Beauty

How to: foundation dragen in de winter

9

Nu het weer kouder wordt is het weer tijd om langzaam de dikke jassen, sjaals en mutsen van zolder te halen. Het weer in Nederland kan immers zo weer omslaan! Met de regen, wind en koudere temperaturen wordt ook onze huid weer wat droger en gevoeliger. Het advies luidt dan: gebruik een lekkere, dikke crème om jouw huidje optimaal te voeden. Als je dat advies opvolgt ben je vast al eens tegen het volgende probleem aangelopen: foundation en vette crèmes gaan niet altijd goed samen. Wij vertellen what to do!

Een lekkere dikke crème is heerlijk voor je huid. En ook nodig! Want met de gure wind langs je wangen en de dalende temperaturen kan je huid wel wat extra's gebruiken. Smeren dus! Maar dan probeer je je verder op te maken en foundation aan te brengen. Hij pakt niet echt goed, kan vlekken en de creme glimt erdoorheen waardoor je een vettig effect krijgt. Niet gewenst! Dit is hoe je te werk gaat:


Bron: weheartit

# Reinigen
Reinig je huid met een wash of reinigingsmelk op de gebruikelijke manier. Sluit af met een tonic die afgestemd is op jouw huidtype. 

# Hydrateren
Ga overdag voor een voedende crème. Gebruik liever een voedende variant  dan een hele vette. Voor de nacht kun je echt vette crèmes gebruiken, voor overdag is een tikkeltje minder voldoende en beter voor de combinatie met foundation. Breng de crème pas aan als de tonic helemaal is ingetrokken zodat elke stap optimaal effect heeft. Masseer de crème goed in met je vingers, wat extra langs de neusvleugels. Te veel gebruikt? Overtollige crème kun je weghalen met een tissue. 

# Foundation
Als je crème helemaal is ingetrokken breng je je foundation aan. Kies in de winter voor een lichtere tint foundation dan in andere seizoenen. Die zonnige zomergloed is helaas weg, dus is het tijd om bij je blekere huidje ook de juiste foundation te kiezen. Het is een goed idee om je huid ongeveer een keer in de week te scrubben. Zo worden de dode huidcellen verwijderd en kunnen alle producten goed en egaal op je huid inwerken. 

Het allerbelangrijkste is dat je wacht met het aanbrengen van foundation totdat je dagcrème hélemaal ingetrokken is. Dat is het geheim! Breng je je foundation te vroeg aan dan hechten de pigmenten niet goed aan je huid. Het resultaat is dat de foundation er 'op ligt' in plaats van blendt met je huid. Daarnaast kan het een heel vlekkerig resultaat veroorzaken doordat de crème op sommige plekken al beter is ingetrokken dan op andere. Voor een egaal resultaat kun je een speciale foundationkwast gebruiken. Om sommige delen van je gezicht wat extra te matteren kun je een poeder in de juiste kleur gebruiken. Dit werkt tevens ook als fixatie van je make-up!


Bron: ahouswife

Oké, dit ochtendritueel inclusief alles goed in laten trekken heeft natuurlijk wat time-management nodig. Onze tip is om te beginnen met het reinigen van je gezicht als je net bent opgestaan. Terwijl de tonic zijn werk doet zet je de theepot vast aan of tap je een bakje koffie voor jezelf in. Rooster een boterham, snijd een appeltje, doe je ding! Terwijl de thee langzaam begint te koken of de koffie te pruttelen breng je een voedende crème aan. Time for breakfast! Eet je ontbijtje op en geniet van elke hap. Ochtenden zijn heerlijk! Na het ontbijt is het tijd voor je foundation. De crème heeft goed in kunnen trekken en er is dus weinig kans op vlekken. Dit proces kun je ongeveer in een kwartiertje voltooien, prima score dus op een ochtend waarin je waarschijnlijk altijd haast hebt.  

Good luck ladies!

Besteden jullie extra aandacht aan het aanbrengen van foundation in de winter? 

LOVE dit artikel
11 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

9 reacties

 • 5 jaar geleden Lifestylebykay

  In de winter altijd last van droge huid, nu over gestapt op Yves rocher dag en nacht crème en zie wel degelijk verschil! Maar laat voor mij de zomer maar beginnen geen last meer van die vervelende huid

 • 5 jaar geleden BleachBlonde

  Olaz heeft een speciale crème die snel intrekt zodat je make up er direct overheen kan. Ik heb deze zelf en hij hydrateert goed en maakt je foundation niet raar en vlekkerig.

 • 5 jaar geleden Oh it's Vera ♥

  Nu in de winter heb ik een droge huid, als ik dan foundation op doe, met een dagcremé eronder, is het nooit egaal. Dan heb ik altijd van die schilvertjes op de plekken waar me huid droog is. Heeft iemand daar misscien tips voor?

 • 5 jaar geleden Rosaatje

  ik gebruik BB-cream van Maybelline.. Niet super dekkend maar vind ik juist fijn want dan heb je niet zo'n geplamuurd effect..

 • 5 jaar geleden xxxliisaa

  Gebruik een primer!! Zorgt ervoor dat je dagcrème en foundation niet in elkaar mengen, en houd je foundation langer zitten!

 • 5 jaar geleden Sarah

  je hebt zo'n getinte dagcrème van kruidvat.. ik meng die met een witte dagcrème, anders veel te bruine kleur!

 • 5 jaar geleden Trouble

  @coco: is dat dan eigenlijk een foundation die ook werkt als dagcrème of bruin je er niet echt van?

 • 5 jaar geleden coco

  goeie tips ik gebruik een dagcreme met een lichte bruin tintje is dat goed ??

 • 5 jaar geleden Fashionista

  superleuk ! x

 1. 1