Fashion Friday: Turban Times

Fashion door Redactie

Thank god it’s Friday! Het weekend staat voor de deur en we kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Tijd voor een flinke dosis fashion van onze grote zus Fashionscene.nl. Vanaf deze week zetten zij iedere vrijdag weer een Fashion Friday voor je klaar waar ze de nieuwste trend of musthave uitlichten. Deze week in Fashion Friday: Turban Times!

Beanie move over, it’s turban time! Oké dat was misschien iets te hard gezegd want we moeten toegeven; de beanie is nog steeds leuk, maar deze winter gaan we meer de etnische kant op met de turban! Vorige winter zagen we hem al voorbij komen bij verschillende bloggers, maar nu kunnen we er echt niet meer omheen: met een turban ben je helemaal hip.


Bron beeld: Marie Claire (Backstage Marc Jacobs)

Kleur, studs, print of gewoon zwart. Turbans zijn er in alle vormen en maten en stammen af van de tulbanden die gedragen worden in verschillende culturen. Het hippe mutsje past perfect bij de etnische en aztec prints die je nog steeds veel ziet dit najaar, maar valt met bijna iedere outfit te combineren.


Bron beeld: Marie Claire (Backstage Marc Jacobs)

In deze periode van het jaar hangen we tussen de herfst en zomer in. Zo zie je twee verschillende soorten mensen, degene die de summervibe nog hebben en gekleed gaan in zomerse musthaves. Én de mensen die gaan voor ‘new season’ en zichzelf hullen in fall/winter items.

Deze twee types zie je ook bij turbans: de winter en de zomer-variant. De zomerversie is gemaakt van een dunne, vaak satijnachtige stof en is een mutsje of heeft een open bovenkant. De winterse versie is gemaakt van dikke wol en houdt je bolletje lekker warm tijdens Nederlandse winterbuien. Allebei zijn ze absoluut fashionable.


Bron beeld: Pinterest

Vanessa Hudgens gaat voor de zomerversie van fake leather.


Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) liep natuurlijk voor op de trends en droeg de Turban al in de tweede Sex and the City film in 2010.

Een winterse dikke wollen turban.

Geen groot budget? Veel geld uitgeven aan een turban hoeft helemaal niet. Je hebt ze al voor fijne budgetprijsjes bij onder andere Nelly, Asos en Pieces. Hou je van drama? Ga dan voor de turban met veer en diamant van River Island!

Van links naar rechts: ASOS €15,62 , River Island €20,00, River Island €16,00

Van links naar rechts: ASOS €13,01 , ASOS €19,52 , VILA €19,95

Gaan jullie een turban dragen?

Bron beeld: Pinterest.

Door Emma