Lifestyle

8 tips om flatterend op de foto te staan

Krijg jij ook de zenuwen als iemand een camera uit de tas haalt om foto's te schieten? Door bewust te worden van je lichaam en de juiste hoeken zorg je ervoor dat je altijd goed op de foto staat. Zelfs als je denkt dat je niet fotogeniek bent, is er altijd een manier om dé foto te maken. Ongemakkelijke momenten zijn voorgoed voorbij met deze tips. Girlscene helpt!

Dubbele kin
Een dubbele kin is moeilijk om weg te krijgen. Het maakt niet uit of je dun of dik bent, veel mensen hebben het. Om zo flatteus mogelijk op de foto te staan zijn er tips en tricks om die dubbele kin niet op de foto te krijgen. Als eerste moet je ervoor zorgen dat je tong tegen je gehemelte gedrukt is. Daardoor 'verdwijnt' de dubbele kin. Je spant dat gedeelte aan, waardoor het niet hangt maar juist strakker wordt. Daarnaast moet je zorgen dat je hoofd niet te ver naar achteren hangt, want dan zie je de onderkant van je kin beter. De trick is om je schouders naar achteren te doen en je hoofd naar voren te steken. In het begin voelt het onnatuurlijk, maar op de foto ziet het er goed uit. Breng je kin licht naar beneden à la Kim Kardashian en niemand die iets van jouw dubbele kin ziet!


bron

Angles
Know your angles
! Iedereen heeft een kant van haar gezicht die er op foto's beter uitziet. Maak foto's van jezelf en draai je hoofd naar links en naar rechts als je foto's maakt. Dan kom je erachter wat jouw goede kant is. Sommigen staan goed op de foto als ze van voren worden gefotografeerd. Kim Kardashian neemt vaak foto's van voren of ze draait haar hoofd naar links. Door het kleine knikje naar beneden springen haar jukbeenderen eruit en lijkt haar gezicht slanker. 

Volgende punt: camerastandpunt. Veel meiden nemen een foto van bovenaf. Zo zie je niets van je dubbele kin, maar deze look is niet voor iedereen flatterend. Misschien heb je een grotere neus en wil je daar niet de aandacht op leggen. Dat doe je wel als je een foto van boven neemt. Ben je klein? Neem eens een foto van onderaf. Klinkt tricky – hallo, kin! -, maar op die manier lijk je langer dan je daadwerkelijk bent. Breng je hoofd naar voren en je kin iets naar beneden en fake je lengte. Vanaf boven lijk je namelijk kleiner. 

bron

Lichaamspositie
Als je naar foto's van rode loper events kijkt, zie je dat bijna iedereen het lichaam draait op de foto. Zo creëer je een mooi silhouet. Draai je (boven)lichaam naar links, terwijl je tegelijkertijd je linkerschouder iets naar achteren draait. Zet je rechtervoet voor je linkervoet en kantel je heupen. Sta rechtop, trek je buik in en maak je rug en nek langer en je pose is altijd goed! 

SPF
Gebruik geen SPF in je make-up of verzorging, omdat het terugkaatst als de foto wordt gemaakt. Als je een foundation gebruikt met bijvoorbeeld SPF 15 en vervolgens een foto maakt met flits lijk je net een spookje. Dus skip de SPF als je weet dat de camera tevoorschijn komt. Pas ook op met glitter oogschaduw. Matte kleuren komen beter over op camera.

Zon
Fotografeer niet in direct zonlicht. In de schaduw maak je betere foto's, omdat het licht daar niet zo hard is als in de zon. Door zon krijg je een vreemde schaduw onder je ogen en verlies je de vormen van je gezicht. Bovendien knijp je snel met je ogen als je tegen de zon in kijkt en zie je niets van je make-up terug als de foto is gemaakt.


bron

Kruis je enkels
In plaats van je benen over elkaar te doen, kun je beter je enkels kruisen. Zeker als je zit en een kort jurkje draagt. Draai je benen opzij en breng je ene enkel over de andere. Benen lijken langer én dunner. En het belangrijkste… Je ziet er elegant uit zonder dat iemand kan zien dat je neonroze ondergoed draagt. 😉 

Armen
Hoe herkenbaar? Je neemt spontaan een foto en je staat klaar voor de camera. Maar dan… je armen! Waar laat je die? Wat doe je ermee? In je zij? Allereerst is het flatteus als je armen niet tegen je lichaam geplakt zit. Laat je armen losjes hangen en plaats een hand op je heup. Als je dit te geposeerd vindt, moet je iets in je handen hebben zoals een tas of clutch. Dan laat je een arm hangen en met de andere houd je de tas vast. Zo voorkom je die awkward wat moet ik met mijn handen doen?!-situatie. 

Kleding
Wat je draagt is bepalend voor jouw figuur op beeld. Donkere kleding maakt slanker en een volumineuze jurk maakt breder. Door de juiste maat kleding te dragen en erachter te komen welke stukken werken voor jouw lichaamsvorm zie je er qua stijl in ieder geval goed uit en merkt niemand dat jij ook last hebt van een muffintop of een vetrolletje hier en daar.

Wat zijn jouw tips voor de perfecte foto? Heb jij een eigen pose?

Bron: evelina barry, allwomenstalk, morecostenless