Verslag van de Elite Model Look castingdag in Muiden

Fashion door Redactie

Twee weken geleden riepen we jullie op om je in te schrijven voor de Elite Model Look castingdag in Muiden. Afgelopen zondag was het dan zover; de eerste castingdag voor de Elite Model Look 2013. Lees snel verder voor een verslag van de dag en hoe je zelf ook nog mee kunt doen.

Zondag was het dan zover, de eerste castingdag van de Elite Model Look 2013. De castingdag begon officieel pas om 12.00u, maar om 11.00u stond er al een super lange rij voor de ingang. De Drive Ugo zorgde ervoor dat meer dan 80 personen (kosteloos) vervoerd werden van station Weesp naar het prachtig gelegen Explore in Muiden, waar de casting zondag gehouden werd, natuurlijk werd iedereen ook weer netjes op station Weesp teruggebracht.  In totaal stonden er zondag meer dan 250 jongens en meiden voor de jury van Elite. Het is de eerste keer in de Elite Model Look geschiedenis dat er ook een wedstrijd voor jongens is.

De jury bestond zondag uit Director of Elite Model Management Amsterdam Sven Grüber, Model Manager Chantal Schouten, Junior Model Manager Esther van der Weide en Scouting Agent Keifer Rockburn. De hoopvolle jongens en meiden werden één voor één naar voren geroepen, om hun modellenloopje te doen.

In totaal heeft de jury 11 jongens en 28 meiden geselecteerd voor de tweede ronde. Deze jongens en meiden werden diezelfde dag nog door een professioneel team van Rob Peetoom onder handen genomen en in een natuurlijke look op de foto gezet. Elite Model Look winnares van 2012 Isabella Logman hielp de geselecteerde jongens en meiden tijdens de fotoshoot door ze op hun gemak te stellen voor de camera. Isabella was niet het enige model dat bij de castingdag aanwezig was, er waren nog vijf andere modellen van Elite Amsterdam naar Muiden gekomen om de jongens en meiden te begeleiden.

Alle jongens en meiden die door waren naar de tweede ronde gingen naar huis met een goed gevulde goodiebag met producten van Coca Cola Light x Marc Jacobs, RedKen, schriften en servetten van Melli Mello, een 20% kortingsvoucher van Sinner, een MetroMode met bijbehorende labello en een zeep van Gamila Secret. 

Er breekt nu een spannende tijd aan voor de jongens en meiden die door zijn naar de tweede ronde. De foto's die gemaakt zijn tijdens de castingdag worden op het hoofdkantoor van Elite Model Management Amsterdam door de jury bekeken en beoordeeld. Op basis hiervan wordt bepaald of de deelnemer doorgaat naar de halve finale..

Maar die halve finale vindt niet plaats voordat er eerst nog twee castingdagen gehouden worden in Groningen (aanstaande zondag) en Beek (zondag 8 september). Wil jij bij één van deze castingdagen aanwezig zijn? Ben je tussen de 14 en 22 jaar? Ben je minimaal 172 cm? Schrijf je dan in om deel te nemen. Je kunt je inschrijven via elitemodellook.nl of via de casting app op Facebook. Wie weet gaat er straks een Girlscene-lezeres naar Shenzen (China) om ons land in de internationale Elite Model Look strijd te vertegenwoordigen! Of misschien ken (of ben?) jij wel een hele knappe jongen tussen de 16 en 25 en langer dan 1.82m, geef hem (of jezelf) dan op, dit kan op dezelfde manier.

Bekijk hieronder ook het videoverslag van de castingdag in Muiden voor een impressie. En houd het YouTube kanaal van de Elite Model Look in de gaten voor tips & tricks van de Elite Model Professionals, er worden iedere dag interessante filmpjes geplaatst.

Beeld:  Ilsoo van Dijk