Lifestyle

8x vieze geuren verwijderen

Vieze geurtjes. Wie houdt ervan? Rooklucht in kleding na een avond stappen, sterke baklucht na het gourmetten om nog maar te zwijgen over de lucht die uit de koelkast komt… Met simpele huis, tuin en keuken producten kun je het gevecht tegen de geuren aan. Girlscene weet raad.

Zweetvlekken en -geuren in kleding
Vul een emmer met water en doe er een scheut azijn bij. Laat het kledingstuk een half uur in de emmer weken en was het vervolgens op een koud programma. Geen vuiltje meer te bekennen!


Bron

Stank uit de koelkast
Heeft je huisgenoot eten onafgedekt in de koelkast gedaan? Die heerlijke aroma's – ahum – verdrijf je door een halve appel in de koelkast te leggen. Een bakje bakpoeder werkt ook. Als de geur zo hardnekkig is dat je het met geen mogelijkheid verdrijft, blijft er niks anders over dan de koelkast schoonmaken. Doe dit met een beetje azijn en daarna met een sopje.

Rooklucht in een kamer
Een rookgeur laten verdwijnen is makkelijk. Laat de ruimte luchten en zet er een schaaltje azijn neer. De volgende dag is de lucht verdwenen. Als de rooklucht in tapijt is getrokken kun je het behandelen met een doekje waar azijn op zit. 

Toiletgeuren
Laat vieze geuren in het kleine kamertje verdwijnen door een brandende kaars neer te zetten. Een goede tip voor je vader/broer/vriend. 😉

Stinkschoenen
Stinkende schoenen zorgen voor ongemakkelijke situaties. Zeker als je voor het eerst je schoonouders ontmoet en de schoenen uit moeten… Naast voeten wassen en schone, katoenen sokken dragen kun je ook bakpoeder in jouw schoenen strooien. Als je dit 's avonds doet en 's ochtends weghaalt, heb je weer frisse schoenen. Pas op met leren of suède schoenen! Dan is het beter om bakpoeder in kleding te doen en vervolgens in de schoen te leggen. Als de lucht echt niet meer te harden is, leg je de schoenen in een zak in de vriezer. Of gooi ze weg. Heb je geen bakpoeder of vriezer bij de hand? Pel dan een sinaasappel. De schil verricht hetzelfde werk. 


Bron

Stinkende handen
Een uitje gesneden? Die lucht blijft je soms nog dagen aan je handen ruiken. Er zijn een paar tips om dit op te lossen. 1. Spoel je handen met het tandpastaschuim nadat je je tanden hebt gepoetst. 2. Wrijf citroen in je handen. 3. Was je handen met een roestvrijstalen lepel. Of 4. Maak je handen nat, wrijf vervolgens over een RVS kraan en was ze daarna met zeep. 

Kookgeuren
Na een heftige avond – lees: knoflook eten -, is de kans groot dat je huis of kamer stinkt naar kookgeuren. Zet een pannetje met azijn en water op het vuur. Azijn is onmisbaar om geuren tegen te gaan! De azijn-water-pan methode werkt ook voor baklucht, zoals na het gourmetten.

Vieze geur in een tas
Heb je in de zomer een broodje in jouw schooltas laten zitten? Het overkwam Belinda en ze opende een topic op het forum met de vraag hoe ze de geur uit haar tas wegkrijgt. De tips die Belinda kreeg, waren: in de diepvries leggen, een kopje koffieprut in de tas zetten, met de hand wassen, waspoeder in de tas strooien, citroen op de geurplekken smeren en bakpoeder in de tas doen. 

Heb jij weleens last van vieze geuren? Hoe ga je het tegen?

Bron: huishoudplaza, oudewijsheden, plazilla, omaweetraad

Must reads 👀