Lezersverslag + review: The Mortal Instruments - City of Bones

Fashion door Redactie

Jaaaaa! Vanaf vandaag draait ein-de-lijk de film The Mortal Instruments: City of Bones in de Nederlandse bioscopen. Twintig gelukkige Girlscene lezeressen zagen de film vorige week al. We vroegen hen allemaal een blog te schrijven over de film en de avond; winnares Claudia schreef de winnende blog die we  natuurlijk heel graag even met jullie delen. Lees snel verder om haar verslag en review over de film te lezen.

Het is half 8 in de avond, we zitten klaar voor de film. We zitten in een schattig, klein bioscoopzaaltje in Hilversum met een vrouw of 20. We mogen als eerste de film zien, super leuk!

The Mortal Instruments: City of Bones is een boekverfilming. Ik ben niet bekend met de boeken of ook maar met iets vergelijkbaars maar er zijn in totaal al 5 boeken uitgebracht in deze reeks en boek nummer 6 komt uit in 2014, dit is de verwachte datum voor in Amerika.De film begint vrij neutraal. Een lieve jongen (Simon) is duidelijk verliefd op de mooie Clary. Clary belt met Simon, die als een broer voor haar is en tekent ondertussen een symbool. Haar moeder (Jocelyn) ziet dit en herkent het symbool meteen. Luke herkent het ook (de vriend van Jocelyn) en wenkt Jocelyn dat het tijd is om Clary te vertellen over haar lot. Die tijd krijgt ze niet…

Wanneer Clary met Simon ’s avonds langs een club loopt trekt wederom hetzelfde symbool Clary’s aandacht en ze wil naar binnen. Simon kan het symbool niet zien en vindt het maar een vreemde situatie. Eenmaal in de club gaat hij wat te drinken halen. Ondertussen is Clary getuige van een moord! Niemand kan het zien, alleen zij. Dit is het moment dat ze Jace (een heel knappe jongen) voor het eerst ziet, want hij lijkt de moordenaar te zijn!Als Clary de volgende dag wakker wordt, hangt haar hele kamer vol met tekeningen van ‘het’ symbool. Ze heeft dit zelf getekend, alleen weet ze niet wanneer ze dit gedaan heeft of wat het betekent. Ze pakt snel haar spullen, ze gaat wat drinken met Simon. Ze wil hem vertellen over haar tekeningen en over het symbool dat steeds terug komt. Haar moeder houdt haar tegen bij de deur, ze geeft aan dat ze iets belangrijks moet vertellen. Clary luistert niet en gaat snel weg.Als Clary in het café koffie zit te drinken en naar buiten kijkt, ziet ze Jace lopen. Simon ziet hem niet. Clary rent naar buiten, wie is deze jongen die ze gisteren iemand zag vermoorden en waarom kan alleen zij hem zien? Hij legt haar uit dat hij een schaduwjager is; een schaduwjager is iemand die de wereld beschermt tegen demonen. Degene die Clary gisteren vermoord zag worden, was dan ook geen mens, maar een demon. Kortom Jace is de good guy...nogmaals een hele knappe good guy, niet een standaard mooie jongen.

Tijdens hun gesprek belt Clary's moeder, ze is overvallen door demonen en waarschuwt Clary. Ze mag niet naar huis komen!!Vanaf hier wordt de film spannender en spannender. Soms zelfs een klein beetje smerig als een demon uit elkaar klapt. De film heeft een redelijk hoog fictie gehalte, maar het is toch niet helemaal ondenkbaar dat het in het dagelijkse leven zou kunnen gebeuren.

Wat ik een leuke verrassing vind, is dat er echt hele grappige/droge uitspraken in de film zitten zonder dat de spanning afneemt. Ik dacht nog, ik plaats een leuk citaat, maar dan is het verrassingseffect weg en het is echt om te gieren.

De cast van de film bestaat stuk voor stuk uit knappe leden. Voor ieder wat wils!!

Ik vond deze film helemaal fantastisch. Echt een aanrader voor een groot publiek!! De film bestaat voornamelijk uit een opeenstapeling van spannende scenes met een toevoeging van redelijk wat romantiek en wat gevatte/grappige opmerkingen. De film duurt 2 uur en 10 minuten, dit heb je niet door tijdens het kijken. De tijd vliegt.

Ik ben zo enthousiast geworden, dat ik na het zien van deze film gelijk het vervolg ben gaan lezen.

Voor degene die na het lezen van dit artikel, net zo enthousiast zijn geworden als ik ben; Veel plezier!!

Bedankt voor je leuke verslag Claudia! We zijn blij te horen dat je zo genoten hebt van de film. En nogmaals, ben jij ook zo benieuwd geworden naar de film? Hij draait vanaf vandaag in de bioscoop!