Lifestyle

Een nieuwe kat: SOS what to do?

Jippieee, je hebt een nieuwe kat! Dit dierenvriendje gaat jou de komende jaren vergezellen en jullie hebben veel knuffel- en speelsessies voor de boeg. Maar hij of zij heeft wel wat tijd nodig om aan jou en zijn nieuwe omgeving te wennen. En jij moet natuurlijk ook even uitvogelen hoe je een goed baasje moet zijn. Want wat moet je allemaal doen om jouw nieuwe kat zo snel mogelijk op zijn gemak te stellen? Girlscene geeft tips!  

Voordat je jouw nieuwe kat in huis haalt, heb je een aantal spulletjes nodig. Ook raden wij het aan om een aantal boeken over katten aan te schaffen of te lenen bij de bieb. Zo begrijp je een kat beter en zal je een goed baasje kunnen zijn voor Minoes! 

Boodschappenlijstje:
– Mandje
– Voerbak
– Drinkbak
– Krabpaal
Kattenbak
– Kattenbakkorrels
– Speeltjes
– Tekentang
– Vlooienmiddel
– Borstel
– Voer

Oke, je nieuwe dierenvriend is in huis! Hartstikke leuk, maar wees niet verbaasd als hij of zij op het begin een beetje bang of verlegen is. Het is even wennen, want hij is uit zijn vertrouwde omgeving gehaald. De kat moet wennen aan de nieuwe geuren, geluiden en mensen. Wij raden het aan om je nieuwe kat op een vrijdag(avond) op te halen. Je hebt dan het hele weekend om bij hem te zijn en zo kan je nieuwe dierenvriend het snelst aan jou en zijn omgeving wennen.


Bron 

Doordat de kat nog moet wennen, is het belangrijk dat je hem veel liefde en aandacht geeft om hem op zijn gemak te stellen. Probeer hem af te leiden met leuke speeltjes en geef hem regelmatig knuffeltjes. Maar het is ook belangrijk dat je de kat zijn rust geeft en hem op zijn eigen tempo laat wennen. Zo is het belangrijk dat je de kat zelf uit zijn reismandje laat komen, wanneer hij er klaar voor is. Ook weten wij dat je de schattige kat het liefst de hele tijd wil aaien, maar op het begin kan hij dit nog een beetje eng vinden. Probeer zelf zo kalm mogelijk te blijven, maak dus niet te veel lawaai en storm niet met z'n allen tegelijk om hem af. 

Het is slim om Minoes eerst aan een kamer te laten wennen. De kamer waarin je de kat uit zijn reismandje laat komen, is dus ook de ruimte waaraan hij als eerste moet wennen. Zorg er dus voor dat alle spullen die hij nodig heeft in de buurt zijn. Denk aan de kattenbak, voer, drinken, speelgoed en een slaapplaats. Voor 's nachts is het belangrijk dat de kat een warme slaapplek heeft, zoals een mandje of een dekentje. Wanneer je de kat aan andere ruimtes kan laten wennen? Dat geeft hij meestal zelf aan door op onderzoek te gaan! 

Mag jouw kat ook naar buiten? Wacht hier dan mee tot hij vier weken bij je is. De eerste keren dat de kat naar buiten gaat, moet je er even bij blijven. Hij moet eerst de geuren van het huis en de tuin kennen, anders is de kans groot dat jouw lieve dierenvriend verdwaalt en dat weg naar huis niet meer kan vinden. En dat wil je natuurlijk niet! 

Heb jij ook een kat? Of wil jij een kat?

Bron: sheknows, petsplace

Pin je dieren inspiratie in Pinbook