Fashion

Fashion Friday: Denim on Denim

Thank god it’s Friday! Het weekend staat voor de deur en we kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Tijd voor een flinke dosis fashion van onze grote zus Fashionscene.nl. Zij zetten iedere vrijdag weer een Fashion Friday voor je klaar waar ze de nieuwste trend of musthave uitlichten. Deze week in Fashion Friday: Denim on Denim!

Jaja, daar zijn we weer! Deze keer nemen wij de ‘denim on denim’ look onder de loep. Als we de blogs aan het afstruinen zijn ziet het er allemaal geweldig uit bij de fashionista’s, maar hoe combineren we zelf zo’n look? Zit jij ook met die vraag? Pay attention, Fashionscene geeft antwoord!


Bron

Allereerst een stukje geschiedenis. Denim on denim was zo’n twaalf jaar terug, in 2001, een enorme trend bij de celebrities. Zo verschenen Britney Spears (die toen nog redelijk fashionminded was voor die tijd) en Justin Timberlake samen in een gehele denim look. Bekijk de foto’s hier. Na een aantal jaren ‘uit’ geweest te zijn sloeg de ‘denim on denim’ vorig jaar terug en was back in business. Tijd om zelf aan de slag te gaan!

Want waar begin je met een denim on denim look? Als je naar de bloggers kijkt, zie je dat zij bijna altijd een donkere jeans/short combineren met een lichtere denimblouse. Dit geeft optisch een mooier effect. Kiezen zij niet voor verschillende kleuren, dan kiezen zij voor denimtinten in dezelfde kleur, zodat de look één geheel wordt. Kijk uit met veel wassingen. Het geeft een minder druk effect als beide items niet veel wassingen hebben. Omdat je al twee verschillende kleuren denim gebruikt is het mooi als deze egaal van kleur zijn.


Bron


Bron

Waag je je liever niet helemaal aan denim on denim? Ga dan voor een subtiel detail. Draag over je spijkerblouse een jumper, waardoor alleen het kraagje nog te zien is. Perfect voor winterse dagen. Ook leuk, over je denimlook een opvallende blazer dragen of kies ervoor om je spijkerblouse als te jasje gebruiken zoals blogger The Chech Girl doet! Wil je helemaal trending zijn? Kies dan niet voor een jeans, maar voor een spijkerrok! Klinkt nogal jaren 90 maar deze komt dit jaar weer helemaal terug.


Bron


Bron


Bron


Bron


H&M Denim Blouse, € 29,95
Zalando Denim Short, € 19,95
H&M Jeans, € 9,95
H&M Denim Blouse, € 24,95
River Island Denim Rok, € 30,-
H&M Denim Blouse, € 24,95

Wat vind jij van de denim on denim trend?

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved