Food

DIY: Popcornpops!

33

Cakepops? Get over them! Popcornpops zijn zóóveel lekkerder! Ben je op zoek naar een leuke traktatie of lekkere snack? Binnen anderhalf uur zet jij met dit recept 15 van deze cuties op tafel! Super origineel (oh my god, is dat nou popcorn op een stokje?) en zó ontzettend lekker. Wie zou er nou niet zwichten voor de combinatie van zoete popcorn, marshmallows en witte chocolade?!

Wat heb je nodig voor 15 popcorn pops?
- 1 zak zoete popcorn (175 gram)
- ongeveer 50 gram ongezouten roomboter
- ongeveer 150 gram (mini)marshmallows
- 200 gram witte smeltchocolade
- sprinkles
- 15 lolly stokjes

Wat moet je doen?
1. Doe alle popcorn in een grote schaal waarin nog genoeg ruimte over is om goed te kunnen mengen en verdelen.
2. Pak een klein kookpannetje en smelt de roomboter op laag vuur.
3. Voeg de marshmallows in gedeeltes toe aan de roomboter ( op laag vuur!) en roer constant. Voeg iedere keer wat nieuwe marshmallows toe totdat alles gesmolten is.
4. Giet het gesmolten marshmallow/boter mengsel over de popcorn en probeer alles zo goed mogelijk met elkaar te mengen, gebruik hiervoor 2 vorken.
5. Laat de popcorn ongeveer 5 minuten rusten. Dit geeft de marshmallows de tijd om ietsjes harder te worden en hierdoor gaat alles beter aan elkaar plakken. Gebruik deze tijd om een stuk bakpapier in te vetten met roomboter. Het hoeft maar een klein laagje te zijn maar je gaat hier straks je popcornpops op leggen en aangezien die op het begin heel erg zullen plakken heb je dat laagje boter zeker nodig. Vet hierna ook je handen goed in met boter en hou de boter bij de hand, tussendoor zul je nog vaker je handen met boter in moeten smeren.
6. Pak de bak met popcorn en haal er met je (ingevette!) handen iedere keer een stuk of 15 popcorns uit, plak deze tegen elkaar tot een bal en leg deze op het ingevette bakpapier. Herhaal dit 15 x (totdat alles op is natuurlijk!).
7. Steek nu 1 voor 1 de stokjes er in, even goed aanduwen en ze zitten hartstikke stevig!
8. Zet de popcorn pops in de koelkast en laat ze een half uur/3 kwartier hard worden.
9. Smelt de chocolade in de magnetron, dip één voor één de popcorn pops er in en gooi hier de sprinkles overheen. Leg ze weer terug op het bakpapier en laat de chocolade hard worden.

Nog een serveer tip, mocht je geen cakepop standaard hebben, je kunt ze ook op de kop in een cupcake vormpje zetten, dus met de popcorn bal naar beneden. Staat super leuk en is ontzettend handig.

Have fun en geniet er van!

Liefs Rosie, van lifebyrosie.nl 

LOVE dit artikel
33 meiden hebben deze blog geloved