Lifestyle

What to do als je even niet meer zo lekker in je vel zit?

29

Nergens zin in? Wil je alleen gelaten worden? Heb je het gevoel dat je niks goed kan doen en je leven een ramp is? Dan heb je misschien last van een dipje. Je zit echt niet lekker in je vel en je perst een glimlach er nog maar met moeite uit. Ugh, zo'n dipje is echt niet fijn! Geen zorgen, een dip duurt niet voor eeuwig én Girlscene zet een aantal tips op een rijtje waarmee jij binnen no time weer lekker in je vel zit. 


Bron

Praten lucht op
Op het moment van een dip lijkt het alsof je alleen op de wereld bent. En het lijkt ook alsof alle mensen om je heen wel plezier hebben en dat jij je als enige niet goed voelt. Maar je bent niet alleen en iedereen zit weleens in een dipje. Zelfs de meest vrolijke en zelfverzekerde mensen voelen zich af en toe niet zo goed. Echt waar.

Om uit een dipje te komen is het belangrijk om te praten. Loop niet te lang met je depri gevoelens rond. Zoek iemand die je vertrouwt waarmee je kunt praten over je gevoelens. Denk aan je moeder, beste vriendin, vriendje, maar dit kan ook de moeder van een vriendin zijn of een docent op school. 

Zorg voor regelmaat
Sta elke dag om dezelfde tijd op en gaat op hetzelfde tijdstip weer naar bed. Zorg dat je niet te lang slaapt, ook al ben je overdag moe. Een verstoord slaapritme kan je dipje namelijk erger maken. 

Je bent wat je eet 
Het gezegde luidt niet voor niets: ''Je bent wat je eet''. Voeding kan een grote invloed hebben op je humeur. Misschien heb je tijdens het dipje minder eetlust, probeer toch elke dag genoeg en gezond te eten. Als je niet genoeg eet, dan heb je nog minder energie waardoor je je nog slechter voelt. Als je juist te veel eet, dan voel je je juist alleen nog maar slechter over jezelf. 

Eet dus gezond, niet te veel en niet te weinig. Zorg er ook voor dat je 1,5 tot 2 liter water per dag drinkt. 

Wees creatief
Een manier om je gedachten op een rijtje te zetten en je gevoelens kwijt te kunnen is door creatief bezig te zijn. Trek hier een middagje voor uit. Ga schilderen of knutselen. Maak een collage of moodboard. Schrijf een gedicht of verhaal. Maak een rap of zet je favo muziek op en zing héél hard mee. Of kijk op Girlscene voor leuke DIY's. 


Bron

Ga sporten
We hebben deze tip al vaak gegeven, maar ga sporten! Als je niet lekker in je vel zit is het misschien wel het laatste ding dat je wil: in je strakke sportpakje een beetje actief lopen doen. Terwijl je het liefst in je pyjama in je bed ligt, omdat je zo moe bent. 

Neem het van ons aan: sleep jezelf uit bed en trek toch dat sportpakje aan! Als je sport maak je een geluksstofje aan en bovendien kan niets op tegen het gevoel dat je hebt na een flinke work-out. Well done, you! 

Doe iets wat je altijd leuk vond om te doen
Wat vond jij vroeger leuk om te doen? Als je altijd op de manege te vinden was, ga dan weer eens een keertje paardrijden. 

Be grateful 
Als je even niet lekker in je vel zit heb je het gevoel dat álles misgaat. Je hebt het tentamen niet gehaald, je vriendinnen zouden je wel wat vaker mogen bellen, je ouders zouden minder mogen zeuren... Je ziet je leven niet bepaald rooskleurig in. Als je in een dip zit is het moeilijk om de positieve kant te zien.

Want heb je weleens aan de dingen gedacht die wel goed gaan? Je bent bijvoorbeeld nog nooit blijven zitten, je vriendin kwam laatst spontaan langs en met je ouders valt het eigenlijk wel mee. Door anders tegen dingen aan te kijken kun je een dip verjagen. 

Als je het moeilijk vindt om de positieve dingen te zien, koop dan een boekje en schrijf hier elke dag in op wat er die dag goed is gegaan. Hoe klein of onbenullig het ook is. Zo leer je focussen op het positieve en zullen de meeste negatieve gedachten naar de achtergrond verdwijnen. 


Bron

Leer loslaten
Tijdens een dipje zie je alles negatief in en denk je dat een foutje het ergste van de wereld is. Heel vervelend en bovendien onnodig. Want wat is nu het ergste dat er kan gebeuren? De wereld vergaat niet als je een tentamen niet haalt en je gaat echt niet dood van een ruzietje met je broer. Leer loslaten! 

Love yourself 
Wees lief voor jezelf. Je bent goed zoals je bent en jij mag er zijn! Geef jezelf een complimentje als je iets goed hebt gedaan en trakteer jezelf zo nu en dan op iets lekkers. 

Tot slot nog een paar wereldwijde 'geheimen' van gelukkig zijn:
- Accepteer wat je hebt
- Geniet van wat je doet
- Leef voor vandaag
- Kies voor geluk
- Koester je relaties
- Stop met vergelijken
- Blijf trouw aan jezelf 
- Waardeer geluk 

En als je eenmaal uit het dipje bent, dan heb je dat helemaal zelf gedaan. Dat is hartstikke knap! Wees hier trots op. 


Bron

Zit jij weleens niet zo lekker in je vel? Wat helpt dan bij jou? 

Bron: depriendan, hln, psychologiemagazine
Bedankt voor de tip, M.! 

LOVE dit artikel
46 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

29 reacties

 • 5 jaar geleden freedomyourfear

  @Yvette Ja inderdaad! Goeie tip. Ik had ook heel veel last van over-vermoeidheid en eet nu een maand gezond. Dit betekent dat ik redelijk suikervrij eet. Dit is zo veel fijner , en je merkt al snel als je er aan gewend bent dat je je juist slechter gaat voelen als je weer suiker eet.

 • 5 jaar geleden marit' x

  ik kijk altijd op girlscene en lees blogs van anderen, heeeele goede afleiding xd

 • 5 jaar geleden Yvette

  Ook een aanraden om te minderen of stopen met suiker eten! Suiker zorgt ervoor dat je even een hoger energie gehalte hebt maar na een half uur zakt dit weer af en ben je nog steeds moe. De eerste week met stoppen is het zwaarst maar daarna gaat het steeds beter. Als je veel last hebt van vermoeidheid moet je even op google zoeken naar de voordelen van suikervrij eten. Z'n 2 weken geleden ben ik hier ook mee begonnen en voel me al iets beter.

 • 5 jaar geleden Sambles

  hardlopen helpt echt guys!

 • 5 jaar geleden NEZ

  Leuk artikel en handig, zit de laatste tijd wel soms in een dipje (komt ook beetje doordat het snel donker wordt en zo grauw is buiten)

 • 5 jaar geleden Abby

  leuk artikel Girlscene!

 • 5 jaar geleden kietje

  Ik zit al twee jaar in een dip. Je leert ermee leven. Ik probeer mij niks van andermans mening aan te trekken en niet te gaan vergelijken, voor mijzelf op te komen (heeft nog wat werk nodig) en alles te waarderen en accepteren. Na twee jaar kan ik zeggen dat dat een stuk makkelijker klinkt dan dat het is.

 • 5 jaar geleden twolifant

  helemaal op tijd (;

 • 5 jaar geleden Isadora

  Dit is echt het perfecte artikel voor mijn vriendin...

 • 5 jaar geleden Massiekur

  I really want him

 • 5 jaar geleden poppyfields

  ik denk dat ik dan nu maar eens een rondje moet gaan hardlopen, haha ..

 • 5 jaar geleden kuzzz

  als ik een dip heb ga ik altijd leuke films kijken of op het Girlscene forum naar leuke inspiratie dingen zoeken

 • 5 jaar geleden Danielleeeeex

  Ik had nog nooit een dip gehad, ik ben echt een uber positief persoon. Vond ook dat ik geen reden had om een dipje te hebben.

  Toch had ik hem een tijd terug, een maand lang kon ik in huilen uit barsten om de stomste dingen en inderdaad dat bed was heel aantrekkelijk!

  Praten hielp echt ontzettend erg!

 • 5 jaar geleden Yasmin Wilnis

  Het zal misschien heel raar klinken, maar wanneer ik even een dip had keek ik altijd mijn favoriete TV series, zo was Gossip Girl heel lang mijn 'life saver', en het leidde me af van alles wat er om me heen gebeurde! (:

 • 5 jaar geleden Rosalie

  Ik ben op dit moment ver van huis voor al een lange tijd waar ik me totaal niet thuis voel. Gelukkig ga ik bijna naar huis en kijk ik uit naar een nieuw avontuur maar toch is de tijd dat ik hier nog zit niet echt leuk. Daarom ga ik inderdaad vaak sporten etc. om mezelf af te leiden, dat helpt wel echt om jezelf een beetje positieve energie te geven.

 • 5 jaar geleden Myrunningmind

  Deze tips zijn perfect, alleen al om ze uit te voeren ben ik al slecht in.

 • 5 jaar geleden imre korpadi

  als ik even niet lekker in mn vel zit kijk ik uit naar leuke dingen om te doen of plan ze, zo stel ik doelen naar een leuk vooruitzicht en daar word ik vrolijk van

 • 5 jaar geleden Daenerys

  ik zit al een hele tijd in een dip of een depressie, deze tips zijn wel handig alleen het probleem van een depressie is dat je geen ZIN hebt om dingen zoals dit te ondernemen.....

  het sporten doe ik dan wel want ik houd heeeeel veel van sport en dat is echt mijn uitlaatklep, voor de rest ben ik de hele dag eigenlijk op mijn kamer

 • 5 jaar geleden Hanna-Akerman

  G. Praat er met iemand over kan echt helpen

 • 5 jaar geleden Hanna-Akerman

  Dit heb ik echt nodig, ben al een tijdje depressief

  Handige tips ga ik zeker uitproberen misschien voel ik dan al een stukje beter thanks girlscene♥♥♡♡

 • 5 jaar geleden yasmine658

  Dit artikel komt echt op een super goed moment, ik voel me momenteel kloter dan op het hoogtepunt van mijn ongesteldheid

 • 5 jaar geleden G.

  ik ben eigenlijks bang voor alles wat er gebeurd of gebeuren moet voor school..... vooral als we met alle klassen gaan... daar kan ik al heel vroeg over in zitten... en voel me de laatste best rot daarover. iemand tips zodat ik alle dingen die ik eng vind een beetje los kan laten en me weer beter kan voelen??

 • 5 jaar geleden livingmyownlife

  Handige blog! Ook een dagboek kan helpen, hierbij praat je niet tegen anderen, maar het lucht wel op vindt ik zelf.

 • 5 jaar geleden Damon_master_piece

  handig tips ik ben wel in voor de tips

  waardering van anderen

 • 5 jaar geleden Sandra

  hahaha het creatief zijn heeft me nu juist in een deprimerende situatie gebracht >

 • 5 jaar geleden Ivy

  niet vergelijken is echt iets wat ik wel wéét maar toch doe ik het altijd..

 • 5 jaar geleden Sanne

  ik denk dit altijd

  geniet van elke dag want morgen kan alles anders zijn

  of

  ik moet blij zijn met wat ik heb want ik kan ook in een rolstoel belanden

 • 5 jaar geleden Cypresses

  wel handig artikel, maar werkt helaas niet bij mij... Zit al zowat 4 maanden in een dip -.-" ach ja, hoop dat het andere wel helpt

 • 5 jaar geleden sacha

  Handig

 1. 1