Verslag van de Elite Model Look castingdag in Groningen

Fashion door Redactie

Net als vorig weekend was er ook dit weekend weer een castingronde van de Elite Model Look. Dit keer werd de casting gehouden in het noorden van het land; Groningen om precies te zijn. De casting was onderdeel van het modefestijn in Groningen dat afgelopen weekend plaats vond; de Groninger Mode Parade. Lees snel verder om meer over het verloop van de castingdag te lezen.Op de Groninger Mode Parade waren verschillende modeshows te zien, Elite Model Look had haar eigen tent en podium. De Mode Parade zorgde voor veel veel publiek op de Grote Markt in Groningen en het was dus ook lekker druk in de tent van de Elite Model Look.De casting begon om 13.00u, maar een uur van tevoren stond er al een lange rij voor de tent. Maar liefst 200 jongens en meisjes betraden de catwalk om zichzelf voor de jury te presenteren. Een deskundige jury met daarin model manager Chantal Schouten, Junior Model Manager Esther van der Weide en Head of Accounting Manon Kosterman bekeek alle deelnemers uitvoerig en bekeek wie er door was naar de volgende ronde. Van de 200 deelnemers zijn uiteindelijk 6 jongens en 22 meiden geselecteerd voor de tweede ronde.Net als vorige week werden de jongens en meiden die doorgingen naar de tweede ronde opgemaakt door een team van Rob Peetoom. Daarna werden ze op de foto gezet door Fotografe Lobke Leijser, zij maakte portretfoto’s van de deelnemers. Modellen van Elite gaven de deelnemers tips voor de fotoshoot. De foto’s die gemaakt zijn worden op het hoofdkantoor van Elite Nederland in Amsterdam bekeken. Uiterlijk 14 september - na de volgende castingronde (in Beek) - horen de deelnemers of zij door zijn naar de halve finale.Naast de casting van Elite hield ook Rob Peetoom’s topstylist Mika van Leeuwen een presentatie. Hij gaf handige tips & tricks en beantwoordde verschillende publieksvragen.

Om kwart voor vijf was er nog een speciale wildcard ronde. Alle jongens en meiden kregen nog één kans om zich voor de jury te presenteren. Uiteindelijk kreeg nog één jongen een wildcard en twee meiden, zij werden alsnog opgemaakt door het team van Rob Peetoom en op de foto gezet, zij maken dus nog steeds kans om door te gaan naar de derde ronde (halve finale).Alle jongens en meiden die door waren naar de tweede ronde gingen naar huis met een goed gevulde goodiebag met producten van RedKen, schriften en servetten van Melli Mello, een 20% kortingsvoucher van Sinner, een MetroMode met bijbehorende Labello en een zeep van Gamila Secret.Het hele evenement is gefilmd door een cameraploeg van Elite, zij interviewden kandidaten en maakten een sfeerimpressie van de dag. Op het YouTube-account van Elite kun je alle video’s bekijken. Bekijk hier onder een video van de castingdag in Groningen.

Wil jij je nog inschrijven voor de Elite Model Look? Je kunt je nog inschrijven voor de castingdag in Beek aanstaande zondag. Ben je tussen de 14 en 22 jaar? Ben je minimaal 172 cm? Schrijf je dan in om deel te nemen. Je kunt je inschrijven via elitemodellook.nl of via de casting app op Facebook. Wie weet gaat er straks een Girlscene-lezeres naar Shenzen (China) om ons land in de internationale Elite Model Look strijd te vertegenwoordigen! Of misschien ken (of ben?) jij wel een hele knappe jongen tussen de 16 en 25 en langer dan 182 cm, geef hem (of jezelf) dan op, dit kan op dezelfde manier.  

Beeld: Isidoor van Esch & Ill&Lauw