Fashion

10 kledingstukken die je in je garderobe móét hebben

Het mag duidelijk zijn dat meisjes gek zijn op kleding. Een jurkje hier, een jasje daar… We zullen nooit, maar dan ook nóóit genoeg krijgen van een shopsessie. Maar soms ben je zo bezig met het scoren van de musthave van dit moment, dat je de basics vergeet. Heb jij eigenlijk wel een goede skinny jeans in de kast liggen? En heb jij basic shirtjes? Girlscene zet tien basics die elk meisje zou moeten hebben voor je op een rijtje. Verzamel ze allemaal! 

1. Skinny jeans
Welk meisje heeft er nou geen skinny jeans in de kast liggen? Precies, bijna niemand. Maar heb jij ook echt goedzittende skinny jeans?! Zo eentje die niet lubbert bij je enkels en die je billen er perfect in uit laten komen. De meeste meiden hebben nog niet de perfecte skinny jeans in de kast liggen. Investeer hierin! Ga naar een winkel waar ze jou kunnen helpen om de perfecte broek te vinden. Leg wat meer neer voor  een goede broek, je hebt er dan ook langer plezier van. 

2. Basic shirtjes
Tja, een dit is inderdaad een inkoppertje, maar je zult je verbazen hoeveel mensen geen basic shirtjes in hun garderobe hebben. Je kunt kiezen voor een tanktop of met korte mouwen. Koop basics shirtjes in de kleuren wit, zwart en grijs. De basic shirtjes kun je voor werkelijk alles gebruiken: onder een doorzichtig bloesje, onder een blazer of gewoon op een spijkerbroek. Genoeg redenen om deze basics aan te schaffen! 


Bron

3. T-shirt met print
De meiden van onze zus Fashionscene pleiten voor een T-shirt met print. Dit T-shirt maakt elke outfit af, het is simpel maar het geeft toch iets extra's. Op dit moment zijn wij gek op een T-shirt met een tekst, maar je kunt ook kiezen voor een coole illustratie. Je hebt gegarandeerd profijt van deze basic. 

4. Wit bloesje
Een wit bloesje is een musthave omdat het voor elke gelegenheid gedragen kan worden. Draag het netjes met een kokerrok voor een sollicitatie of draag het nonchalant met je skinny jeans. Wel uitkijken dat je niet knoeit ;-). 

5. Trui
De koude winterdagen naderen en dan is een warme, maar stijlvolle trui niet overbodig. Zorg ervoor dat je basic trui niet te veel poespas heeft (geen knalkleuren, patronen of teksten), dat gaat na verloop van tijd vervelen. We raden het niet aan om een oversized trui te kopen, dat is op dit moment helemaal hip maar soms is dat juist weer helemaal uit. Ga dus voor een tijdloze trui. 

6. Blazer
Een (zwarte) getailleerde blazer hoort absoluut in jouw bezit te zijn. Gebruik 'm bijvoorbeeld als tussenjas, of trek de blazer aan over een basic T-shirt, bloesje of T-shirt met print. 


Bron

7. LBD 
LBD staat voor Little Black Dress. Dit jurkje kun je ook voor elke gelegenheid aantrekken. Combineer de jurk met hoge hakken voor een sexy outfit voor het uitgaan of trek er een blazer overheen voor een chique uitstraling. Het is de bedoeling dat de LBD jouw figuur perfect laat uitkomen, ga dus voor een exemplaar die je sterke punten benadrukt en die jouw mindere punten verbergt. Heb je bijvoorbeeld een smalle taille die je wil laten zien, maar wil je jouw buikje juist verdoezelen? Ga dan voor een LBD met peplum. Voor elk lichaam bestaat er een perfecte LBD. 

8. Goede bh
Een mooie outfit begint eigenlijk bij ondergoed. Een goede bh hoort dus in jouw kledingkast te liggen. Een huidkleurige bh staat goed onder een wit shirtje en met een zwarte bh kun je eigenlijk nooit de plank mis slaan. Investeer in een goed bh die jouw borsten goed ondersteunen en ze mooi laten uitkomen. 

9. Leren jack
Een leren jack is de musthave voor iedereen, mannen en vrouwen. Zorg wel dat je leren jack van echt leer is, dat is niet alleen heel mooi maar hij gaat ook jaren mee. Je kunt een leren jack aan bij elke outfit en hij houdt je ook nog eens lekker warm. Onze favo look met leren jack? Combineer het met een strakke top, skinny jeans en stoere laarzen. 

10. Warme jas
Wat is onmisbaar in de winter? Precies, een jas die je warm houdt. Een warme, goede jas kan een maandsalaris kosten, maar je zal er dankbaar voor zijn als het eenmaal gaat sneeuwen en je niet langer dan tien minuten buiten kunt zijn. Kies voor een tijdloos exemplaar, eentje waarvan je denk dat je hem over vijf jaar nog steeds mooi vindt. 


Bron

Heb jij alle basic kledingstukken in dit rijtje al? Welke moet jij nog kopen? 

Pin je favoriete outfit in Pinbook

Must reads 👀