Fashion

10x Herfst/Winter trends ’13/’14

Eén van de voordelen van de herfst is het feit dat we ons kunnen richten op een nieuw modeseizoen. Helaas zijn we niet in staat om een compleet nieuwe garderobe aan te schaffen, maar er over dromen kan best, toch? En dromen doen we ook met de nieuwste trends voor deze herfst en winter. Vandaag delen we de tien grootste trends voor dit seizoen.


Over-de-knee laarzen | Bron: Stylescrapbook

Over-knee laarzen
Laarzen met een hoge schacht zijn al een aantal jaren weer in de mode en ook deze winter zijn ze hot-hot-hot. Bekende fans zijn onder andere Heidi Klum, Beyoncé en Miley Cyrus. Je koopt ze met een super hoge hak, of juist helemaal plat. Alles kan! Ons favoriete paar is het paar uit de H&M Paris collectie (helaas online uitverkocht, maar in de winkels als het goed is nog wel te verkrijgen). Blogger Andy van Stylescrapbook droeg de laarzen als één van de eersten.


Leren kousen en leren details bij Chanel | Bron: Style.com

Leer
Niet alleen schoenen en jasjes zijn van leer dit seizoen, leer is taking over! Broeken, rokken, tops, handschoenen… Maar ook T-shirts en andere kledingstukken worden versierd met stukken leer. .


Het schooluniform bij Tory Burch | Bron: Style.com


School-uniformen
Tweed rokjes gecombineerd met witte blousjes en cashmere vestjes, we zagen het op de catwalk onder andere bij designer Tory Burch. Maar je hoeft voor deze look niet persé een rokje te dragen, je kunt ook kiezen voor een Tweed broek, of voor een donkere spijkerbroek als je iets minder opvallend aan de trend wilt meedoen. .


Mila Kunis in smaragdgroen bij de Golden Globes | Bron: Reporters

Smaragdgroen
Het was van te voren al voorspeld, de klaar van dit jaar is smaragdgroen. We zagen de kleur niet alleen op de rode loper bij Emily Blunt en Sofia Vergara, hij komt ook in verschillende mode collecties terug, waaronder in één van onze favoriete ontwerpers 3.1 Philip Lim. Op onze wishlist? Een accessoire in deze kleur. .


Oversized jassen bij Michael Kors | Bron: Style.com
 

Oversized jassen
Met de temperaturen van afgelopen winters kunnen ons de jassen niet dik en warm genoeg zijn. Een jas waarin je kunt wonen staat op onze wishlist. Hebben wij even geluk dat oversized jassen deze winter helemaal ‘in fashion’ zijn. Lange jassen gemaakt van zware stoffen (=warm) zijn deze winter HOT (hopelijk blijven wij op deze manier ook HOT!) .


Mannenstofjes bij Chanel | Bron: Style.com

Stoffen en patronen bekend uit mannenmode
Stoffen en patronen oorspronkelijk alleen gebruikt voor mannenmode zijn mode deze winter. Zo gaan we massaal voor tweed broeken en kiezen we voor het plaid-patroontje. Op de catwalk zagen we deze trend onder andere bij Chanel. .


Bij Céline spotten we vooral de iets langere plooirok | Bron: Style.com

Plooirokken
Tegenover de mannelijkheid van de oversized jassen, zware stoffen en patronen die hun oorsprong in de mannenmode vinden, staan gelukkig ook genoeg vrouwelijke musthaves deze herfst en winter. Zo is de plooirok ook nog steeds een hot item. Van Céline tot Marc Jacobs, ze hebben allemaal een plooirok in de collectie. .


De cape, onder andere gespot bij Valentino | Bron: Style.com

Capes
Een cape? Is dat niet meer iets voor mijn oma? Nee hoor, deze winter absoluut niet! Natuurlijk werd de cape honderden jaren geleden al gedragen en was het een hit in de jaren ’40 en ’60, maar anno 2013 is het dat ook. .


De jaren '60 trend bij Temperly London, hooggesloten, korte jurkjes | Bron: Style.com

Jaren 60
Nog een vrouwelijke trend, de jaren ’60 trend die al enige jaren gaande is. Hooggesloten mini jurkjes, jassen met grote knopen, pasteltinten en geometrische printjes, we zien het dit seizoen allemaal. .


Beanies bij BCBG Max Azria en hoedjes bij Tommy Hilfiger | Bron: Style.com 

Hoeden
Van stoffen hoeden tot gebreide beanies, hoofddeksels zijn hip deze winter. Wij gaan dit seizoen voor de hippe beanie, maar misschien durven we zelfs de hoed wel aan dit jaar.

Wat vind jij de leukste trend voor komend seizoen, waar ga jij zeker aan meedoen en welke laat jij aan je neus voorbij gaan?!

Bron: Style.com / Huffingtonpost / Refinery29

Must reads 👀