Beauty

Tips om je haar aan de lucht te laten drogen

26

Er zijn verschillende manieren om je haar te drogen. Je kunt het bijvoorbeeld föhnen of op laten drogen. Dat laatste is een tijdrovend klusje! Geen zin in lange föhnsessies en slap en pluizig haar? Dat is nu verleden tijd met de volgende tips om je haar aan de lucht te laten drogen.

Goede handdoek
Een goed absorberende handdoek scheelt de helft van de tijd en moeite. Als je een ruwe handdoek gebruikt en wild je haar droogt, heb je meer kans op pluizig haar. Kies voor een zachte microvezel handdoek. Microvezel absorbeert het overtollige vocht uit de haren. Zo'n handdoek is ook fijn tijdens het sporten! 
Microvezel handdoeken koop je onder andere bij Primark.

Kam
Haar is breekbaar, of het nu nat of droog is. Met een grove borstel over nat haar gaan is om die reden geen goed idee. Je haar breekt en wordt pluiziger. In plaats daarvan kun je beter je haar kammen als je onder de douche staat. Doe wat conditioner in je haar en begin van onderaf met een grove kam. Als je daarna voorzichtig je haar droogt met een microvezeldoek heb je geen borstel meer nodig. :-)

Haarproducten
Een mousse verstevigt haar, maar aangezien je haar door de lucht opdroogt heb je dat niet nodig. Een (olie)serum in de punten voorkomt frizzy haar. Zweer je bij krullencrème of leave-in conditioner? Prima! Daar heb je geen hitte voor nodig, dus dat is goed om te gebruiken als je haar au naturel opdroogt. Het beste effect bereik je als je een haarproduct tegen pluizen gebruikt als het haar nog nat is. En less is more, vette slierten haar is waarschijnlijk niet de look waar je voor gaat. Voor beachy waves heb je alleen een beetje zeezout spray nodig. Dit product werkt uitdrogend op haar door het zout en is niet voor iedereen geschikt.

Tools
Handen zijn de beste hulpmiddelen. Met je vingers creëer je volume door vanaf de haaraanzet het haar als het ware omhoog te schudden. Heb je krullen haar of wil je krullen? Zet dan je favoriete tv-programma aan en draai je haar lok voor lok om je vingers heen. 


Bron

Golven
Voor golvend haar heb je geen steil- of krultang nodig. Voor een mooie slag heb je alleen een verstevigend product nodig en haarelastiek of haarschuifjes. Vlecht het bijvoorbeeld! Met een vissengraatvlecht krijg je strakkere krul dan met een gewone (drie strengen)vlecht. Een hoge knot is hier trouwens ook geschikt voor. Een tip voor krullen in plaats van slag is om dunne plukjes haar om je vinger te wikkelen en die vast te zetten met een haarschuifje. Slaap ermee en word de volgende ochtend wakker met een volle krullenbos! Een andere methode is om je haar te verdelen in twee delen. Draai zowel de pluk links als de pluk rechts in een knot en zet het vast met een elastiek.

Shampoo en conditioner
Tot slot: het proces begint onder de douche. Gebruik de juiste shampoo en conditioner voor jouw haartype. De ene shampoo werkt goed voor fijn haar, zoals volume shampoo, en de andere shampoo werkt goed voor krullend haar. Dun haar heeft niet veel conditioner nodig, terwijl iemand met pluizig of krullend haar minder zuinig met conditioner hoeft te doen. 

Hoe droog jij je haren?

Bron: realbeauty, lovelyish, redbook 

LOVE dit artikel
11 meiden hebben deze blog geloved