Bikinilijn behandelen: hoe dan?

Beauty door Emma

Nu het zonnetje weer schijnt vinden de meeste ladies het prettig om het down under glad te houden. De bikinilijn behandelen is iets ingewikkelder en persoonlijker dan het weghalen van de haren op de benen. Het is daaronder net iets gevoeliger en bovendien bespreek je het niet zo gemakkelijk met je vriendinnen. Welke methode past bij jou? Wij zetten een paar methoden inclusief pijngraad voor je op een rij. 


Bron

Scheren
De meeste meiden pakken al gauw het oude vertrouwde scheermes erbij. Niet zo gek, want het is hartstikke goedkoop, makkelijk, snel en bovendien pijnloos. Nadeel? De haartjes komen al gauw terug (stoppels!), doordat ze niet helemaal verwijderd worden. Ook krijg je er snel ingegroeide haren van en dat kan weer voor ontstekingen zorgen. 

Pijngraad: (1/10)

Epileren
Sommige meiden kiezen voor epileren. Je kunt dit -gelukkig- doen met een elektrisch apparaatje die de haarwortel door een stroomstootje verhit zodat hij makkelijk uit te trekken is. Dit is een populaire methode voor de benen, maar wordt minder gebruikt voor de bikinilijn. Waarom? PIJN! Het is geen pijnloze manier, maar je haren blijven soms tot wel vier weken lang weg! Ideaal voor als je op vakantie gaat. 

Pijngraad (9/10) 

Ontharingscreme
Je kunt er ook voor kiezen om je bikinilijn weg te halen met ontharingscreme. Er zijn veel merken die dit aanbieden en tegenwoordig kun je ook een variant kopen die speciaal voor de gevoelige huid is. Dat is maar goed ook, want de cremes bevatten veel chemische bestanddelen. Als je het er te lang op laat zitten, dan kun je zelfs brandwonden krijgen! Gelukkig is het pijnloos als je je aan de beschrijving houdt. Ook krijg je er in de meeste gevallen geen bultjes van, daarom is dit een populaire methode bij veel meiden.

Pijngraad (1/10)


Bron

Harsen
Harsen kan op verschillende manieren: je hebt harde wax, vloeibare wax en je kunt zelfs kiezen tussen warm en koud. Veel meiden kiezen ervoor om te harsen, omdat het een zeer effectieve methode is. Binnen een paar seconde ben je alle haren kwijt en is het gladder dan glad. Like! Je kunt harsstrips bij de drogist kopen, maar je kunt dit ook laten doen bij een professional. Als je het door een professional laat doen, dan is de pijn aanzienlijk minder, maar wij gaan uit van de doe-het-zelver. Thuis doet harsen behoorlijk veel pijn.  

Pijngraad (8/10) 

Laseren
Laseren werkt op lange termijn erg goed, want de haren gaan permanent weg. De haren worden in de groeifase al vernietigd, waardoor je na een aantal sessies haarvrij bent (tenminste, dat is de bedoeling). Helaas is het niet geheel pijnloos. Het grootste nadeel van deze methode? De prijs. Je moet er flink voor sparen wil je een laserbehandeling kunnen betalen.

Pijngraad ♥♥(7/10) 

(IPL) Flitsen
Flitsen is ook een manier om je haren permanent te laten verdwijnen. De flitslamp kan haarwortels vernietigen, waardoor er op die plek geen haartje meer kan groeien.  Ook dit is geen goedkope methode, maar op lange termijn wel een effectieve. Het is aan te raden om een onbeperkte behandeling te nemen, aangezien het per persoon verschilt hoeveel behandelingen zij nodig heeft. Als blijkt dat je meer behandelingen nodig hebt dan van tevoren gedacht, dan kan het weleens een duur grapje worden. Qua pijn valt het wel mee, flitsen is zo gebeurd en de behandelaar kan het apparaat op verschillende standen zetten. 

Pijngraad ♥♥(7/10) 


Bron

Welke ontharingsmethode gebruik jij voor je bikinilijn? Waarom? 

Bron: ze.nl, mensengezondheid, harsen, ontharingipl

Pin je inspiratie in Pinbook