Celebs

De super spannende halve finale van Elite Model Look

18

Lights, camera, action! De internationale modellencompetitie Elite Model Look is in volle gang. Duizenden meiden én jongens hebben zich opgegeven, de besten mochten door naar de halve finale. Afgelopen zondag streden de uitverkorenen voor finaleplaatsen en het was super spannend... Altijd al willen weten hoe het er achter de schermen aan toegaat bij Elite Model Look? Kijk snel verder voor exclusieve behind the scenes foto's en een report van de halve finale.

Duizenden aanmeldingen en maar een paar plekken voor de halve finale... De afgelopen weken is het team van Elite Model Look door het land gereisd om nieuw talent te zoeken. Uit de drie castingdagen en door de wildcard op Girlscene zijn de beste meiden en jongens gekozen. Zij mochten door naar de halve finale die afgelopen zondag plaatsvond. Girlscene's Emma was bij deze zenuwslopende dag. 

De meiden en jongens uit de halve finale zijn uit de duizenden aanmeldingen gekozen, dus ze mogen sowieso al trots op zichzelf zijn. Maar de meesten komen er om te winnen. In de halve finale werden tien meiden en tien jongens gekozen die door mogen naar de finale. En daar moesten ze eerst om strijden! 

De spannende dag vond plaats in de salon van Rob Peetoom Hair + Make-up in Amsterdam. De salon werd voor een dag omgetoverd in een modellenwalhalla. Er gebeurde van alles tegelijk, lees je mee? 

Catwalkles

Rock the catwalk! Als model moet je niet alleen fotogeniek zijn, maar je moet ook kunnen paraderen over de catwalk. Daarom kregen de modellen catwalkles van een coach. Hoe loop je goed op torenhoge hakken? Hoe kom je zelfverzekerd over? Allemaal vragen waar catwalkcoach Mandy Dyonne Lieveld een antwoord op heeft. 

Tip van catwalkcoach Mandy: ''Wil jij ook op hoge hakken lopen? Denk dan om je houding. Zorg ervoor dat je je knieën niet te veel buigt. Een goed hulpmiddel hiervoor is om te denken dat iemand je aan een touwtje omhoog trekt.'' 

Good or bad news 

Als model heb je constant te maken met goed of slecht nieuws. Je wil natuurlijk verschillende opdrachten binnenslepen, maar dat kan niet zonder afwijzingen. De meeste modellen hebben heel vaak 'nee' gehoord voordat ze succes kregen. Helaas kon niet iedereen door bij Elite Model Look, er zijn maar tien plekken voor jongens en meiden... Na wat tromgeroffel werden de mensen die door waren bekend gemaakt. Er werden wat traantjes weggepinkt, van zowel geluk als verdriet. 


Het goede (of slechte) nieuws moest natuurlijk meteen gedeeld worden met vrienden en familie 

Raad eens wie er door is? Sabien, de winnares van de Girlscene-wildcard! Ze had het zelf helemaal niet verwacht, ook omdat ze nog weinig ervaring heeft. Maar ik heb het met eigen ogen mogen bewonderen; Sabien is fotogeniek en rockt de catwalk. Haar moeten we in de gaten houden (hello new Doutzen?!). 

Hair & Make-up

De lucky meiden en jongens die naar de finale mogen, werden naar de haar en make-up gestuurd. Hier werden ze mooi gemaakt voor de fotoshoot en het interview. Leuk detail: de modellen werden heel naturel opgemaakt, er kwam geen smokey eye aan te pas. 

Wachten

Tja, het leven van een model is niet altijd even glamorous. Je zult niet altijd wat te doen hebben, dus er zullen veel momenten zijn waarin je moet wachten tot je haar gedaan kan worden of tot je in de make-upstoel plaats kunt nemen. Tijdens de halve finale moest er dus ook even gewacht worden. Gelukkig was het niet saai, want de modellen hadden het gezellig met elkaar! Geen America's Next Topmodel-taferelen waar ze gemeen tegen elkaar doen, maar juist een gezellige en relaxte sfeer. 

Interview

De finalisten werden tussen de hair & make-up en fotoshoots door aan een vragenvuur onderworpen: ''Waarom ga jij winnen?'' en ''Waarom wil jij zo graag naar China?''. Interessant om te horen en altijd handig om alvast een interview te hebben met de nieuwe Lara Stone, Yfke Sturm of Gisele Bündchen ;-). 

Fotoshoot

Modellen moeten ten alle tijden shinen voor de camera. Nadat de finalisten onder handen waren genomen door het team van Rob Peetoom, werden ze met een natuurlijke look op de foto gezet door fotografe Lobke Leijser.

De halve finale was dus een drukke en spannende dag. De (halve) finalisten hebben ongetwijfeld heel veel geleerd en ook nog eens een leuke dag gehad.

De finale zal op 4 oktober plaatsvinden in The Harbour Club in Amsterdam. Tijdens de finale zullen de kandidaten stralen in creaties van superstylist Danie Bles en worden ze aangemoedigd door niemand minder dan ervaringsdeskundige en topmodel Marvy Rieder; die de avond presenteert. Een professionele jury, die onder andere bestaat uit Modejournaliste Karin Kuijpers van Metro Mode, Danie Bles, Victoria Da Silva International Director of Elite Model Look en Director of Elite Model Management Amsterdam Sven Grüber, bepaalt wie er op 27 november in de World Final in Shenzhen mag schitteren.

Houd het YouTube kanaal van de Elite Model Look in de gaten voor tips & tricks van de Elite Model Professionals, er worden regelmatig interessante filmpjes geplaatst.

Bekijk tot slot het filmpje van de halve finale: 

Wat vind jij van de halve finale van Elite Model Look? Had jij graag mee willen doen? 

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

18 reacties

 • 5 jaar geleden Blue0cean_

  wow die jongens..

 • 6 jaar geleden x1DJanoskianssx

  een meisje bij mij op school zit erbij (:

 • 6 jaar geleden Zazu

  in het filmpje die "mam, ik ben door!" vind ik echt gewoon ontroerend

 • 6 jaar geleden amLevida

  Weet iemand toevallig hoe dat 1 er laatste meisje heet? Volgens mij zit ze bij mij op school ..

 • 6 jaar geleden LikeEva

  een jongen van mijn school staat er bij, super leuk!

 • 6 jaar geleden monkey96

  je hoeft niet eens een perfect gezicht te hebben om model te zijn , want er wordt make-up gebruikt

  maar ze letten wel op je gezichtsuitdrukking, je lengte en gewicht

 • 6 jaar geleden Ramona

  Waarom staat iedereen met zn telefoon ..

 • 6 jaar geleden heyyou

  haha Sabien ken ik!

 • 6 jaar geleden cynthia

  @ilsee vind ik ook

 • 6 jaar geleden 'Amber

  als ik lang genoeg was had ik dit jaar meegedaan, maar ik probeer het gewoon volgend jaar! Het zijn echt mooie Jongens en Meiden!

 • 6 jaar geleden colourful-sea

  een vriend van mij was daar bij. Je ziet hem ook in het filmpje

 • 6 jaar geleden fadedpictures

  ik word hier altijd zo jaloers van haha, al die meisjes zijn gewoon prachtig :o

 • 6 jaar geleden Cayenna

  Wauw gefeliciteerd Sabien!

 • 6 jaar geleden Ilsee

  Wow serieus wat een mooie jongens & meiden!

 • 6 jaar geleden bengewoonmezelf.

  hoe oud moet je hier eigenlijk voor zijn?

 • 6 jaar geleden Janine

  Mannelijke models... just no..

 • 6 jaar geleden imre korpadi

  Ik was daar Helaas niet door, maar ik gun het de andere meiden echt!

 • 6 jaar geleden Soepstengel

  wat veel jongens zeg, verbaasd me echt

 1. 1