Lifestyle

Wat als je geen orgasme kunt krijgen?

Stel: je hebt een leuke jongen ontmoet en jullie zijn er klaar voor om een volgende stap te nemen. En met de volgende stap bedoelen we in dit geval seks. Seks is heel leuk en fijn, vooral als je een orgasme kunt bereiken. Maar er zijn ook meiden die niet tot een seksueel hoogtepunt kunnen komen. Dit heet anorgasmie; het is het meest gemelde seksuele probleem van vrouwen. Meer hierover lees je hier. 


Bron

Als je nog nooit een orgasme hebt gehad ondanks seksuele stimulatie, dan noemt men dat anorgasmie. Je hebt dan wel plezier van seks, maar je komt niet tot een hoogtepunt. Geen orgasme kunnen krijgen hoeft helemaal geen probleem te zijn. Misschien heeft seks voor jou wel een heel andere betekenis. Ook heeft het te maken met je leeftijd en je ervaring. Bovendien komt niet iedereen even vaak klaar en ook niet tijdens elke seksuele activiteit. Maar heb je nooit een orgasme en vind je dit erg vervelend? Dan is het een probleem voor jou. 

Hoe kan het komen dat je nooit een orgasme krijgt?
De oorzaken van anorgasmie zijn meestal psychisch. Het kan zijn dat je niet helemaal op je gemak bent tijdens de seks. Misschien ken je de jongen nog niet zo goed of heb je een relatie met veel spanningen. Als je bent opgevoed met het idee dat alleen mannen van seks mogen genieten, dan kan dit ook remmend werken. Verder zijn veel mensen van mening dat er te weinig seksuele voorlichting is waarin wordt uitgelegd hoe seks in zijn werk gaat, en dat het belangrijk is om naar je eigen lichaam te luisteren en het te respecteren. En als je steeds aan het feit denkt dat je nooit een orgasme krijgt, dan kan dat ook juist tegenwerken. Tot slot zou het ook kunnen komen door medicijngebruik. 

Wat kun je doen als je niet klaar kunt komen? 
Als jij het vervelend vindt dat je nooit een orgasme kunt krijgen, dan is het logisch dat je er iets aan wil doen. De eerste stap is dan ook dat je er écht iets aan wil doen. Sommige partners dringen er op aan dat je een oplossing moet vinden, maar het is belangrijk dat jij het zelf echt wil. Vraag jezelf af hoe het zou komen dat je niet tot een hoogtepunt kunt komen. Voel je je wel op je gemak bij hem? Doe je partner wel de juiste dingen of gaat het allemaal net iets te snel? Betrek je partner hier ook bij, praat erover. Seks doe je tenslotte met z'n tweeën. Mocht je er toch niet uitkomen, dan kun je altijd naar de huisarts gaan. De dokter verwijst je dan door naar een seksuoloog, hij of zij zal dan kunnen helpen om uit te vinden wat de oorzaak is. 

Anorgasmie is voor sommige vrouwen helemaal geen probleem. Mocht het wel een probleem zijn, dan is er gelukkig wat aan te doen. Door goed te communiceren met je partner kom je al een heel eind. En ook door flink te oefenen ;-). 

Bron: trendystyle, allesoverseks

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved