnen. En verstop ouderwetse krulspelden maar ergens in een donkere hoek, want het enige wat je nu nog nodig hebt zijn zachte sleep-in rollers. Big, sexy hair binnen een handomdraai! Zijn ze echt zo makkelijk in gebruik?


Ik - Renée - ben niet heel bekend met haarrollers, dus het is tijd dat ik in de wereld van de rollers duik. Het enige wat ik gebruikte dat in de buurt komt van haarrollers zijn papillotten en foam rollers. De foam rollers faalden bij mij. Ik heb lang en dik haar en daar waren ze niet geschikt voor. Oh, en heb ik al gezegd hoe oncomfortabel het is om met foam rollers te slapen? Ja, ik ben een lazy girl die graag wakker wordt met een goede coupe zonder daar te veel moeite voor te doen. Dat lukt niet echt als de rollers 's nachts overal liggen behalve op hun eigen plek in mijn haar... Daarnaast lag ik verstijfd in bed omdat het geen pretje was om mijn hoofd op mijn kussen te leggen. Sleep-in rollers moeten daar verandering in brengen. De slogan 'Goodbye sleepless nights, hello great hair! ' klinkt veelbelovend en de moeite waard. Ik test het uit.

Een pak sleep-in rollers bestaat uit tien felroze rollers. Ik ben echt een sucker voor deze kleur, dus ik hoop dat ze goed werken! Het ziet er in ieder geval schattig uit, ook al komt het niet in de meest chique verpakking. Het plastic gooi ik maar snel weg. Gelukkig komen de sleep-in rollers met een gebruiksaanwijzing. Ik zie vijf stappen staan, waardoor ik verwacht dat de rollers binnen no time in mijn haar zitten.

Stap 1: Gebruik voor het beste resultaat de rollers op droog en schoon haar.
Stap 2: Verdeel je haar zoals je altijd doet als je rollers - in mijn geval: krultang - gebruikt.
Stap 3: Rol het haar in gewenste richting. Voor big en bouncy haar rol je het haar met de klok mee naar buiten. Je kunt je haar ook naar binnen draaien. Het haar op je kruin moet je altijd naar buiten draaien.
Stap 4: Zet de rollers vast met speldjes.
Stap 5: Ontspan en slaap!

Voor het beste resultaat moet je de krullers de hele nacht in je haar laten. Ik heb daar geen geduld voor... Ik wil ze nu testen! Voor extra volume gebruik ik een volumespray van John Frieda op mijn haarwortels. Dit föhn ik vervolgens droog en daarna breng ik de rollers aan in gekamd haar. 

Alright, tijd om te beginnen met de rollers. Ik begin met een baan over het midden van mijn hoofd. Het beste is om de pluk dunner of net zo breed als de roller zelf te nemen. Ik pak een pluk, borstel het nog eens door en vervolgens zet ik de roller op mijn haar.


Pak een pluk in het midden van je hoofd. Werk van de voorkant van je hoofd naar de achterkant. Borstel de pluk eerst door...


Check of de breedte past bij de breedte van de roller

Vervolgens begin je met rollen. Bij de eerste pluk laat ik mijn haar naar voren vallen. Dan leg ik de rol op de punten van mijn haar, 'druk' het aan en begin daarna naar boven te rollen.


Begin bij de punten om daarna naar boven te rollen


Rol tegen de hoofdhuid aan

Goed, de rol is zo dicht mogelijk tegen je hoofd ingerold. Zet dan de zijkanten vast met schuifspeldjes. Het geribbelde deel van het schuifspeldje moet tegen de hoofdhuid aan. Schuifspelden prik je gewoon door de roller heen. Dus prik de gladde kant door de roller en de geribbelde kant tegen je hoofd.

Ga verder met de rest van de middelste baan op je hoofd. Borstel de pluk door, draai de roller in tot je hoofd en zet het vast met twee schuifspeldjes aan de linker- en rechterkant van de roller. 

De middelste baan (en kruin) is klaar, dus ik ga door met de zijkanten van mijn hoofd. Inmiddels heb ik drie rollers gebruikt. De eerste laag aan de zijkant rol ik naar binnen toe. Ik vraag me af of dit de goede manier is, maar dat zie je zodra je de rollers eruit haalt! Links en rechts draai ik één roller in. 

De onderkant van mijn haar draai ik op dezelfde manier in zoals ik deed bij de bovenkant. Vijf rollers zijn precies genoeg voor de onderste laag van mijn haar. In totaal zitten er tien rollers in mijn haar en 18 haarschuifjes.


Oh, zo sexy. Reken op een hoog vogelnest gehalte...

Ik besluit om er niet mee te slapen, wat eigenlijk wel de bedoeling is. Ook al voelen de sleep-in rollers redelijk comfortabel. Ze zijn zacht en je kunt ze indrukken, maar mijn voorkeur gaat uit naar een knotje op mijn hoofd als ik slaap en niet tien dikke rollers. Als je het goed vastzet blijven de rollers zitten en hoef je niet bang te zijn dat ze een eigen leven gaan leiden zodra jij je omdraait. Laat de rollers zo lang mogelijk zitten. Ik föhn het en wacht een anderhalf uur voordat mijn big sexy hair haar debuut maakt.

Het verwijderen gaat niet echt, eh.... vlekkeloos. Ik heb niet mijn haar niet netjes genoeg ingerold waardoor ik niet elke roller er makkelijk uit krijg. Als ik eindelijk elk schuifspeldje uit mijn volle bos haar heb gevonden en de rollers eruit zijn heb ik volumineus haar. Het werkt! De eerste complimenten zijn al binnen. Verwacht geen krullen, maar een mooie slag en volume aan de bovenkant. Ik vind dat het er chique uitziet zodra ik de wilde haren tem en polijst met mijn handen. Uiteindelijk kost het niet veel tijd. Tien minuten om de rollers in het haar te zetten en vervolgens tien minuten om het eruit te halen. Oefening baart kunst, dus hoe vaker je dit doet hoe sneller je het kan.

Oh, nog een tip: besteed genoeg aandacht aan de achterkant - en kruin - van het haar. Ik moest nog een beetje touperen omdat er niet genoeg volume in mijn haar zat. 


Na de sleep-in rollers


Even schudden...


Klaar!


Voor en na

Sleep-in rollers zijn ideaal voor meiden die geen zin hebben in veel gedoe met hun haar, maar er wel goed uit willen zien. Wie wil dat niet?! De rollers zijn eenvoudig te gebruiken en geven een mooi resultaat. Slapen met de sleep-in rollers kan prima omdat de rollers zacht zijn. Mijn voorkeur gaat uit naar een tot twee uur dragen voordat ik het uit mijn haren haal.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10

De haarrollers zijn verkrijgbaar op deze website. Naast de felroze zijn er onder andere ook zwarte, luipaard en glitter varianten te koop. Tien sleep-in rollers kosten £ 9 exclusief verzendkosten. Je kunt de verzendkosten delen met vriendinnen of zussen als je het te duur vindt. :-)

Wat vind jij van het resultaat? Gebruik je wel eens haarrollers?