Lifestyle

‘Het is absurd hoeveel topsporters verdienen’

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De stelling van deze week: het is absurd hoeveel topsporters verdienen.

Ikhouvanmuziek opende een topic op het forum over hoge inkomsten van sporters. Voetballer Robin van Persie strijkt volgens Loonwijzer jaarlijks zo'n 12 miljoen euro op en verdient bijna 50.000 euro op een dag. 

De stelling luidt:
Het is absurd hoeveel topsporters verdienen.

Kloplop zei in het topic:
Sporters kunnen hun carrière maar tot een bepaalde leeftijd volhouden. Als sporter word je op je 36e al oud gevonden. In de tijd dat ze de sport fanatiek beoefenen proberen ze zoveel mogelijk geld te verdienen om het ook na hun sportcarrière vol te kunnen houden.

Bron

Bazinga reageerde:
Ik vind het belachelijk. Vroeger kwamen de voetballers op hun fietsje naar het stadion en kregen ze naderhand 10 gulden ofzo in de hand gedrukt. Ze deden het voor de eer en waren trots dat ze mochten spelen voor hun land. Tegenwoordig doen ze nauwelijks nog hun best want ze krijgen toch wel hun miljoenen toegeworpen. Het is onzin om te zeggen dat ze er zoveel voor moeten opgeven en zo hard moeten trainen. Wat denk je van een arts die jaren lang studeert en geld aan zijn studie moet geven. Of bouwvakkers, die hebben lichamelijk enorm zwaar werk, maar zij krijgen echt geen miljoenen hoor. Ook al kunnen zij hun werk ook niet super lang volhouden. Terwijl dat werk nog nuttig is ook. Ik vind het ook onzin om te zeggen dat ze hun werk maar een aantal jaar kunnen volhouden. Nou en, nadat zij klaar zijn zijn ze multimiljonair. De gewone mens is dat dus niet als hij klaar is met werken en die zal van zijn kleine pensioen moeten rondkomen. Die hebben niet de kans om met hun 35e al te stoppen met werken en lekker te genieten van het leven. Nee hoor, die moeten buffelen tot eind zestig. Waarom 'verdienen' topsporters wel enorm veel geld, en andere mensen die ook keihard werken voor andere beroepen niet? Een tijdje terug nog op het nieuws: Barcelona zo goed als failliet maar ze betalen nog wel even miljoenen voor een stomme voetballer :') zo krom.

Wil je over een bepaalde stelling discussiëren? Mail dan de stelling naar stage@girlscene.nl!

Wat is jouw mening over deze stelling?