Beauty

Hoe laat je je pony bijgroeien?

17

Als je een pony hebt komt ooit het moment dat je besluit om je pony bij te laten groeien. En vanaf dat moment ga je je waarschijnlijk héél vaak ergeren aan je haar: je pony is net te lang voor een 'pony', net te kort voor achter je oor of in een staartje, 'aarrhhgg'! Laat je niet verleiden om je pony toch weer bij te knippen, je zult er altijd een keer doorheen moeten! Wij geven tips hoe je je pony - zonder al te veel frustratie - bij kunt laten groeien! 

# Gebruik een haarbandje

Soms wil je gewoon niet meer lopen te stoeien met die haren voor je ogen, en ben je er helemaal klaar mee. Een haarbandje is dan de perfecte manier om je haar, en dus je pony, uit je gezicht te houden. Het fijne hieraan is dat haarbandjes tijdloos zijn en je eindeloos kunt variëren! 


Bron

#Knip het bij
Dit klinkt waarschijnlijk heel tegenstrijdig. Je wil toch juist langer haar? Toch is het soms bijknippen van je pony erg belangrijk. Het knippen van je haar zorgt er namelijk voor dat het gezond blijft, en gezond haar neemt veel meer vitaminen en mineralen op dan ongezond haar. Dit zorgt weer voor extra haargroei en voilá: je pony is sneller bijgegroeid dan wanneer je het nóóit zou bijknippen. Houd ongeveer eens in de zes weken aan voor een optimaal resultaat. 

# Moisturize, moisturize
Droog haar breekt snel af. En is dus korter. Wanneer je je pony laat groeien wil je dus níet dat deze haartjes afbreken! Verzorg je haar - en vooral je pony - dus goed met producten die je haar voeden en gezond houden. Denk hierbij aan maskers en een conditioner om je haar te voeden en gebruik klei om je haar te stijlen. Heb je gekleurd haar? Gebruik dan eens per week een masker. Voor natuurlijk haar is eens per twee weken voldoende. 

# Schuifspeldjes
Je beste vrienden de komende tijd zijn schuifspeldjes, schuifspeldjes en nog eens schuifspeldjes. Ze houden je pony naar achteren, opzij, of waar je hem ook wil hebben. Ook hier weer kun je eindeloos variëren! Er zijn tegenwoordig namelijk talloze verschillende soorten speldjes en 'Bobby pins' verkrijgbaar. 

# Twist it
Ongemakkelijke pony-lengtes kunnen worden verbloemd door je pony (omhoog) vast te pakken, te 'twisten', en op je hoofd (aan de boven- of zijkant) vast te pinnen. Dit is meteen een hip en vlot kapsel én je hebt die rare lengte weggewerkt! Zet je hem bovenop je hoofd vast dan ga je meer voor de rock- en uitdagende look, aan de zijkant van je hoofd zorgt het voor een klassiek en chique look. 

# Vlecht
Een leuke variant op de 'twist'  is het maken van een vlechtje van je pony. Dit is speels en nonchalant! Om dit vlechtje te maken kun je wat gel aanbrengen in je vochtige pony. Daarna vlecht je hem zoals gewoonlijk en zet je hem aan de zijkant vast met een speldje. Eventueel wat haarspray voor fixatie en je look is af!

# Verplaats je scheiding
Een snelle en handige tip is het verplaatsen van je scheiding. Maak een zijscheiding! Zo kun je al een deel van je pony achter je oor doen en ziet de rest er vrij natuurlijk uit. 

# Geduld
De echte, enige manier waarop je pony zal gaan bijgroeien is met geduld. Het zal zeker een half jaar of langer duren voordat je je pony achter je oor of in een staartje kunt doen. Help jezelf dus in de tussentijd met bovenstaande tips en wachten maar!

Hebben jullie je pony weleens bij laten groeien, of ben je het van plan? 

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

17 reacties

 • 3 jaar geleden x_r.e.n.s.k.e_x

  Ik heb een pony en zou het graag laten bijgroeien. Maandag komt onze kapper dus kan ik het vragen!

 • 4 jaar geleden Luna

  ik kan het nu gewoon gelukkig bij mijn staart doen , gewoon geduld hebben

 • 4 jaar geleden Ennaahh

  I love deze blog! Bent net bezig met me pony te laten bijgroeien (hij komt nu net op de helft van me ogen) Dus ik had dezen tips echt effe nodig! Btw ik had nog een tip voor als je een 'rechte' pony hebt, draag hem opzij zo lijkt het net een zij pony!

 • 4 jaar geleden twolifant

  gewoon geduld hebben, ik heb nu een lok. eerst liet ik hem als lok/schuine pony bijknippen en daarna gewoon geduld hebben. het scheelde, ik had al een beetje een lange pony en het ging best snel (:

 • 4 jaar geleden GetLucky

  OptijdxD had ik net nodig

 • 4 jaar geleden Lexi

  Ik had tot mijn 9e/10e een pony, nu 4 jaar laten groeien en hij is nu net zolang als mijn normale haar

 • 4 jaar geleden Cinderellaa

  Nog een tip btw!!!! Laat de rest van je haar een stukje (5cm) korter knippen als je je pony wil laten groeien, want als je je pony laat groeien en de rest steeds een paar cm af laat knippen is het sneller bij elkaar!!

 • 4 jaar geleden Cinderellaa

  Ik had een jaar geleden ook nog een pony die ik toen heb laten groeien en nu is hij tot in mijn nek! Het gaat redelijk snel en idd, zorg dat je vaak genoeg naar de kapper toe gaat! Ik ga altijd om de 10 weken naar de kapper en mijn haar is altijd gezond!

 • 4 jaar geleden Hush

  Ik wil juist een pony laten knippen xD

 • 4 jaar geleden Elphaba

  Had dit artikel maar een jaar eerder geweest :')

 • 4 jaar geleden enjoymylife

  @kerstkindje haha je hebt gelijk, ik hoop zo erg dat nicky gaat winnen !!! HNTM

 • 4 jaar geleden Vittoria

  Hey, dat kleine fotootje aan het begin, lijkt Nicky wel van HNTM.

 • 4 jaar geleden NEZ

  Toen ik heel klein was heb ik het gehad, maar het is zo irritant, leek wel een holbewoner ofzo. Daar doe ik niet meer aan, ik kon er echt niks mee!

 • 4 jaar geleden heather

  Dit is echt oo het goed moment ik heb nog niet zo lang een pony maar ik ben hem een beetje zat en ik vind dat je. Er best veel voor moet doen dus laat ik hem maar weer groeien

 • 4 jaar geleden Marit

  Komt goed uit, ik ben nu bezig mijn pony uit te laten groeien! Meh, het ziet er echt niet uit nu :')

 • 4 jaar geleden Hester

  Ik heb een heel lang een lok op ponylengte gehad en 'm op een gegeven moment ook bij laten groeien. Vooral met behulp van heeel veel schuifspeldjes Het scheelt dat ik haar tot op mijn schouders heb, dan duurt het bijgroeiproces niet enorm lang. Bij mij duurde het ruim een jaar want op mijn vorige schoolfoto in oktober had ik nog zo'n schuifspeldje, haha. Zag er gelukkig juist wel leuk uit!

 • 4 jaar geleden Anne

  Ik heb heel kort een pony gehad en hem bijna meteen weer uit laten groeien, zo irritant vond ik hem!

 1. 1