Lifestyle

Stelling: Zelfmoord in de cel? Opgeruimd staat netjes!

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De stelling van deze week: zelfmoord in de cel? Opgeruimd staat netjes!


Bron

Bettiepage opende een topic op het forum over een crimineel die zelfmoord pleegde in zijn cel: "Ik weet niet of ook alle Nederlanders op de hoogte zijn, maar een tijdje geleden werd een jonge vrouw vermoord na de Gentse feesten: Aurore. De dader was een 29-jarige man die uit was op haar bezittingen. Vandaag heeft die man zelfmoord gepleegd in zijn cel, terwijl hij heel vaak gecontroleerd werd. De reacties van de mensen op Facebook waren erg uiteenlopend. De ene zei 'opgeruimd staat netjes', ' bespaart ons geld' en de andere vond het jammer dat hij nu niet voor eeuwig zou rotten in de cel. Wat denken jullie hiervan?"

Is het echt 'opgeruimd staat netjes' als iemand zelfmoord pleegt in zijn cel?

Incognito reageerde in het topic:
"Ik vind het zo vervelend als advocaten zeggen 'Hij is doordrenkt met spijt, hij heeft wel 30 keer sorry gezegd na zijn echte bekentenis'. Ten eerste heeft hij eerst dus kei hard gelogen, en daarna denkt hij na 30 keer sorry te zeggen dat het goed is. Sommige mensen snappen niet hoeveel een mensenleven waard is. Verder vind ik het jammer dat hij zelfmoord heeft gepleegd simpel om het feit dat hij niet zo makkelijk uit het leven mag stappen, na zijn daad. Verder ook omdat er nog veel vragen zijn en nu moet de familie voor altijd in onwetendheid zitten."

Bron

IKWILGEENNAAM zei:
"Ik geloof in het hiernamaals en ik geloof daarom niet dat hij `ervan af` is. Tjah, hij heeft zelfmoord gepleegd.. verder kan ik er niet iets van vinden."

Over welke stelling wil jij discussiëren? Mail het volgende naar stage@girlscene.nl:
– jouw naam
– de stelling
– waarom je deze stelling wilt behandelen

Wat is jouw mening over deze stelling?