Lifestyle

Stelling: 2 vaders of 2 moeders, dat kan gewoon

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De stelling van deze week: twee vaders of twee moeders, dat kan gewoon. 

Eind 2012 opende Wokkels op het forum een topic naar aanleiding van een debat tussen Barbara Barend en Mariska Orband de Haas. Het topic is een jaar later nog steeds actief. Hieruit blijkt dat het onderwerp nog steeds speelt onder de leden. Het debat gaat over twee vrouwen of twee mannen die samen een kind krijgen.

Kan dat of heeft een kind een vader en een moeder nodig?

Het is verstandig om eerst de video te bekijken om de standpunten en meningen van zowel Barbara als Mariska te horen. 

Watch on YouTube

Bron

De forumleden hebben een uitgesproken mening over deze kwestie.
lalalablablabla zegt in het topic:

"Kunnen, tja, natuurlijk kan het. Is het de meest ideale situatie voor een kind om op te groeien? Nee. En daarom al vind ik dat homoseksuele paren geen kinderen moeten opvoeden. En ik ben helemaal niet bekrompen en denk over veel ruimdenkend. Ik ben ook pertinent niet tegen homoseksuelen, maar dat is een totaal ander punt. Mensen die hier vol overtuiging posten dat het kan en natuurlijk en dat het bullshit is, verdiep je in het onderwerp en verdiep je in onderzoeken naar de psyche van een kind en hoe het zich moet ontwikkelen. Met een vader- en moeder om zich heen. En hoeveel liefde twee vaders of twee moeders een kind ook geven, het zal altijd van invloed zijn dat ze van hetzelfde geslacht zijn. En ik kan me voorstellen dat het voor een kind beter is om door twee vaders of twee moeders opgevoed te worden, dan door een vader en moeder waarvan bijvoorbeeld eentje verslaafd is/er nooit iets/etc, maar ik heb het dus uitdrukkelijk over gewoon doorsnee gezinnen waar niks bijzonders aan de hand is. Dat is en blijft toch de meest ideale situatie voor een kind om in op te groeien."


Bron


Maartje zei:
"Ik ben opgevoed door twee moeders, en ik heb er vrijwel geen problemen mee gehad. Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik zes was, dus op zich heb ik van hun relatie niet heel veel meegekregen. Ze zijn nu vrienden en we doen regelmatig dingen met het hele gezin (ik, mijn broertje en moeders), van samen eten tot samen op vakantie gaan. Ik ben niet anders gewend dan dat ik twee moeders heb en ik heb er ook nooit moeite mee gehad. Anderen doen er ook nooit moeilijk over, als je er zelf maar geen issue van maakt. Het gebeurt wel regelmatig dat nieuwe vrienden er pas heel laat achter komen dat ik twee moeders heb, omdat ik het raar vind het aan mensen te vertellen die je pas net kent, want het doet er eigenlijk niet toe. 'Hoi ik ben Maartje, ik heb twee moeders.' Het maakt mij niet tot een ander persoon. Het zou kunnen dat ik wel iets van een vaderfiguur heb gemist, maar ik zou mijn ouders voor geen goud willen inruilen. Ik denk dat ik van geen enkele vader meer liefde zou hebben gekregen dan van mijn moeders. Mijn broertje heeft het denk ik wel een beetje gemist, als jongen zoek je toch een soort rolmodel, maar ik denk dat dit vooral kwam omdat wij onze vader kennen en hij ons nooit echt een opening heeft geboden om erover te praten. Dit is prima, hier staat hij vrij in, ik ben al heel dankbaar dat hij wilde helpen om de kinderwens van mijn ouders te vervullen."

Over welke stelling wil jij discussiëren? Mail het volgende naar stage@girlscene.nl:
– jouw naam
– de stelling
– waarom je deze stelling wilt behandelen

Wat is jouw mening over deze stelling?