Food

13 eenvoudige studentenrecepten

Je hebt het nest van je ouders verlaten en woont eindelijk op jezelf. Heerlijk die vrijheid! Maar na een lange dag college staan er geen dampende pannen met eten voor je klaar. Je hebt niet veel zin en geld om een drie gangen diner in elkaar te zetten en de inspiratie is inmiddels op. Wat eten we vanavond? Lees snel verder voor 13 eenvoudige en heerlijke recepten!


bron

Minestronesoep voor 4 personen 
Ingrediënten
1 ui
1 kleine winterwortel
3 stengels bleekselderij
¼ knolselderij
100 gram sperziebonen
1 aardappel
2 eetlepels olijfolie
25 gram spekblokjes
1 teentje knoflook
½ eetlepel tomatenpuree
2 bouillontabletten
1 laurierblad
1 theelepel oregano
1 kleine pot witte bonen
50 gram (schelpjes)macaroni
peper, zout
60 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding
1. Was de groenten en snijd het vervolgens in stukjes of blokjes.
2. Verhit olie in een grote soeppan en laat het spek bruin bakken. Voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en bak de groenten een paar minuten mee.
3. Voeg tomatenpuree toe en laat het even bakken.
4. Tijd om de rest van de groenten en 1 liter water erbij te doen. Breng het samen met de bouillon, laurierblad en oregano aan de kook. Kook de groenten vijf minuten.
5. Laat daarna de soep nog tien minuten koken, nadat je de witte bonen en macaroni hebt toegevoegd.
6. Breng de soep met peper en zout verder op smaak en serveer met Parmezaanse kaas.

Roergebakken vlees met paprika en bonen voor 4 personen
Ingrediënten
1 blikje kidneybonen (of sperziebonen als je dat lekkerder vindt)
1 grote pot tuinbonen
250 gram varkensreepjes, shoarmavlees of varkenspoelet
peper, zout
1 ui
1 eetlepel olie
250 gram paprikamix
1 eetlepel (balsamico)azijn

Bereiding
1. Lek de bonen uit in een vergiet.
2. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
3. Snijd de ui in stukjes.
4.. Verwarm de olie in een wokpan en bak snel het vlees bruin.
5. Voeg de ui en paprika toe en laat het tien minuten bakken.
6. Gooi de bonen in de pan en voeg nog wat peper, zout en azijn doen voor de smaak.

Eet het eventueel met salade of aardappeltjes.

Broodje pikante kip voor 4 personen
Ingrediënten
4 bruine broodjes stukje komkommer
4 plakjes gebraden kipfilet
1 kleine banaan 
citroensap
4 eetlepels kerriesaus (fles)

Bereiding
1. Leg al je benodigdheden binnen handbereik (broodmes, snijplank, bord, aardappelschilmes, eetlepel).
2. Snijd de broodjes open.
3. Was de komkommer en snijd het in dunne plakjes. Beleg vervolgens een helft van elk broodje.
4. Leg een plakje kipfilet op de komkommer.
5. Op de kipfilet en komkommer leg je plakjes banaan.
6. Besmeer de andere helft van het broodje met kerriesaus.


bron

Spinazie-fetaflapjes voor 4 personen
Ingrediënten
400 gram diepvries spinazie
8 plakjes diepvries bladerdeeg
2 eetlepels cashewnoten
75 gram zachte geitenkaas of feta
peper, zout
1 ei

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Ontdooi de spinazie in een pan op laag vuur. Laat de bladerdeeg tien minuten ontdooien.
3. Hak de cashewnoten in grove stukken en breek de geitenkaas.
4. Zorg dat de vocht zoveel mogelijk uit de spinazie is voordat je de kaas en peper en zout toevoegt.
5. Klop een ei los en roer het door de spinazie.
6. Verdeel het spinazie mengsel over de bladerdeeg en strooi de noten er overheen. Bestrijk de randen van elke plak bladerdeeg met (ei en) water en leg er een ander plakje op. Druk de randen goed aan.
7. Bak de flappen in 25-30 minuten goudbruin in een hete oven.

Penne met salade
Ingrediënten
500 gram penne
250 gram spekblokjes
1 krop sla sladressing
100 cc houdbare slagroom

Bereiding
1. Kook de penne gaar volgens de verpakking.
2. Bak de spekblokjes en voeg daarna de slagroom toe.
3. Laat de slagroom indikken en mix daarna de spekblokjes in de slagroom.
4. Was de sla, snijd het in stukjes en voeg een dressing naar keuze toe.

Zuurkool met spek en worst
Ingrediënten
2 pakjes zuurkool
1 pakje spek
aardappelen
rookworst
melk

Bereiding
1. Kook de aardappelen en zuurkool (bovenop) samen in een pan met water en zout.
2. Kook de rookworst in een andere pan.
3. Stamp de zuurkool en aardappelen fijn met een beetje melk.
4. Bak de spekjes.
5. Doe alle ingrediënten bij elkaar en serveer.


bron

Sandwich met zalm
Ingrediënten
Bruin brood
100 gram zalmfilet
sla
tomaat
Yogonaise

Bereiding
1. Pak twee sneetjes brood en snijd de korst af. Snijd het brood vervolgens diagonaal door.
2. Beleg de ene helft van het brood met zalm, sla en tomaat.
3. Smeer op de andere helft yogonaise.

Pitabroodjes met ham en kaas
Ingrediënten
4 grote pitabroodjes
zachte boter
100 gram kaas
100 gram (rauwe) ham
1 theelepel chutney

Bereiding
1. Verwarm de pita's onder de grill of in een broodrooster. De bedoeling is dat je ze daardoor makkelijker kunt opensnijden, dus 1 minuut aan elke kant is voldoende.
2. Vul de broodjes met kaas, ham en een lepeltje chutney.
3. Leg de broodjes weer onder de grill totdat ze bruin zijn en de kaas gesmolten is.

Kip met cajun wraps
Ingrediënten
300 gram kipfilet
2 eetlepels cajun kruiden
4 eetlepels bloem 
2 eieren, losgeklopt
100 gram paneelmeer
4 tortilla’s klontje boter 
125 ml zure room
8 plakjes ontbijtspek (gebakken in eigen vet)
80 gram ijsbergsla, in dunne reepjes gesneden
2 eetlepels lente-ui, in ringetjes gesneden

Bereiding
1. Bestrooi de - platte! - plakjes kipfilet met cajunkruiden.
2. Pak drie borden. Bord 1 met bloem, bord 2 met een ei, bord 3 met paneermeel. Haal de kipfilet door bord 1, 2 en 3. Als je extra knapperige kip wilt, kun je dit twee keer achter elkaar doen.
3. Doe de boter in de pan op laag tot middelhoog vuur. De plakken kipfilet hebben drie minuten per kant nodig om te bakken.
4. Snijd de kipfilet in reepjes.
5. Verwarm de tortilla's.
6. Bestrijk met zure room. Leg daar spek, sla, ui en kip op.


bron

Gevulde paprika met rijst en gehakt voor 4 personen
Ingrediënten
4 grote paprika’s
1 pak rijst
500 gram rundergehakt (geen half-om-half vanwege het vetgehalte)
1 blikje of potje maïs ketchup of curry sambal
kaas

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
2. Kook 1,5 liter water in een pan en voeg de rijst toe.
3. Snijd de paprika's in twee helften en maak ze schoon.
4. Leg de paprika's in een pan en gooi er het afgekookte water over. Laat het vijf minuten rusten.
5. Rul gehakt in een pan en bak op hoog vuur. Voeg ketchup, curry of sambal naar smaak toe.
6. Doe de maïs erbij en laat het tien minuten op laag vuur staan.
7. Na die vijf minuten haal je de paprika's uit de pan. Vul ze vervolgens voor de helft met rijst.
8. Verdeel het gehakt over de paprika's en leg er een plak kaas op.
9. Laat de paprika's tien minuten in de oven gaar worden.

Dunne pizza's voor 4 personen
Ingrediënten
6 tot 8 tortilla’s / wraps
Heinze Tomato Frito of Pizza Quicksaus
Ham of salami
Macaronigroenten
Geraspte kaas

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Leg de tortilla's op een bord en bestrijk elke tortilla met tomatensaus.
3. Bak de groenten op middelhoog vuur.
4. Snijd de ham of salami en bak het een minuut mee in de pan met groenten.
5. Strooi het mengsel over de tortilla's.
6. Doe er kaas overheen om het af te maken.
7. Vijf tot tien minuten in een hete oven en klaar zijn de pizza's.


bron

Pesto Panic voor 4 personen
Ingrediënten
700 gram krielaardappelen groot
500 gram varkenvleesreepjes of rundvleesreepjes
macaronigroenten
1 potje pesto

Bereiding
1. Bak de aardappels in een koekenpan.
2. Bak in een andere pan de reepjes vlees.
3. Voeg na vijf minuten de groenten bij het vlees toe.
4. Als het gaar is voeg je het mengsel bij de aardappels toe.
5. Voeg twee lepels pesto toe en laat het nog vijf minuten op het vuur staan.

Hete snee voor 2 tot 4 personen
Ingrediënten
2 afbakstokbroden of 4 afbakbroodjes (pistoletten)
500 gram rundergehakt
250 gram champignons
2 tomaten
sambal
geraspte kaas

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
2. Rul het gehakt in een pan op hoog vuur.
3. Voeg twee eetlepels sambal toe, daarna de champignons en bak het 10 minuten in de pan.
4. Snijd het brood voor de helft door, dus niet helemaal. Vul met het gehaktmengsel.
5. Snijd de tomaat in plakjes en beleg het brood hiermee.
6. Bestrooi met kaas en doe het tien minuten in de oven.

Welke recepten wil jij uitproberen?

Bron: studentenkeuken, eten-en-drinken, receptenvoorstudenten

LOVE dit artikel
43 meiden hebben deze blog geloved