Beauty

How to: Eenvoudige losse krullen

Krullen staan bijna iedereen goed én zijn geschikt voor iedere gelegenheid. Een date, avond uit, school, werk, dagje winkelen... Met een bos losse krullen krijg je gegarandeerd complimenten! Wie denkt dat haar krullen te veel tijd kost, moet twee keer nadenken. Met mijn - Renée - methode ziet zelfs lang haar er binnen vijftien minuten va va voom uit. 

Tijdens de koudere maanden zet ik graag de krultang in mijn haren als ik tijd over heb. Ik ben geen fan van strakke krullen. Geef mij maar een losse krul die er natuurlijk uitziet! Dit is mijn enige kapsel waarbij ik een beetje pluizig haar niet erg vind. Oh enne... Perfect is voor iedereen verschillend. Maar dit is hoe ik het graag zie! :-)Fleur's methode pas ik al een lange tijd toe op mijn eigen haar en het heeft mij nog nooit teleurgesteld. Hiervoor heb je nodig:
- 1 of 1 1/4 inch krultang 
- borstel
- hittebeschermd haarproduct
- haarklem
- haarlak*
- verstevigend haarproduct zoals mousse*
- haarserum*
* optioneel

Mijn krultang kocht ik bij Action.

Stap 1: voorbereiden
Zorg dat er geen klitten in je haar zitten. Borstel alles even goed door. Vervolgens spray ik een ruime hoeveelheid van mijn hittebeschermer in mijn lokken. Ik kocht in Londen deze van TRESsemmé. Die is niet in Nederland verkrijgbaar, maar bij Kruidvat of Etos vind je genoeg betaalbare varianten! Dit is echt onmisbaar. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk het is om je haar te beschermen tegen de hitte van een krultang. Als krullen niet goed blijven zitten kun je mousse in je haar aanbrengen. Mijn haar heeft dat niet nodig. Ik borstel nogmaals mijn haar en verdeel het in twee delen. Het bovenste deel van mijn haar zet ik bovenop mijn hoofd vast met een haarklem. Het onderste deel verdeel ik weer in twee: een pluk links en een pluk rechts. Stekker in het stopcontact en laat het krullen beginnen!Stap 2: krullen
Op de foto is het niet goed vast te leggen hoe ik mijn haar om de krultang wikkel. Bekijk daarom deze video op Girlscene om te kijken hoe het in z'n werk gaat. Ik pak een redelijke grote pluk van een paar cm breed om een losse krul te creëren. Want: hoe groter de pluk, hoe losser de krul. Een te grote pluk zorgt ervoor dat het haar niet warm genoeg wordt en de krul sneller uitzakt. 

Mijn krultang staat op 180 graden. Als je dun haar hebt zou ik de temperatuur lager instellen. Ik open de klem van de krultang met mijn rechterhand en aan de linkerkant van mijn hoofd leg ik de tang op mijn haar. Vervolgens wikkel ik de pluk haar om de krultang heen met mijn linkerhand.. Begin boven en zorg dat de punten beneden eindigen. Wat doet dit? De punten van het haar krijgen op deze manier het kortst te maken met de hitte van de krultang. Aangezien punten droger zijn dan de rest van het haar, beschadigen ze op deze manier minder. Bovendien blijft de krul langer zitten omdat de lengten van het haar een langere tijd in aanraking met de krultang is. 

Om de rechterkant te krullen til ik mijn arm achter mijn hoofd. Hou de krultang (met open klem) in je linkerhand en pak met de rechterhand een pluk haar. Doe de krultang onder de pluk en draai het haar om de tang heen. Elke pluk haar laat ik ongeveer vijf seconde zitten voordat ik de krul laat afkoelen in mijn hand. 

Als je de onderkant van het haar hebt gekruld, ga je door met de bovenkant. Maak een scheiding in het midden of aan de zijkant en krul zoals je de onderkant deed. Ik ga voor nonchalant, dus ik krul mijn haar vanaf mijn oor naar beneden. Als je wilt dat de krul langer blijft zitten kun je beter kleinere plukken nemen en hoger op het hoofd beginnen met krullen. Deze haarstijl zakt altijd uit, dus dan heb je nog steeds mooie, relaxte krullen aan het eind van de dag! 

Stap 3: verzorgen
Droge punten pak je aan met een beetje serum of olie. De krullen mogen van mij uitzakken, dus ik gebruik geen haarlak. Ga je fietsen, uit of heb je een lange dag? Dan raad ik wel aan om haarlak te gebruiken als het haar is afgekoeld. Schud de krullen los en laat de complimenten maar komen!

Maak kennis met mijn hot mess haar. Voor: onhandelbaar, na: losse krullen.

Ziet er best natuurlijk uit, toch?

Wat vind jij van losse krullen? Krul jij vaak je haar?

LOVE dit artikel
11 meiden hebben deze blog geloved