Fashion

DIY: Creatief met (duct) tape

Met een simpel product als (duct) tape maak je de leukste dingen. Bloggers en zelfs forumleden van Girlscene gingen aan de slag met de tape. Je kunt complete dingen maken of het gebruiken tijdens een Do It Yourself. De leukste creaties bekijk je in dit artikel!

Duct tape ketting

Bron

Wat heb je nodig?
- Duct tape met print (kijk eens bij Action)
- Ketting
- Studs
- Secondelijm
- Schaar

Je kunt een ketting met deze triangels kopen en daaroverheen duct tape plakken. Of je knipt zelf driehoeken van duct tape. Deze vouw je dan om de ketting heen. Als finishing touch plak je (gouden) studs met seconde lijm op elke driehoek. 

Gestreepte pumps

Bron 

Wat heb je nodig?
- Tape
- Pumps
- Acrylverf
- Sponskwast
- Glansspray (optioneel)
- Krant (optioneel)

Gebruik normale tape voor deze DIY. Breng de tape horizontaal over de pumps aan. Afplakken kan op de gok, maar je kunt ook een liniaal gebruiken als je naar perfectie streeft. Plak daarna ook de zool en de hiel af. Met de sponskwast en verf ga je over de delen waar je geen tape plakte. Gebruik een krant als je de ondergrond schoon wilt houden. Vervolgens droogt de verf en kun je de tape eraf halen. Optioneel: spray glansspray voor schoenen over jouw nieuwe DIY pumps.

Gezien op Cotton and Curls

Roos 

Bron

Wat heb je nodig?
- Tape
- Rietje of stokje
- Schaar

Knip een vierkantje uit de tape.
1 Vouw de rechterpunt naar binnen.
2 Vouw de linkerpunt eroverheen.
3 Rol de driehoek in een stokje.
4 Herhaal stap 1 en 2 een paar keer en rol deze om het eerste stokje heen, maar niet te strak. Zorg dat ze redelijk loszitten.
1.
2.

3.

4.

5.

6.

7.

Gezien op A Pessimist's Blog

iPad hoes

Bron

Wat heb je nodig?
- iPad (of een andere tablet)
- Duct tape in twee kleuren
- Schaar
- Pen of potlood
- Vilt

Vouw het stuk vilt door de midden voordat je een tablet erop legt. Met een pen omlijn je de tablet. Laat ongeveer een halve centimeter ertussen. Knip het vilt en leg het daarna open op tafel. 

'Omzoom' de onder- en bovenkant met duct tape. Op de foto zie je dat ze blauw gebruiken. Plak de tape er half op (foto 4). De ander helft vouw je over naar de achterkant en plak het op het vilt. De stukken tape die aan de zijkant uitsteken knip je er eenvoudig af. 

Vouw het vilt wederom door de helft. Als je het makkelijker vindt, kun je het vastzetten met een paperclip of een knijper. Als het vilt door de helft is gevouwen, tape je de rechterkant zoals je de onder- en bovenkant hebt gedaan. Plak het tape er half op en vouw de andere helft over naar de achterkant. Verwijder hierna de paperclips of knijpers als je die gebruikte. Vervolgens vouw je de tape over de 'rug' van de hoes (foto 5). 

Schuif de tablet in de hoes. Herhaal de vorige stap door de linkerkant te tapen.

Knip het overtollige tape weg en jouw iPad hoes is klaar! Als je het mooi vindt beplak je de hele hoes met duct tape. Dan gaat jouw DIY project langer mee.

Tip: plakt de schaar door het knippen? Met een watje en nagellakremover verwijder je de plak makkelijk!

Gezien op Craftbits

Meer inspiratie?
Maak een portemonnee van duct tape of probeer om veren oorbellen te maken! Voor gevorderden DIY'ers vonden we deze clutch tutorial.

Girlscene lezeres Fien maakte een telefoonhoesje van duct tape. Creatief!

Welke DIY ga jij uitproberen?

Bron: Cottons and Curls, A Pessimist's Blog, Craftbits

LOVE dit artikel
25 meiden hebben deze blog geloved